fredag 12. august 2011

Det elleville Roserallyet!


Jeg skal være så ærlig å innrømme at jeg fikk sjokk da jeg hørte at Moseplassen denne gang bytter ut den årvisse rosekonkurransen med en roseutfordring... Selv om jeg beundrer Anne for avgjørelsen om å bytte ut konkurranse med utfordring denne gang, er det nå en gang slik at jeg er blitt totalavhengig av konkurranser, utmaninger og hånd-back!?! Kroppen ble derfor raskt fylt av både abstinens og rødbrus da jeg innså at august vil forløpe uten en eneste konkurranse... Hvordan i all verden skulle en stakket mann som meg klare en hel måned uten konkurranse? Ikke det at jeg har vært i nærheten av å vinne noen gang, men en 67. plass og en 9. plass er vel heller ikke å kimse av?

Men det finnes heldigvis alltid en løsning. Når ikke Moseplassen holder konkurranse får jeg pinadø lage den selv! En får visst nok ikke mer moro enn man lager selv heller? Min utfordring til rosene blir derfor en slags konkurranse i rallycross... I dag skal dere nemlig få bevitne et ellevilt roserally verden aldri har sett førut (tror jeg/håper jeg)!

Ikke akkurat slik, men nesten.
Matti Alameki kjørte alltid så fort at linsen nesten aldri klarte å holde følge!
Ei heller Martin Schanche...

Men før vi setter over til Lyngåsbanen må jeg bare få si at det er svært rart å tenke på at Blomsterstjernen for kun 3 år siden nærmest var en rosehater... I hans øyne var roser klisjéfylte og utdaterte! Hans tanker gikk ustanselig til dårlige realityserier der dusinvis av potensielle bruder fikk utlevert roser i premie etter å ha klint med en og samme sleske mann (som Blomsterstjernen selvsagt skulle byttet sko med), og der den "heldige" endelige utvalgte fikk vandre på en seng av roseblader frem mot det "ultra romantiske" rosemarinerte forlovelsesalteret... Pføy! Tussaskap!

Nei!!!! Stopp!!! Ikke gi meg den rosen!!!!!!!!!!!!!!!

Dessuten er det vel en kjensgjerning at mannen har gjort noe ugagn når han kommer uventet hjem med roser til sin kjære..? Så jenter! Neste gang dere mottar en rosebukett, sleng den i bakken, gi ham en ørefik og styrt hylgråtende på dør... Eller kanskje ikke verden er så svart-hvit? 

Blomsterstjernen skulle iallefall ikke ha roser i SIN hage!!! Vel... som vanlig måtte han krype til korset, og det til gagns... Tre år senere er roser antageligvis hans favorittblomst i hagen (men fremdeles ikke i bukettbutikken...). Nye roser kommer til for hvert år som går. Noen som naturlig følge av at frosten avliver enkelte individ, mens flesteparten handles inn på pur skøy for å skape nye bugnende bed. Rask hoderegning tilsier at Blomsterstjernen og hans fru pr dags dato har 27 forskjellige roser i sin hage, om man regner med både stort og smått! Og det skal man jo?

Jeg må innrømme at jeg fikk meg et nytt sjokk nå som jeg fikk høre (av meg selv) at jeg har såpass mange rosetyper! Personlig trodde jeg det kun var snakk om rundt 10-12 stykk... Det er visst av sine egne man skal ha det? Trøsten er at vi kun har en stilkrose... (som i mine øyne er symbolet på falsk kjærlighet (på pinne)).

Kjærlighet på pinne?
Kånemor mener vår eneste stilkrose heter Prinsesse Ingrid Aleksandra
Men ikke vet jeg... Vet du?

Men tilbake til rallycrossen! I roserally gjelder nøyaktig samme regler som for vanlig bilrally. Det er med andre ord 2 finaler, en A-finale for de kraftigste og mest utrustede rosene og en B-finale for de litt mer puslete sveklingene. For å oversette dette til forståelig rosespråk betyr dette i klartekst at det i A-finalen utkjempes en kamp utelukkende mellom Austinroser, mens det i B-finalen er plass til mer jordiske normale roser. Det er 5 påmeldte i hver klasse.

Nei nå får det være nok oppvarming! La oss heller sette direkte over til Lyngåsbanen og Jon Hervig Carlsen:
BLOMSTERSTJERNENS ELLEVILLE ROSERALLY
(Det følgende leses best med en hes og oppglødd østlandsdialekt ala Jon Herwig Carlsen fra OL på Lillehammer)

"Velkommen her til en nydelig dag på Lyngåsbanen der vi i dag skal kåre Missis RoseRally 2011. Det er som dere ser litt vått føre her akkurat nå da det har regnet litt i morgentimene, men vi er blitt lovet solglimt ut over ettermiddagen, så det er ingen grunn til å skru av tv'en. Her vil det lukte svidd rose hele helgen gjennom med non stop action, fart og spenning! Som dere husker fra 1982 vil vi også i år starte med B-heatet ca klokken tolv tretti. Vi avslutter i god tid før Barne TV, med det avgjørende og uhyre spennende A-heatet litt før klokken sytten dersom alt går som planlagt. 

Men her har vi ingen tid å miste! Deltagerne i B-heatet er allerede linet opp på startstreken, så la oss ta en liten titt på sjåførene før det smeller. Vi går gjennom feltet fra bane 1 til 5:

Nr 55: Dagens første kongelige sjåfør er Dronning Margrethe fra Danmark!
Dronningen kjører en velduftende lyserosa ekvipasje fra Peugeot McLaren
Under panseret skjuler det seg hele 344 franske villhester i en frekk V-formasjon. 

 Nr 74: Rett ved siden av Dronningen har vi den søte arbeiderklassejenten Friesia
Men la deg ikke lure! Hun kjører en lys gul Lotus Esprit V12 med 299 HK
Eksosen er krydret av de mest eksotiske dufter som gjør konkurrentene yr & ør

Sentralt plassert har vi frekke Etude som kjører fortere i høyden enn i lengden...
Med nr 36 på panseret lurer nok denne knallrosa konebilen fra Vauxhall de fleste!
Den skjuler nemlig en rekkesekser på hele 455 luktfrie hestekrefter

Nr: 13: En svensk kuriositet! Slottsrosen Kalmar har nemlig to turbinmotorer!
Hver av dem yter 300 hylende hestekrefter, som nå er trimmet opp til hele 301!
Kalmar kjører en aprikosfarget Saab Twin med V12, kadang og katalysator.

Ytterst til høyre har vi enda en svenske! Også Berleburg med kongelig blod!
I en sjokkrosa Volvo 240 med  Chevrolet-motor fra 1973 og hele 3000 hk!!!
Man ser kun blårøyken etter nr 87! Spørsmålet er om motoren holder...

On your marks!
Get ready!
3...  2... 1... - PAAAAAANG!!!

Vi er endelig i gang med årets RoseRally! Som ventet skyyyyyyter Berleburg ut som en kanon fra startblokkene! 3000 hestekrefter brøler og hun er allerede en runde foran de andre! Kalmar ligger på annenplass et lite hestehode foran Dronning Margrethe, med Etude hakk i hel, 43 sekunder bak lederen. Friesia hadde dessverre litt startproblemer (for mye roseduft i forgasseren) men er nå på vei fremover i feltet. Å nei! Etude velger feil spor og kjører opp på en haug ved siden av banen, men ser ikke ut til å tape mye tid, gjør hun vel? Faren over, hun får slengt seg inn rett bak Friesia. Berleburg er nå hele 7 runder foran etterfølgerne! Er det mulig?!? Vi har ikke sett kongelige kjøre så fort siden Kung Carl Gustav mistet lappen i Borås!

Drøye syv runder bak Berleburg utspiller det seg nok et blåblodelig royalt drama, nærmere bestemt mellom Dronningen og Slottspiken Kalmar. De kjemper begge om annenplassen bak suverene lederen. Ojoj for en dramatikk! Kalmar presser Saaben sin på innsiden av Dronningens Peogeot og smetter forbi i det lette terrenget. Men her skjer det mye! Friesia har nemlig koblet inn roseduften for fullt og rister lett av seg Etude som igjen er på avveie, denne gang oppover et espalie på den ene langsiden!

Følg med, følg med! Kun 2 runder igjen for Berleburg nå! Men hva er det som skjer? Den 37 år gamle Chevroletmotoren sprenges! Igjen! For tolvte gang denne helgen! For en katastrofe! Spørsmålet er om hun har så pass stor fart at hun likevel kan trille til mål til en anstendig plassering? Hennes fart ble målt til hele 377 km/t i det motoren eksploderte... Mens Berleburg heltmodig prøver å rulle seg rundt de 2 siste rundene tar etterfølgerne stadig innpå! Først Kalmar, så Dronningen, arbeidertøsen Friesia og langt langt der bak (og oppe) Etude! Berleburg kommer til å bli forbikjørt! Nei og nei!!! Er det mulig å gi fra seg en så stor ledelse?

For en dramatikk! Kun 300 meter igjen til målgang nå! Hvem kommer først ut på oppløpssiden??? Der kommer de! Det er  slottspiken Kalmar med doble turbiner! Hakk i hel følger Dronningen og hennes undersått Friesia! For et drama! Men Kalmar holder de andre bak seg ved hjelp av frekk sikksakk kjøring! De doble turbinene har tydeligvis smeltet sammen til en der hun dundrer over målstreken! Åhh! Dette var så fortjent så fortjent! Dette unner vi svenskene!

Vinneren er Kalmar!!! Hvem skulle tro at en svenske skulle stikke av med tittelen? 

Men hvem kommer så? Hvem tar sølvet? Hvem tar bronsen? Friesia og Dronningen kommer side om side på oppløpet. Begge med infernalsk roseduft ut eksosrørene! Friesia dulter inn i Dronningen som snurrer rundt i en slags Schanche-piruett slik at kronbladene løftes og hele stasen kan beskues av publikum! Nok en kongelig pinlighet! Friesia tar sølvet en knapp tusendel foran den fornærmede Dronningen!

Fantastisk opphenting av Friesia! Første gang vi har en guling på podiet!

Dronningen må for første gang i sitt liv ta til takke med uedelt metall!

Målfoto av Dronningen der hun kaster seg over mållinjen rett før sin egen skygge!

Gullet, sølvet og bronsen er utdelt, men det er likevel litt spenning igjen i B-finalen. Kan den motorløse Berleburg klare å rulle seg i mål før villstyrlige Etude? Men hvor blir de av? Det er nå gått 9 minutt siden pallplassene røk... Der! Jammen santen! Der kommer Berleburg rullende rundt siste sving med sprengt turbin og karosseri! Hun ser knapt veien... Men i snaue 1 km/t sniler hun seg likevel så vidt fremover. Rekker vi å se henne over målstreken før vi må tilbake til studio på Marienlyst for en liten oppdatering..?

Joda! Helt utsprengt, men klarer likevel en flott fjerdeplass i B-finalen!

Men hvor blir det av vår superskjønne og langbente Etude..?

Kremt... Hun har kjørt seg fast høyt oppe i et epletre og kommer nok aldri i mål

For et race! For en spenning! For en dramatikk! Jeg trenger et glass appelsinbrus for å roe meg ned før A-finalen! Så da setter vi over til Sølve Grotmol i studio imens":

"Heisann, det var litt av ein spaning! Eg sitrar framleis i buksane av denne ferskenfarga slottsrosa frå Kalmar, seksti centimeter på strømpelesten og mildt parfymert"
"Med det sett me øve te Lyngåsbana igjen der dei straks e klare med A-heatet... Nei A-finalen ska det visst vera"
(leses med Grotmolsk dialekt og innlevelse)


A-FINALEN
(tilbake til Jon Hervig Carlsen og ekspertkommentator Martin Schanche)

"Takk til Sølve Grotmol og gratulerer igjen til Kalmar, vår svenske nabo! Dette var gøy! Men nå skal spenningen utløses totalt! A-finalen er kun noen minutter unna! La oss ta en titt på de 5 finalistene, samtlige barn av David Austin Martin. Det er reneste slektsstevne dette her?!? Følg med:

Nr 11: I innerste spor har vi Abraham Darby i en ferskenspraglet Jaguar XJZ!
2000 hestekrefter er stappet inn i dette beistet og den dufter av nyvasket hest!
Kjent for trege starter, raske avslutninger og lider av vannskrekk...

Nr 9: Ved siden av har vi hans lunefulle storebror Brother Cadfael...
Han stiller i år i en mørk rosa-metallic Pontiac Firebird med en 3500 hk V16 motor
Som dere sikkert ser er denne identisk med jetmotoren designet for Apollo 13

Nr 7: I tredje bane kjører Heritage. Et nydelig design og med feltets nyeste motor
Hun kjører en lys lys dusrosa Lamborghini Countach med motor levert av Airbus 380
Stilhopperen i feltet! Kanskje ikke raskest, men alltid mest elegant!

Lillesøsteren Gertrude Jekyll er til tross for sitt navn en aldri så liten søtnos...
Hun kjører en bonderosa Maseratti med gamlemotoren til SS Norway inkorporert
Til tross for midtstilt motor hører man knapt tåkeluren før hun suser forbi og i mål

Ytterst i bane 5 har vi outsideren Princesse Alexandra (of Kent?)
En neonrosa Ferarri med syvdoble forgassere stjålet fra en styrtet Tupolev Tu-144
Hun skyr ingen midler og styrer flapsene på Kuznetsov turbinene bedre enn optimalt 


On your marks!
Get ready!
3...  2... 1... - KNAAAAALLLL!!!

A-finalen er endelig i gang! Presis kl sytten null tre! Fem blad Austin suser avgårde som på en snorrett linje, det er umulig å skille dem fra hverandre! Det braker i ørene av jetfly- og rakettmotorer! Men det verste er lukten! En konsentrert etsende godlukt av roseduft fyller både Lyngåsbanen og Lier kommune! Jeg klarer ikke se klart lenger! Tårene renner! For mye av det gode er visst ikke alltid det beste...

Men de kan da umulig kjøre parallelt i svingene også? Joda det kan de! Dette er det verste jeg har sett! Pelskledde kvinner langs løypen blir slått i hel av patfymeduft! Hvem skulle tro det var mulig? Nå går bilene inn i sjikanen, der det maksimum er plass til en rose i bredden! Hva gjør de nå? Nei!!! De hopper oppå hverandre! Heritage i bunn, Abraham og Broderen oppå der. Mens Gertrude øverst løfter Prinsesse Alexandra så forsiktig hun bare kan. Men nei! Det ligger en ert i kjørebanen!!! Prinsessen hyler av smerte og skvetter ned igjen på veien rett foran sine 4 søsken som fremdeles kjører i firdobbel ludoformasjon... Søskenkrangel er uunngåelig! Ludotårnet raser sammen. Den slue Broderen kaster seg inn foran Abraham, mens Gertrude gir en snurten ørefik til Heritage! For en spenning! For et lusent spill...

Runde etter runde kniver de 5 søskene om tetplasseringer uten at noen klarer å få et overtak. Det går i ludoformasjoner, sjakkformasjoner og Kinasjakksjokk! Kun 1 runde igjen av finalen nå! Hvordan skal dette ende??? Her kommer de for siste gang forbi passeringspunktet til rikskringkastingen. Først Princess Alexandra med brølende flammekastende Tupolevmotorer, hakk i hel følger en forbrent Pontiac med Broder Cadfael bak rattet, deretter den spettede Jaguaren til tvilsomme Mr Darby. Men de må passe seg! Jekyll and Hyde er på vei oppover feltet i rakettfart! Helt sist ligger smarte Heritage som en Northug og kontrollerer feltet..? Ser hun sliten ut? Er det kun et spill for galleriet?

Nå er det bare en sving igjen før vi kan kåre Missis RoseRally 2011! Jeg klarer ikke vente!!! Den som er først rundt siste sving er antageligvis også vinneren! Spennende, så ufattelig spennende! Rakettbrøl kan høres! Glassruter knuser rundt banen. En eim av svett roseduft tetter igjen neser i mils omkrets... Her kommer de! Der kommer de! De er igjen samlet, denne gang som et femdobbelt ludotårn rundt siste sving! Trodde ikke det var mulig??? Er dette diskvalifikasjon? Neida, ingen protesterer! 


Publikum er i ekstase, eller i transe! Nå skjer det! Nå utløses spenningen! Hvem har mest krefter igjen? Abraham Darby har sett sterk ut i hele dag... Nei, det blir luringen Heritage!!! For en taktikk! Heritage har full kontroll der hun setter på afterburneren på Airbus jumbomotoren! Hun bryter lydmuren, deretter lysmuren og drønner i mål som suveren seierherre! For en kløkt hun har utvist! Hvem hadde vel trodd hun skulle klare dette da det gjenstod en runde av løpet og hun lå helt bakerst? For en sensasjon!

The Winner is HERITAGE!!! (Bildet er tatt akkurat i det hun bryter lysmuren)

Men hvem tar de resterende pallplassene??? Selvfølgelig! Vi kan alltid stole på Tupolev Design byrå! Heseblesende etter Heritage kommer den pripne prinsessen med fallskjermen ute for å stoppe farten!

En sprengt PRINCESSE ALEXANDRA kaprer sølvet!

Nå er det bare en medalje igjen! Oj! Det blir en knallhard kamp om tredjeplassen! Men hva er det som skjer? Gertrude bruker sjofle triks igjen! Hun åpner akter-kabinen og søler dame-svette på kjørebanen slik at konkurrentene sklir rundt på glatten og rett ut i grøften!

Det er sjelden vi ser kvinnfolk så svett som bronsemedaljør GERTRUDE JEKYLL

Men det er fremdeles spenning i feltet! Fjerdeplass gir som dere vet fri-plass i neste års Wasalopp! De 2 brødrene kommer seg opp av sølen brøler nå side om side nedover oppløpssiden! Å nei! Hva er det som skjer? Det begynner å regne! Pøsregne! Hvem av disse tåler regnet dårligst? Begge kjører jo på mønsterløse slicks-dekk! Vi har tidligere sett at Abraham sliter når det blir vått på banen, men vi har aldri sett Cadfael under slike forhold i avgjørende øyeblikk! Han kollapser! Han kollapser som en svenske på andre-etappe! Broderen lukker igjen spjellet på jetmotoren i frykt for å vann i øynene! Abraham suser avgårde i ensom majestet i godt og vel 110 nm/s...

ABRAHAM DARBY tar ut alt de siste 100 meterne! Se så svidd han er!

 Slukøret kommer familiens sorte får inn på en skuffende femte og siste plass...

Når det gjaldt som mest turde ikke BROTHER CADFAEL å sprengåpne kronbladene

For et drama! B-finalen var spennende, men A-finalen var om mulig enda mer spennende! Puh! Vi rakk så vidt å få finalistene i mål før Barne TV! For en thriller vi har vært vitne til her i dag!

Men er det fremdeles noen seere igjen her på moderkanalen? Eller har alle slått over på Svensk TV for å se Rex Rodney ta medalje i Elitloppet?

Da gjenstår det vel bare for oss å takke for i dag, så sees vi i Roserevyen rett etter Dagsnytt!"

THE WINNER OF NORWEGIAN ROSERALLY 2011


Hei igjen kjære lesere... det er meg... Blomsterstjernen...
Øhhh...
Ehhh...
Jeg er nå helt utmattet av alt dette pratet til Jon Herwig Carlsen og Co... Jeg trenger virkelig en champagnebrus nå! Få!

Jeg lover dere på mine knær, og kryss på halsen at dette blir aller aller siste gang dere ser lange blogginnlegg fra meg! Jeg er helt utslitt, dere er utslitt, dekkene på rosene er utslitt!
Nei, det skal bli store forandringer her på Blomsterstjernen fra neste uke av...

Dere vil få dere et sjokk!

I påvente av sjokket ønsker jeg alle en fredag fylt med mye god RoseRally i hagen!
Måtte den beste rosen vinne!

Mvh

Blomsterstjernen


P.S. Gratulerer! Du har nå lest verdens lengste blogginnlegg: 17301 tegn...

14 kommentarer:

 1. EY!!!!!! Jeg legger inn protest! Alle så vel at Kalmar skjøv rosestilker i hjulene på Berleburg slik at motoren sprengtes!!!!
  Omløp - omløp - omløp!! Jeg ser frem til at du må skrive et lignende innlegg på nytt - he he :-)
  Imens skal jeg ut og nyte litt hageliv i sola!!!

  SvarSlett
 2. Det var godt å komme i mål ja =) For et res!! Dramatikk og vanskelige forhold.. Puh.. Nydelige deltakere og flotte vinnere. Vi er vitner til noe historisk.Takk for at du delte opplevelsen med oss!!!
  Hva kan sjokket være etter dette?
  Venter i spenning =)
  Ha en flott rosehelg!

  SvarSlett
 3. Elegant observert! Har du billedbevis? Det er forresten mange her som har en drøm om å se hva Berleburg kunne fått til i A-finalen...

  SvarSlett
 4. I mine øyne er ikke den største prestasjonen å vinne A- eller B-finalen, men at noen av mine leserne faktisk har kommet gjennom dette makkverket med helsen i behold... Nyt solen med god samvittighet!

  SvarSlett
 5. Hahaha.... takk for et fantastisk innlegg! Man skulle hatt din fantasi, din formuleringsevne - og dine fantastiske bilder!!

  Min favoritt- rose var ikke med i rallyet, men syns at vinneren var en riktig så verdig en!

  God helg!

  SvarSlett
 6. Takk Myh, De gleder mitt utmattede sinn.
  Hva er så din favorittrose? Kanskje den rekker å være med til neste år...

  SvarSlett
 7. Ho-ho-ho! Spennende som et Flåklypa Grand Prix :-D
  For noen fryktingytende doninger & triks!
  Austinene tatt på kornet, ikke minst Brother Cadfael som sliter i nedbøren...

  SvarSlett
 8. Herlig blomster* Men jeg må bare innrømme at dette her har ikke jeg tid til! Travelt opptatt tobarns-mor som jeg er, så må nok dette innlegget nytes i flere omganger. Gleder meg til å frese gjennom resten i morgen.
  Btw - koselig at du nevnte meg i ditt BoligDrøm-innlegg :-) Jeg har ennå ikke gått til anskaffelse av augustnummeret, men ser for meg at det blir underholdende!

  SvarSlett
 9. Herlig! Her lukter det svidde roser! Jeg har nå tenkt å avbestille avisen/BT i helgene, siden jeg nå har vent meg til dine innlegg. Her er det action, konkurranse, mote-stoff og sport! Og ikke minst- langt lengre artikler enn det er i avisen til sammen:-)Så da har jeg ikke bruk for avisen mer. Så sant at du fortsetter å skrive. Så det spruter! Fabelaktig! Apropos en herdig rose til skråningen din: Jeg er nyforelsket i Austin`s Crocus Rose. Helt fantastisk rose! Jeg skal skrive om den i rose-utfordingen i løpet av helgen. Fortsatt god helg til deg og fruen!

  SvarSlett
 10. hehe, du er en mester i lange innlegg!
  Herlig at du blir med, og for et artig roseinnlegg :) Herlige roser du har!

  SvarSlett
 11. *ler så jeg griner*
  Beste rally jeg noen gang har satt mine hagehansker i!

  Sissel Berge
  www.bergegård.no
  (fikk ikke lagt inn nettadressen, -slemme blogspot)

  SvarSlett
 12. Her er myh sin favoritt- rose - "Sweet Juliet". Beklageligvis finnes ikke denne i min hage..

  http://www.nrk.no/hage/?action=Plant&plantId=505#action=Search&searchText=&startRowIndex=312&propertyValues=pgSF56%3A345%3B&inputValues=

  SvarSlett
 13. Hei!
  Takk for alle de artige tilbakemeldingene:)!
  Tok bloggefri i helgen, da siste innlegg gav meg skrivekramper fra halsen og ned... Lurt av Nefertiti å ta en lesepause også. Evt kunne hun lest dette innlegget på sengen for barna? Det er jo veldig barnevennlig..?

  Takk for nye gode rosetips! Både Crocus Rose og Sweet Juliet ser elegante ut! Jeg er også veldig betatt av roser i fargen mellom gul og rosa, altså aprikos/fersken +/-. Jeg var dessuten i helgen vitne til en Brother Cadfael uten vannskader! Makan til tung prakt! Ser ut som om hver rose veier oppunder 1 kg hver! Og nydelige farger!

  Moralen er at man kanskje ikke bør kåre vinnere av Roserally på regnværsdager (regnværs-somrer)?

  Helt til slutt et tips til Sissel fra Bergegård og andre som sliter med blogspoten. Jeg skiftet nettleser fra Windows explorer til Google Chrome, og da gikk alt så mye bedre!

  Ha en fin uke!
  Og takk til Anne for roseros og en fin utfordring:)

  SvarSlett
 14. Har startvansker og kommer ikke i mål (med å lese maraton-, nei mener rallyinnlegget) , kommer tilbake når jeg skal kose meg en kveld.
  Har bladd igjennom, gleder meg til å studere rosene nærmere..

  SvarSlett