fredag 19. august 2011

Åtte knallgode hagetips


Åtte er et magisk tall, ingen tvil om det! Jeg nevner i fleng; "Mormor og de åtte ungene", "Åtte potter rømme", "Åtsel-etere" og dessuten er det sikker svært mange gode fotballspillere med åttetallet på ryggen? (selv om jeg ikke kan komme på en eneste en i farten...).

Da Blomsterstjernen fikk spørsmål om å presentere "gode" hagetips i augustnummeret av Vi-i-Villa var det derfor helt naturlig å stoppe på 8 tips. Som dere sikkert forstår var det også denne gang helt umulig å få plass til Blomsterstjernen i sin helhet... Heller ikke i sin halvhet. Ryktene tilsier at bladet knapt fikk plass til det første knalltipset. Men men. Hva gjør vel det så lenge vi har Internet? Les dem her, i sin helhet, før bladet kommer gratis i postkassen!


Jada... Jeg vet at jeg lovde dere et sjokk om en bloggefri fredag i dag. Jeg løy! Jeg klarte bare ikke la være... Tankene gikk til alle de der ute som ikke under noen omstendighet ville takle en fredag uten sedvanlige blogginnlegg. Det har skjedd en gang før, det må aldri skje igjen...

Ønsker dere en god helg!
Blomsterstjernen

N.B. Gå nå ut å følg Blomsterstjernens åtte bud til punkt og prikke! Eller gjør skam på dem...

6 kommentarer:

 1. Gratla med ettårsdagen og takk for jeg fikk komme. Utrolig mye god bursdagsmat, "blei ganske mett jei."
  Hagetipsene dine er høyst aktuelle. Prøv og feil uten nederlag. "Ute av øye ut av sinn". Man glemmer fort det man ikke ser resultat av.
  Angående økonomi: En hagemann sa at han bruker pengene på roser istedet for på Syden. Nå kjøper jeg for "tusenvis" uten å blunke...Tilbringer jo feriene i hagen likevel. God helg!

  SvarSlett
 2. 8 kjempegode hagetips! Prøve og feile,ja, det er faktisk det vi lærer aller mest av =) Innlegget ditt med de høyeste revebjellene for eksempel, akk hvor jeg kjenner meg igjen. Vi tror jo at de står der og peiker rett opp helt til de visner, helt uten støtte....
  Staudesåing har jeg bedrevet i mange år allerede, men tro ikke at alt spirer og er vellykket av den grunn! Herdighetssoner er et nøkkelord her! Jeg har mye å lære, men tålmodighet har jeg heldigvis =) Når man sår hvert år, er det jo alltid noe som er klart til å bli plantet ut på voksestedet! Rosedillen er jeg ikke bitt av ennå, for jeg hater nemlig torner!
  Gleder meg til flere hagetips!
  (Bloggfredagsfri Blomsterstjerneinnlegg er bare noe tull)

  SvarSlett
 3. Se det, ja! Skjønte nok at du kom til å skjemme oss bort med 2 innlegg denne uka! tipsene skal jeg spare til Vi i Villa kommer i posten - herlig lite gratisblad!!!
  Men jeg er sikker på at det må være gode nestbeste tips - siden du har 8 av dem. Og åtte er jo et magisk tall - som i åtsel-etere.... ha ha ha - litt i samme kategori som knÅTT ;-)
  Synes det er flott at du følger den kjente åtteregelen - gjelder den for atomer, så burde den jo gjelde for alt annet også!!!
  Håper du koser deg på ferie!

  SvarSlett
 4. Takk - du redda helga mi azz... ;) ;)

  SvarSlett
 5. Efter att ha pressat mig igenom alla 'tegn' du lagat i augusti tänkte jag lägga mig som följare, men, osis, den fungerar inte. Så kan det gå :)

  SvarSlett
 6. Hei alle mann. Litt treg tilbakemelding, men har altså vært i Spanien den siste uken...

  Mormor: Jeg leste også om denne hagemannen fra Sotra i "Hageglede". Som du sa kjøpte han roser istedenfor sydentur, et smart valg. Men han kunne fått en skikkelig fin sydentur for den summen (med mindre han har 4 tenåringsbarn...). Han kjøpte nemlig 120 rosebusker årlig!

  Og jeg trodde Blomsterstjernen var crazy som kjøpte 11..!?!

  Krepsemor: Jeg ville nok stolt mer på dine hagetips enn mine:) Men en ting jeg har selvlært i år er at plantene trenger gjødsel! Hele sesongen gjennom! Spesielt sommerblomstene. Det er ekstrem underernæring i hagen min for tiden. Har hatt blomsterbutikkblokkade siden sommeren startet. Kun penger til Kneipp igjen...

  Hagealven! Liker at du utviser atomkunnskap! Åtteregelen hadde jeg jo helt glemt i farten... Takk for oppfriskningen! Elektronene snurrer jo rundt og rundt i elektronskallet, maks 8 i slaget... Men da er grunnstoffet til gjengjeld edelt! Deilig matematikk.

  I lige måde Myh

  Mia: At en svensk tjei makter å lese samtlige tegn Blomsterstjernen har skrevet, på norsk, i august er en unik prestasjon!?! Du vil snarligen motta en telefon från Guiness Book of Records!

  B*

  SvarSlett