fredag 17. februar 2012

Da Blomsterstjernen var helt i 100!!!


Nå er han bare i 99...

Nei han skulle visst aldri ha skrevet om den fordervede valentinskaken forrige uke! Det ble nok for søtt, for klissete, for brent? Eller kan det rett og slett bare være nok et tilbakeslag som følge av senskader etter uvørne klematis-forviklinger? Ikke vet jeg. Alt jeg vet er at Blomsterstjernen denne uken "fôr opp som en svale, ned som en låvedør"... 

Det kan vel best sammenlignes med en nonne som har født 100 barn (med epidural) og så "mister" hun ett av dem over i black-metal sjangeren. Livet blir rett og slett ikke det samme med kun 99 kopier av seg selv... Ja akkurat slik føles det. Og spesielt smertefullt var det nok ettersom Blomsterstjernen for ikke lenge siden lovte å premiere en av sine faste følgere så snart han rundet 100 medlemmer. 

Og på onsdag 15. februar kl 10:13 skjedde det magiske! Speedometeret skubbet parentesene noen piksler til side og gjorde plass til et nytt desimal! 100-tallet formelig blinket i mot oss! For et nydelig skue!!! Endelig var målet nådd, ringen var sluttet, Blomsterstjernen svevde rundt som i en vakker drøm... 


Ikke lenge etterpå var kjøkkenbordet dandert med 100 sprell levende stearinlys, mens 100 kopper rykende fersk kaffe fylte luften med velduft. Og på radioen spilte Barry Manilow på full guffe som vanlig. Alt lå med andre ord til rette for en formidabel ego-romantisk opplevelse under innpakningen av den hemmelige overraskelsen til den heldige følgeren...


Men så skjedde det forferdeligste! Det uforståelige! Det ufattelige! Blomsterstjernen skulle bare rett inn på bloggen for å trekke vinneren... Så lett som bare det, en liten bagatell i hverdagen... Men han gikk i sjokk! Plutselig var det bare 99 følgere igjen!!! Livet falt i grus... Det føltes som om både kropp og sinn ble innsmurt med muskel-relakserende middel! Som i sakte film deiste pakken i gulvet, i 100 knas, stearinlysene ble forvandlet til blinkende neonlys og Barry Manilow hørtes mer ut som Abbath fra Immortal!!! (Skjønt det siste var vel egentlig bare en deilig befrielse)

Men der sto han altså, denne Blomsterstjernen. Med to tomme never, uten gave og uten den en gang så høyt skattede siste følgeren... Følgeren som ville snu livet på hodet! Følgeren som ville føre ham inn i rekken av storheter som Ibsen, Bjørnson, Kielland og Aylar Lie. Det føltes som å ha 7 rette i lotto, i 2 sekunder... Helt til man oppdager at det ene tallet kun var et tilleggstall!!! 263 skattefrie kroner rett på konto... Kjøss meg!!!

Men heldigvis er det ikke langt mellom fiasko og suksess! Og akkurat da man trengte det som mest kom det en forfriskende ny award på døren! Hyggelige og dyktige Underberget syntes gledeligvis det var på sin plass å premiere mannen med 99 bestevenner! Fantastisk! "Liebster-awarden" fikk en flott plass i premiesamlingen rett ved siden av "rød-rose-awarden" fra i fjor. Tusen takk! Alltid hyggelig å bli satt pris på, bokstavelig talt og i overført betydning.Regelen sier da at man skal plukke ut 5 verdige arvtakere. Eneste kravet er at bloggerne ikke kan ha mer enn 200 følgere... Så her er det med andre ord bare til å begynne å kvitte seg med de kjipeste følgerne dersom dere allerede har passert 200-grensen!

Det er bare en liten utfordring... Blomsterstjernen ikke liker å være sjofel! Han liker ikke å plukke ut enkeltindivider fra den deilige massen. Tror dere den nevnte nonnen med 99 barn ville delt ut godteri kun til sine 5 ynglingsbarn mens de 94 andre måtte stå å se på med blødende hjerter?!? Neppe..!Jeg tenkte derfor å slå 2 fluer i en smekk. Hvorfor ikke bare la de 5 neste bloggerne som melder seg på som følger her hos Blomsterstjernen få mine awards!?! Enkelt og greit?!? Ja for en glup idé!!!

Blomsterstjernens 5 Liebster-awards deles derfor i sin helhet ut til:
 1. Følger nr 100 - Savnet?!?
 2. Følger nr 101 - Svanå Trädgård (Hans i Brännberg)
 3. Følger nr 102 - Velkommen til Hageliv (Lill Kaja)
 4. Følger nr 103 - (Ann-Drude)
 5. Følger nr 104 - Bustenellik (Busteblogg)
(De heldige vinnerne og deres blogg-linker vil bli oppdatert fortløpende!)

N.B. For at jeg skal være 100% sikker på hvem nummer 100, 101, 102, 103 og 104 er, bes dere vennligst gi meg et lite vink enten her i kommentatorfeltet eller på Facebook. Billedløse følgere har nemlig en lei tendens til å snike seg usynlig inn helt nederst i følget...

Men hva så med alle dere 99 trofaste iherdige lesere som har fulgt Blomsterstjernen gjennom tykt og gjerne litt tynnere over lang lang tid, gjennom millioner av avsnitt, milliarder av ord, billioner av tegn!?! Står dere igjen med INGENTING?!? Dere fortjener selvsagt alle en pris! (Men psssst... det er jo egentlig litt slitsomt å vinne sånne priser når alt kommer til alt?!? Takketale, utplukking av nye vinnere, skrive kommentarer etc etc..?)

Nei dere fortjener noe enda bedre! Noe mer galant. Som jeg sa innledningsvis ligger det nemlig en pakke og venter til en av dere så snart vi runder 100. Men istedenfor å trekke en tilfeldig vinner oppfordrer jeg dere heller til å begrunne i kommentarfeltet hvorfor akkurat du bør vinne denne superhemmelige premien som INGEN i hele verden vet hva er enda..? Ikke en gang Blomsterstjernen! Den opprinnelige pakken gikk jo som kjent i 100 knas...

Den opprinnelige gaven ble dessverre knust og må byttes ut med ny...

Hint: 
Mye tyder på at det kan være en fordel om den kommende vinneren ikke allerede har abonnement på BoligDrøm...

Vri hjernen. Lykke til!

Lengselsfulle hilsner fraP.S. Deja Vu? Har ikke jeg allerede skrevet dette innlegget en gang før???


P.P.S. På Facebook har det de siste dagene strømmet på med velmenende tips fra erfarne Valentinere om hvordan man aller best bør traktere sin fru på valentinsdag... Tusen takk! Kakeformer fra IKEA viste seg visst å være riv ruskende feil...


32 kommentarer:

 1. Jeg syns jeg burde vinne - fordi ... det er kjempegøy å vinne!! ;-)

  nefertiti

  SvarSlett
  Svar
  1. En meget god begrunnelse! Og så har du jo også en alle tiders blogg:)

   Slett
 2. Og vips var vi i 100 igjen!!! Bare et ørlite problem... Jeg vet ikke hvem nummer 100 er... En hemmelig billedløs følger som smet seg inn helt nederst i følget. Legg gjerne igjen en kommentar her i kommentatorfeltet du min kjære nummer 100 så vi får løst opp floken!

  SvarSlett
 3. Hei og hopp! Jeg er en av de 99 faste (i hvert fall innom når jeg blir nysgjerrig på de kreative overskriftene, som jeg ble nå....) følgerne dine, og du ligger pent og pyntlig i MIN bloggroll (bare ta en kikk:-)). Men jeg har jammen glemt (kan i alle fall ikke finne meg igjen der) å legge meg inn i Følgere boksen din. Så du har nok hatt 100 følgere lengre enn du aner..... Men da fortjener jeg rett og slett å vente med å legge meg "synlig" hos deg - ja nettopp til etter nr 104 har lagt seg inn. Så da vet du at du får en nr 105 om ikke så lenge. Ha en super helg - og bollebakst :-)

  SvarSlett
 4. Hei Grethe! Hehe. Det regnestykket ditt ble litt for avansert for meg. Selv med kalkulator, millimeterpapir og hyperbel-grafer fikk jeg det ikke til å stemme. Men så trykte jeg på Cosinus-knappen og vips ble alt så klart! Jeg forstår det slik at du langt heller vil være med i trekningen av BoligDrøm abonnement enn å vinne en Liebster Award..?

  Skal teste ut bloggen din nå!

  B*

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi satser på det :-)

   Hyggelig at du stikker innom.

   Slett
 5. Hi hi:) Jeg bør vinne. Hvorfor? Fordi det er veeeeldig synd på meg! Hvorfor er det synd på meg? Fordi jeg har miste 2 følgere! Jeg hadde 74, nå har jeg bare 72. Jeg også ble helt stresset. Hvorfor? Er det fordi jeg har så mange bilder av hunden min? Kanskje det er kattemennesker som nå ikke orker bloggen min... Eller er det noen som syntes Hoptimisten var skummel? Eller kanskje de syntes jeg var frekk da jeg sa at jeg skulle lage noe godt til meg selv på morsdagen min, og ikke til mamma. Det de ikke visste var jo at mamma ikke var hjemme. Det første jeg sjekket var om jeg hadde mistet Blomstersjernen. Det hedde jeg ikke så da var det ikke så farlig:)
  God helg! Gratulerer med 100 igjen!!! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Forrykke står alltid høyt i kurs! De skulle skamme se de 2 som skulket bloggen din! Blomsterstjernen forlater aldri dem han følger! Verken hund, katt eller fugl kan riste meg av:)

   Slett
  2. Altså! Denne svar-meldingen min ble sendt inn via smarttelefon. Men den er rett og slett litt for smart av og til! Prøver hele tiden å velge "de riktige" ordene for meg. Mobleren følte tydeligvis at "fjordlykke" var et usannsynlig valg og redigerte det til "forrykke"..! Jaja... Alt var bedre i gamledager!

   Slett
 6. Stor fan, følger alt alltid! :)

  Lill Kaja

  SvarSlett
  Svar
  1. Fantastisk Lill Kaja! Du er notert som nr 102!

   Slett
 7. Hva med meg da? Jeg har da fulgt deg, og lest trofast alle orda du har skrevet, og det har ikke blitt få....(Men har ikke talt, da :)
  Dessuten er jeg ganske så snill! OG jeg abonnerer ikke på Boligdrøm, men det verste av alt, er at jeg aldri har vunnet noe noensinne......Sukk!
  Ha en tankefull helg =)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var et godt hjertesukk krepsemor! Tror du var en av mine aller første følgere. Og du har holdt ut! Og at du aldri har vunnet noe teller i din favør. Du er også min frøsåings ekspert!

   Slett
 8. Jeg er din nr 103 og du er min første :)
  Kjempe fin blogg, koser meg når jeg leser.

  Ann-Drude

  SvarSlett
  Svar
  1. Elegant Ann-Drude!
   "Den siste skal bli den første" var det vel en som sa en gang..?
   Har du en blogg også? Da kan du isåfall utsmykke deg med Liebster-tittelen!

   Slett
 9. Jeg vil gjerne vinne. Hvorfor? For det første er det alltid kjekt å vinne, for det andre så gleder jeg meg nå til hver fredag - og å lese bloggen din er som å få blad i kassen: overraskelser og humor og det er deilig etter en travel uke. For det tredje så regner det så mye ute at det å vinne ville være en skikkelig oppmuntring (siden jeg ikke er av dem som har den store vinnerlykken - jeg venter hver onsdag og lørdag på telefon fra norsk tipping med de ringer ALDRI). For det 4. satser jeg på at det er min tur til å bli trukket ut i dag:-)
  Hilsen Benedicte

  SvarSlett
  Svar
  1. Benedicte. Dette var en STERK søknad:)
   Det gleder meg å høre at Blomsterstjernen snart kan likestilles med anerkjente ukeblad som Allers og Familien:)

   Slett
 10. Jeg storkoser meg med dine innlegg, og ikke minst blomsterbildene inspirerer i hageplanleggingen. Men verken er jeg en ny følger eller har egen blogg. Likevel hadde det vært artig med Boligdrøm. Ikke kritiserer jeg valentinesgaven heller. Tanken var supergod, og det vet sikkert kånemor også. Neste gang foreslår jeg en god slikkepott, slik at hun kan smake på dine bakverk underveis.
  Hilsen Ingvild

  SvarSlett
 11. Kjære Diddi. Selvsagt skal du få være med i trekningen om BoligDrøm! Hemmelige følgere er minst like viktige som de offisielle :)

  Godt forslag med slikkepott! Det skal hun jaggu meg få i bryllupsgave...

  SvarSlett
 12. Jeg er også en av dine trofaste følgere, nesten fra 1. dag tror jeg. Hvis jeg blir trukket ut som vinner, lover jeg at jeg denne gangen, skal begynne å lese interiørbladet. Tidligere abonnementer på lignende blader har overbevist meg om at jeg ikke er interiørinteressert. Bladene har nemlig en lei tendens til å bli liggende (med plasten på) til jeg blir så lei av dem at jeg kaster hele greia. Ganske dyrt papiravfall må jeg si. Selvfølgelig lover jeg også at jeg ikke skal påføre deg ekstra smerte ved å slette meg som følger ;-)

  SvarSlett
 13. Hei Trine!
  Ja jeg husker du var en av de ALLER første følgerne! Kanskje til og med DEN første? Slikt brenner seg fast i kropp og sjel til Blomstergale mannfolk ;) Så sånn sett stiller du veldig sterkt med tanke på å vinne. Men det at du strengt tatt ikke interesserer deg for interiør kan muligens være et drawback med tanke på AKKURAT denne premien her ;)

  Vi får se...

  SvarSlett
 14. Gratulerer med 100 fans og følgere. Moromor var dessverre litt sen i avtrekke før hun forstod hva det ville si å følge, men har fulgt på sitt vis Blomstertjernen likevel. Studert hvert eneste lille tegn om hageputer, planespotting og Round-upbruk. (Ok, skal innrømmes at jeg syntes innlegget om den lille maskevaskebjørnen som avslørte Blomsterstjernens unnlatelsessynder i hagen var en smule drygt og derfor skumleste bittelitt på slutten)
  Mormor går aldri helgen i møte uten et latteranfall forårsaket av humørsprederen på Landås. Attpåtil kommet for sent på arbeid på grunn av det. Som i dag for eksempel. Mormor passer alltid på å gi passende tilbakemeldinger på galskapen. Kan hun fortjene en Boligdrøm av den grunn?
  Hun kunne jo trenge den..

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe! En utrolig søknad! Spesielt dette at du kun skumleste Bamsestjernens harselas falt selvsagt i ekstra god smak her hos meg! Kan ikke fordra den lille rakker'n!

   Om du kommer som November Symre, Mormor, Villmarkesn fjerne kusine eller som søsteren til Ståle Solbakjen er du alltid like velkommen her i kommentatorfeltet!

   For å si det på en annen måte: "Ekte følgere, følger ikke"

   Slett
 15. Grattis till att 100-nivån på antalet följare är nådd, och takk för award.
  Jag må fundere på vilke jag skal sende den vidare till...
  Inte så lätt.
  Jag hann inte se det här med awarden då jag klickade på att följa din blogg, jag hade bara sett att här är en blogg som är annorlunda på ett kul och bra sätt.
  Lite stjärnglans mitt i vardagen för oss andra.
  Ha det fint!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei igjen Hans,
   Awarden var meget velfortjent - fin blogg du har!

   Så vidt jeg kan huske er du kun mann nummer 2 som kommenterer her på bloggen! De første 18 måneder har vært relativt damedominert :)

   Jeg kommer til å følge med bloggen din fremover.

   P.S. I natt gikk Blomsterstjernen fra 102 til 103 følgere igjen... Her er det KRISESTEMNING!!!

   Slett
 16. Hei Cyber-space-Blomster-pop-stjerne-usynlige venn! Hver fredag så stimler mine kollegaer rundt kontordøren min for å se hva som får meg til å hikste. Er hun dårlig ?
  Trenger hun lege? Men så merker de fort, at jeg både hikster og ler og vil selvfølglig vite hva jeg ler av. Det ble til og med sendt inn et avvik på meg en fredag, da latteren nådde helt fra min egen salgsavdelig, ned til første etasje, ned i produksjonslokalene, ut på parkeringsplassen og nesten helt fra vår grønne øy til selveste Ole Bull`s plass i Bergen Sentrum!!!Latteren smittet heldigvis over til de andre, da jeg viste frem den reneste dokumentaren av en blogg; der Blomsterstjernen delte sine innerste, svarteste, hemmeligste, blomsterfantasier...
  Antakelig så vinner jeg nok ikke premien din ! Hvorfor skulle jeg vel det? Jeg blir jo premiert hver eneste fredag med blomster-blogg-dramatikk fra Bergen`s egen
  Flower-superstar;-))

  SvarSlett
  Svar
  1. Wow! Endelig en som har skjønt det! Smisking hjelper alltid ;) Spesialet innsmurt i en passe innfløkt historie! Og så var det veldig kledelig med denne "unnskyld at jeg er til"-avslutningen :)

   Trekningen blir offentliggjort i fredagens innlegg!
   Så her er det enda rom for mye smisking de nærmeste dagene;)

   Slett
 17. Hm.. Er ikke min beste egenskap..
  Det måtte jo være hvis du synes jeg sprer hverdagsglede med kommentarene mine her inne =)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det gjør du alltid! Selv i helgene sprer du hverdagsglede! Ikke mange forunt:)

   Slett
 18. Blomsterstjerne! Send navn og adresse til: marit.jordal@gmail.com
  Du har vunnet frø!!!

  SvarSlett
  Svar
  1. JABBADABBADABBADOOOOOOOO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Slett
 19. Gratulerer med nominasjon til den høythengende tittelen Årets fjaseblogg. Kåringen pågår frem til og med 1. mars. Som nominert er du en av dem med størst innflytelse!

  Sjekk her: http://www.lises.net/blogg/?p=5506

  SvarSlett