tirsdag 16. august 2011

Blomsterstjernen fyller 1 år!!!

For nøyaktig ett år siden, mandag den 16. august kl 21:30 ble Blomsterstjernen født! En tilsynelatende frisk og forholdsvis velskapt guttepjokk på hele 185 cm og 73 kilo, dog med et ørlite snev av blomstersyndrom og godartet rabies. Alt sto bra til med både far og barn den gang. Og det gjør det for så vidt også den dag i dag.

Men svært mye har skjedd siden den gang! Det er sørgelig stusselig å lese hans første innlegg som kun inneholdt latterlige 2102 tegn (!), eller snaue 360 ord (!!) og kun ett eneste bilde!!! Jeg må le... Men latteren forstummer i halsen... For egentlig funket det vel ganske greit dette lettleste korte innlegget??? Hvem kunne vel ane at denne klorofyllmarinerte mannen bare skulle bli mer og mer utflytende for hver uke som gikk? 

Det toppet seg nå på fredag da Blomsterstjernen rundet astronomiske 17301 tegn for første gang i blogghistorien! Vel... ja tro det eller ei, men ondsinnede rykter vil ha det til at det finnes et Luxemburgsk blogginnlegg fra 2006 som faktisk var ørlite lenger til tross for at innlegget kun inneholdt 16207 tegn! Hvordan dette kan stemme? Jo det er enkel matematikk! Luxemburgerne har ikke æ, ø og å i sitt alfabet, og har dermed langt færre tegn til rådighet. Når norske innlegg skal konkurrere i utlandet må vi derfor selvsagt trekke fra 10% på lengden som følge av at vi har 10% flere tegn å boltre oss med... Men la ikke dette ødelegge bursdagsfeiringen!

For en bursdagsmorgen! Blomsterstjernen våknet til dette frokostbordet i dag!
Konemor hadde snurret opp en enkel og rask frokost til sin elskede...

Men la oss gå ett år tilbake i tid og dvele enda litt til ved den spede starten, den 16. august 2010. Jeg husker fremdeles den enorme gledefølelsen da jeg allerede neste dag (kl 16:23) fikk min første kommentar! Ninni var først ute, men bare 2 timer og 1 minutt senere var Villrose på pletten med kommentar nummer 2! For et sjokk, for en uttelling! Aldri før har vel uttrykket "To fluer i en smekk" passet bedre? Totalt fikk Blomsterstjernen hele 4 kommentarer på sitt debutinnlegg (hvorav 25% av disse riktignok var skrevet av ham selv). Fremtiden så lys ut!

Kl 10 blank serverte kånemor denne lille vitamininnsprøytningen...
Blomsterstjernens favorittkake!
Gulrotkake med lilla "helt ekte" logo av lasert sukker

Men ingenting varer evig i Blomsterstjerneland... Allerede i blogginnlegg nummer to fikk han møte den harde hverdagen med kun en ussel tilbakemelding! Og verre skulle det bli! I de påfølgende 3 blogginnlegg høstet han henholdsvis 0 (!), 2 og 0 (!) kommentarer! For et forferdelig nedsig! Det verste av alt var at minst 50% av disse kommentarene var fra ham selv! Snakk om suksess! Han var på randen til sammenbrudd! Var det ikke plass til en mann med usunne interesser i bloggverden?

Kl 12 i formiddag var det tid for bursdagslunch!
Konemor serverte som vanlig tradisjonell julemat til sin kjære

Men så en sen septemberdag skulle det løsne for alvor! Plutselig kom det hele 6 kommentarer på rappen, selvsagt var 3 av disse fra undertegnede selv, men Blomsterstjernen har likevel aldri sett seg tilbake!

Til å skylle ned den fete julematen bakte konemor denne lille fettfjerneren!

Som mannlig hageblogger føler man seg kanskje litt som når en avlsokse kommer på bondegårdsbesøk til 2000 brunstige kyr som ikke har sett en stut på 12 måneder... I utgangspunktet er han jo velkommen, men samtidig også en smule uønsket... "Hva skal han her etter??? Vi har jo ingenting til felles med ham vel?" De blunker likevel flørtende til denne nye gigoloen, men gir ham et kraftig kløvspark akkurat i det han setter i gang med lokkespillet. Det er naturens gang.

Men det viste seg heldigvis snart at denne stuten ikke var som alle andre okser... Han var ikke bare ute etter å formere seg, han hadde vel så stor interesse for å lære litt om både melkeproduksjon, fløtekonsistens og mysing av ost! Han gled derfor sakte men sikkert og nesten ubemerket inn i varmen (om enn ikke bokstavelig talt...)... Med andre ord føler Blomsterstjernen seg svært godt mottatt i denne "relativt" kvinnedominerte bloggeverden! Det setter jeg stor pris på! Dere er mine nye bestevenner! Ihvertfall nest beste venner! Vi inspirerer hverandre og lærer mye fra hverandre. Okey, kanskje det er litt enveiskjøring? Men jeg lærer ihvertfall mye av dere:)

Kl 15:03 var det tid for non's! Dette måltidet sto hovedsaklig i sjømatens tegn

Men mye rart har skjedd det siste året! Mange høydepunkt, og minst like mange lavmål! Det verste var nok da jeg MISTET en følger!!! Da jeg la meg om kvelden den 10. februar hadde jeg akkurat rundet et kvart hundre faste følgere og alt var bare fryd og gammen. Men så... Neste morgen var det kun 24 følgere igjen!!! Akkurat som i telleboken til Torbjørn Egner... Blomsterstjernen, som lider av omvendt forfølgelsesvanvidd, satte selvsagt inn enorme ressurser på å fakke svikeren! Dessverre fant han aldri ut hvem denne avhopperen var. Gud skje lov... Nå er saken heldigvis foreldet.

Kl 16 var det klart for nok et lite mellommåltid i iscenesatt av kånemor.
17 rosa og hvite muffins ble stappet inn på like mange sekund...
Da skulle jeg holde frem til middag!

Etter mitt noe diktatorianske anfall har antall følgere naturlig nok økt jevnt og trutt, med minst en ny følger i snitt pr uke, eller pr innlegg om du vil. For det er jo en kjensgjerning at Blomsterstjernen publiserer hver bidige fredag? Sommer som vinter. Julaften som langfredag. Og i dag på ettårsdagen teller vi hele 64 faste følgere her i Blomsterstjernebevegelsen, i tillegg til de 203 superhemmelige leserne som Bloggurat overvåker 24 timer i døgnet... Dessuten må vi ikke glemme alle mørketallene... Og det beste av alt er at INGEN tør hoppe av igjen...

Kl sytten hadde min kjære kone dekket opp til bursdagsmiddag!
Havabbor, gåselever, russisk kaviar & rulett

Men Blomsterstjernen er jo stort sett en liketil og hyggelig mann som ikke tar fem øre for å "duste seg ut" i all offentlighet... Han har da også mottatt mange uimotståelige tilbud til den slags... Vi kan nevne Hjemme-hos-reportasje i Bergensavisen (hva tenkte han på!!?), Månedens hageblogger i BoligDrøm, Hageblogger i Vi-i-Villa, Novemberblogger'n hos De Hagegale etc. Alt dette er jo vel og bra, men han venter fremdeles på tilbud fra sine virkelige favorittmagasin Allers og Aktuell Rapport?

Nå gikk det slag i slag! Kånemor var i siget!
Klokken 18 fikk jeg servert fem nye muffins til å slukke tørsten med

Det er jo alltid kjekt å være etterspurt, selv om det også medfølger baksider på medaljene. Noen liker best forsiden, mens andre foretrekker baksiden... For baksiden av medaljen kan faktisk også være gøy, eller i det minste litt fascinerende. Vi har jo alle hørt om mannlige "stalkere", men at det også finnes kvinnelige kom som et lite sjokk på meg! En hver manns store drøm er jo å bli fotfulgt av damer... Jeg var den heldige vinneren!!! For allerede samme dag som Blomsterstjernen stilte opp godt maskert i Bergensavisen var det en kvinnelig "beundrer" som drog kjensel på noen av bygningene langt i bakgrunnen. På mirakuløst vis klarte hun via google maps å regne seg frem til Blomsterstjernens hemmelige adresse. Et par tastetrykk på 1881 og vips hadde hun et navn... Og navnet fant hun igjen på facebook. Og før Blomsterstjernens trauste alter-ego visste ord av det var hans private inbox stappet av slibrige forslag. Okey, de var kanskje ikke så slibrige, dessverre heller temmelig kjedelige! Men at det finnes kvinnelige stalkere der ute er jo interessant i seg selv...

Kl 19 var det klart for kaffe og kaker! Blomsterstjernen gaflet i seg!
Først en apekake, så nok en gulrotkake og til slutt en kurv skillingsboller

Langt verre er det at hagefolk nå valfarter helt fra Landåstorget (!) for å få et lite glimt av Blomsterstjernens hage, som de antageligvis er rundlurt til å tro minner om Claus Dalby's... Skuffet og duknakket skimter de kun en loddrett rufsete oldefarsaktig hageflekk som nok dessverre minner mer om hagen til navnebroren Terje Dalby... Men den er da heller ikke ferdig! Og alle de som har med seg autografblokk eller som håper å få et lite glimt av den maskerte herremannen blir nok stort sett skuffet. Blomsterstjernen er nemlig svært lyssky og beveger seg kun ut etter mørkets frembrudd og da godt maskert!

Rett før deadline kl 21:30 rakk jeg også å sluke denne marsipankaken.
Vi fikk heldigvis en ekstra siden de hadde skrevet en "0" for mye på kaken!

Man risikerer dessuten å tråkke en og annen på føttene når man oppfører seg som en uvøren Blomsterstjerne... Det verste var nok da jeg stjal æren for min kones fuglemathjerter... Jeg skammer meg fremdeles den dag i dag! Dessuten har jeg sågar fått mang en mild hat-mail fra menn som har blomster som levebrød! De blir rett og slett fornærmet og steik forbasket av at jeg ikke tør stå fram med min blomsterinteresse, og det uten maske... "Kast masken!" var det en som skrev... Ja det skulle tatt seg ut? En mann i hagen... uten maske..? Jeg ler meg skakk... Nei verden er nok dessverre ikke klar for den slags på mange tiår enda...

Nå rakk jeg ikke flere bursdagsmåltider før deadline i kveld...
Men jeg antar jeg kan forvente meg et par av disse rundt kl 22?

Heldigvis har denne Blomsterstjernen et panel av forstandere rundt seg som fra tid til annen setter foten ned når han har vært litt for vågal i sin ordbruk? Blomsterstjernen formelig elsker jo å leke med ord, og drar gjerne frem fra glemselen ord som er utgått på dato for lengst... (og som kanskje burde forbli i glemselen?) Hans mor mente f.eks. at "åndssvak" var upassende. Hun har for såvidt helt rett! Men er det ikke litt formildende at ordet i seg selv er "åndssvakt", ute av bruk for en halv mannsalder siden og at det dessuten ble brukt om Blomsterstjernen i egen person? Hans kone syntes dessuten at ordet "guling" kunne tolkes feil, selv om det jo ble brukt om en gul blomst som pr definisjon da er en "guling"? Blomsterstjernens far mente sågar at "gurimalla" ble for drøyt! Det var rett og slett litt for upassende for en streit familiemann, syntes han..? Velkommen til 2011...

Så serverer vel gjerne konemor litt nattmat i 24-tiden?
Når jeg myser ser jeg for meg noe ala dette her...
Gurimalla så jeg gleder meg!

Stort sett mener derfor denne ettåringen at han har belegg for sine freidige ordvalg, men en sjelden gang må han likevel inn å omredigere sine skriverier. Han vil jo ikke være ufin denne blomstenes gentleman! Han er ydmyk og lærenem! Her forleden fikk han da også en kraftig norskleksjon fra en leser etter at Blomsterstjernen påsto at ordet "blomst" er hunkjønn! For en skam... Alle vet jo at blomster er hankjønn? Det er jo nettopp derfor vi menn må være litt forsiktig med å dulle for mye med blomstene! Det kan jo lett bli oppfattet litt feil...

Her et lite utvalg av drikken som ble fortært i løpet av Blomsterstjernens bursdag!

Nei nå er bursdagsbarnet så mett at det ikke orker skrive mer!
Håper dere har kost dere på bursdagsfesten og at dere har kommet over sjokket?
Hvilket sjokk? Jo at Blomsterstjernen denne uken blogger på en tirsdag og ikke en fredag?
Sjokket kommer vel gjerne først på fredag tenker jeg, når dere står der helt tomhendt...

Her vises en brøkdel av glassene Blomsterstjernen har tømt i dag.
Det var forøvrig gratis påfyll i samtlige!
Noe han selvfølgelig ikke kunne takke nei til...

Men det er flere sjokk på vei... I frykt for å bli skilt, arbeidsløs, arveløs og helseløs er jeg rett og slett nødt til å begrense min utagerende blogging! Fra og med september av vil dere derfor se en ny og mer effektiv Blomsterstjerne! Jeg har satt mine egne begrensninger. Hold dere fast! Hold meg fast! 

Den "Nye Blomsterstjernen" får ikke under noen omstendighet overskride 7 bilder og ikke mer enn 2000 tegn pr innlegg!!! Gulp... Er det i det hele tatt teoretisk mulig???

Imens reiser jeg en tur til Spanien for å pønske ut hvordan jeg i all verden skal klare dette...

Bekymret bursdagsklem fra
Ettåringen

Hipp Hipp Hurra...-

19 kommentarer:

 1. Grattis med den store dagen!Skulle gjerne vært der og spist kake med deg, men jeg hadde nok ikke hatt tid ... Jeg måtte nemlig lese ferdig et visst blogginnlegg i dag ...
  PS: sjekk ut BA på torsdag :-)

  SvarSlett
 2. Bursdagklem til 1 åringen!!

  Du er fornøyelse å følge... (men det har jo du alltid vært!!!)

  Ha en fin kveld og kos deg med feiringen. Litt skuffet over at du ikke inviterte dine følgere..

  SvarSlett
 3. Gratulerer med 1-årsdagen! Det var en feiring det står respekt av. Må si det gleder meg at heller ikke nonsmaten ble glemt.

  SvarSlett
 4. Gratulerer med 1-årsdagen! Phu - for et nonstop etargilde! :-)
  Kos deg i Spaniens sol og varme!

  SvarSlett
 5. Tusen takk for alle hyggelige gratulasjoner! Og for at dere fant veien her på en gudsforlatt tirsdags aften..? Imponerende!

  Mariann, du skulle forresten vært i seng for lengst! Og mellom oss to: Nonsmaten må ALDRI glemmes! Det er jo det viktigste av alle måltid?

  Sissel. Til neste år lover jeg å invitere deg på bursdagsfest! Det er forøvrig en fordel om man faster 40 dager før festen...

  Nefertiti; Det er godt jeg holder leseegenskapene dine ved like. Gleder meg til å sjekke ut torsdagens BA! Hjemme-hos-reportasje? Vi vandrer visst litt i sporene til hverandre vi? Har du noe annet spennende på gang som jeg kan vandre i..? "Jeg vandrer i Nefertitis lys"

  P.S. Jeg følger også dere følgere, men det er ikke alltid jeg har tid til å kommentere alle deres flotte innlegg. Sliter ofte med selvpåført skrivekrampe... Kanskje det blir en bedring på det nå fremover?

  B*

  SvarSlett
 6. I går fikk jeg lest, men det var umulig å få lagt inn kommentar.

  Gratulerer med dagen, eller gårsdagen. Den må jo merkes fortsatt.

  Jeg ble veldig overrasket over tirsdagsinnlegg, og regnet jo med at det var en helt spesiell grunn. Jeg leser selvsagt alt du skriver selv om det har 17000 tegn. Roserally var flott.

  SvarSlett
 7. Må du ha en sånn ordbekreftelse? Det tar mye lengre tid å legge inn kommentar da.

  SvarSlett
 8. Gretulerer med 1-års dagen. Jeg har kanskje ikke vært med helt fra den spede begynnelse, men jeg har fulgt deg NESTEN siden starten for 1 år siden. Alltid hyggelig lesning til fredagskaffen. God ferie i Spanias varme. jeg gleder meg til fortsettelsen :-)

  SvarSlett
 9. Takk Åshild!
  Var ikke klar over at jeg krevde en sånn ordrebekreftelse jeg? Men nå er den uansett fjernet. Nå er det fritt fram for alt spam i hele verden her på Blomsterstjernebloggen:) All spam er god spam!

  Forresten kjekt å se litt "nye" fjes som Åshild og Mariann her i kommentatorfeltene.

  Trine, du har vært en særs flink følger:)

  SvarSlett
 10. Gratulerer med dagen :) Jeg har nok heller ikke vært med helt fra starten, men jeg har lest alle innleggene allikevel!

  Litt usikker på om jeg telles som "fast følger" eller "hemmelig leser", men navnet skjemmer vel ingen..?

  God tur til Spania, det gledes til neste innlegg :)

  SvarSlett
 11. Alle innleggene Myh?!? Får håpe du ikke får varige men! Send i så fall regningen til min hemmelige adresse...

  Ja her i Blomsterstjerneland går allting an. Om du er "fast følger", "hemmelig leser" eller kun lusker rundt i mørketallene er dere like velkommen!

  "Itte no knussel. Æ tek dem aldlje manj!"

  SvarSlett
 12. Gratulerer med dagen! Så søt du er, nesten like søt som grisemuffinsen!

  :) eva

  SvarSlett
 13. hipp hurra og takk for mykje god mat....er kvalm....legger meg no trur eg......

  SvarSlett
 14. Gratulerer med den store dagen! Ha en fin ferie :-)

  SvarSlett
 15. Takk, takk og takk mine venner!

  Men "Søt"..?

  Ja det var akkurat det ordet en av verdens mest mandige menn trengte å høre nå;)

  Og skal jeg være helt ærlig så ble den grisemuffinsen nesten litt for søt, ihvertfall når man begynte på den syvende...

  SvarSlett
 16. Gratulerer med overstått! Å joda! Du var riktig søt på bildet! Og igjen, et skikkelg langt og innholdsrikt innlegg som jeg har sansen for. Her krydret med pittelitt mat til. Du blir nok stappmett av dette lenge...Flink frue og Blomstermann med enorm apetitt! Grisestilige muffins:-)

  SvarSlett
 17. Takk Mathilde.
  Begynner å få apetitten tilbake nå... så smått.
  Men det var jo heldigvis sikringskost jeg fikk servert!

  SvarSlett
 18. Everything is very open with a very clear explanation of the issues.
  It was definitely informative. Your site is very useful.

  Thank you for sharing!

  Visit my web blog quantrim product reviews

  SvarSlett
 19. Marvelous, what a website it is! This weblog provides useful data to us,
  keep it up.

  Look into my website: quantrim pills

  SvarSlett