fredag 10. februar 2012

EKSTRA!!! Alvorlig Valentines advarsel..!


Blomsterstjernen gruer seg allerede... Kun 4 ørsmå dager gjenstår før vi nok en gang står ansikt til ansikt med årets mest ambivalente dag... igjen! Dagen som jentene formelig elsker og mannfolk uformelig hater!

VALENTINSDAG...

Den føles så påtvungen, så falsk, så amerikansk?!? Og minst like sløkket som Helloween! Nei takke seg til uskyldige julebukker og trauste kjøttkakefulle morsdager! Selvvalgt, ekte og norsk! Men i dagens moderne samfunn er det nå likevel blitt sånn at man møtes av iskalde skuldre hvorhen man snur seg dersom man skulle finne på å "glemme" denne fruens dag, den 14. februari.

Og Blomsterstjernen kan ikke fordra kalde skuldre, det er noe av det verste han vet... I fjor tok han seg derfor kraftig i nakken (og skuldrene) for å gjøre sitt aller ypperste innen tilfredsstillelse av sin lokale Frøken Valentine. Det skulle han aldri ha gjort...

Han hadde nemlig en vag formening om at konemoren ville sette pris på morgensøvn, barnepass og sjokoladekake... Men så feil kan man ta...


Men dette ante vi dessverre lite om klokken 6:01 den 14. februar 2011...  Undertegnede lot derfor konemor sove noen ekstra morgentimer denne herlige dag. Og godt forsterket med en 11 måneders blomsterprins og en 44 måneders blomsterprinsessemens gjøv det tre-manns "sterke" kokkepanelet løs på en noe avansert sjokoladekake som etterhvert forhåpentligvis ville overraske den uthvilte...

Kaken så aldeles nydelig ut i kokeboken! Den perfekte Valentinskake!!! Luftig dobbel bunn fylt med deilig brun sjokoladekrem, overtrukket av hvit sjokolade-lasur og garnert med lekre løvtynne sjokoladeskav...

Og lenge gikk også kakebakingen som en drøm!


For til tross for 20 "hjelpende" mixmaster-fingre i alderen 11-44 måneder klarte man likevel å fremstille en luftig og leken kakedeig relativt fri for epidermis og kjøttrester..? Og siden det nå var snakk om elskovens store dag fant Blomsterstjernen ut at han heller ville bake i en romantisk hjerteform enn i en kjedelig rundform. Bonusen var at blomsterprinsessen fikk lov til å bake sin helt egen minikake av røren som var til overs. Så langt alt vel! Og klokken hadde knapt rundet 7:30... Vi var i god rute!


Mens kakene fikk kjøle seg ned i rekordtempo ute på altanen (godt innsullet i fugle- og rotte-trygg innpakning...) satte det trehodete kokketrollet i gang med å snekre i stand det deilige sjokoladefyllet. Men uansett hvor mye man fulgte kake-oppskriften ville rett og slett ikke sjokoladekremen stivne!!! Og uansett hvor mye man fulgte barnepass-oppskriften sutret og gnålte den 11 måneder gamle kokken hull i hodet på den eskalerende frustrerte! Klokken var allerede passert 8:30!

Det var ikke annen råd enn å tvangsinnlegge den minste "Bukkene-Bruse" i barnevognen! Svetten piplet, klokken tikket og tiden gikk! 8:47... Vi måtte jo bli ferdige før mor våknet!!! Nei her var det bare til å kjøre i gang det gode gamle melis-trikset... atter en gang. For det er jo en kjensgjerning at om man bare tilsetter tilstrekkelig med melis vil det jo før eller siden bli stivt? Men den kjensgjerningen er nå avskrevet en gang for alle!!! Noter dere det...


Selv ikke tilsetning av 2 kg melis og minst en halv liter med svetteperler fikk sjokoladeblandingen på bedre tanker! Selv om sukkerprosenten på diskret vis nå hadde sneket seg over imponerende 99% fikk man ikke under noen omstendighet sausen til å minne om krem...  Etterhvert begynte man å innse at kaken nok ikke kom til å bli like visuell fasjonabel som fasiten i kokeboken...Pytt la gå! Smaken er jo det viktigste?!? Og om ikke annet, så hadde ihvertfall Blomsterstjernen tilsynelatende fremstilt en av verdens smidigste (og søteste) kremer... Den fløt ut i alle retninger, og kun noen skarve mikroliter klarte å karre seg fast på selve kaken! Men det "positive" var jo at man fikk prøvesmakt ørlite på fyllet før det suste av kakefatet, ned på kjøkkengulvet og videre ned i Nattlandsveien! Det knaste i munnen av søtnet sukkerbit og høylydt jamring fra Karius og Baktus i inverst diabetesanfall!

Jaja. Men kaken skulle fullføres samme hva! Det var selvfølgelig helt uaktuelt å gi opp selv om klokken begynte å nærme seg halv elleve med stormskritt!!! Nå gjaldt det bare å kamuflere den mislykkede brune sjokoladekremen... Topplokket ble lagt på og hvit sjokoladesaus ble snurret i hop etter alle kunstens regler... Men kunst er dessverre VANSKELIG å forstå seg på...Det skulle nemlig vise seg å være helt umulig å finne optimal platetemperatur for smelting av hvit uskyldsfull sjokolade... Og til alt overmål bråvåknet den minste "Bukkene Bruse" fra sin søte (og ikke minst stille) søvn midt i seansen. Aldri før hadde et menneske vært raskere tur-retur mellom kjøkken og barnevogn!?! Likevel svidde sjokoladen seg! Men det merket man selvsagt ikke før 20 barnefingre igjen skulle "hjelpe" med å røre i gryten... Og vips var deilig svidd sjokoladesmak forflyttet rundt i hele den en gang så hvite blandingen. Nå lignet den mer på beige mokka, for ikke å si Jotun 1392 - "Gul Antikk"...

Men som sagt! Posten skulle frem!!! Og her var det selvfølgelig bare til å fortsette i ufortrøden stil... Et fint lag av svidd "gul antikk" fungerte heldigvis ypperlig som kamuflasje, i hvertfall for synsansen... Verre var det med smakssansen.... Laaaaaaaaaangt verre!!!


Noen vil gjerne også  hevde at vi kanskje ikke hadde truffet "helt" med riktig topping heller, sammenlignet med bildet i kokeboken??? Men riktig så søtt ble det ihvertfall, også bokstavelig talt...

Og da vi endelig vare klare for å vekke den "sovende" Frøken Valentine var det nesten blitt 15. februar... På sedvanlig bursdags-aktig vis hadde hun latet som hun sov i påvente av den store overraskelsen som etter lydene og luktene å dømme var i emning. Men at det skulle ta sååååååå uhorvelig lang tid var kanskje litt i overkant!? Det var derfor en noe mør og putemerket konemor med tendens til tredjegrads liggemerker vi dro med oss ned på kjøkkenet rett før det igjen var leggetid.

Men overrasket ble hun! Lillebrors bleie sto på spreng etter 12 timers pause fra stellebordet, og kjøkkenet så ikke ut! (selv ikke i begynnende måneskinn...) Sjokoladeflekker i alle Jotuns fargenyanser hadde pyntet opp samtlige kjøkkenskap og overflater.

Og kaken? Ja den smakte selvsagt verre enn PYTON!!!
Svidd sukkerkulørt sjokolade i kombinasjon med liggesår avbefales på det kaldeste!!!!Men en stolt 44 måneders blomsterstjerneprinsesse kunne ihvertfall presentere sin egen kake, klokelig nok fri for hvit brent glasur! Den smakte vel sånn noenlunde, ja dersom man har sansen for dobbel-sukrete sukkerbiter på en seng av melis...

Ja dette var altså ment som et alvorlig Valentinsdags advarsel til alle mine mannlige lesere (ja det vil vel i grunnen si deg Stein?). Man må rett og slett innse sine begrensninger i dagens travle samfunn... Noen ganger kan det være vel så bra med litt mindre morgensøvn, litt bedre barnepass og ferdiglaget rullekake fra Rema 1000...

Kvalme hilsener fra en som antageligvis har laget sin siste Valentines kake (for en stund)...

P.S. Dette innlegget fikk langdistanse-dispensasjon da det dessverre var umulig å kortfatte historien.

P.P.S. Finnes det flere med Valentine-liggesår der ute? Del gjerne historien her! Ingen sladrer...


24 kommentarer:

 1. Ååh, for en kjempesøøøøt historie. Konemor må bokstavelig ha smeltet som varm sjokolade..Fingermerkene på kjøkkenet burde forreviges til minne om kjærlighetens dag 2011? Finnes der klarlakk som sprayet over og som holder sjokoladen på plass? Et spørsmål til NIB-bloggerne. Morfar skal nå få lese hvordan morsvalentin egentlig skal feires .

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for koselig tilbakemelding Mormor! Konemor smeltet som svidd sjokolade;) Håper Morfaren tok lærdom? Lykke til begge 2!

   Slett
 2. Hooo-ho-hoh! Hikst! Du skal i hvert fall ha for forsøket. Har en mistanke om at Hr. Villrose ikke en gang er i nærheten av å tørre (eller skal vi si gidde?) å tenke på noe så ambisøst & avansert på morgenkvisten (Hmpf!). Trøst deg med at "rullekake fra Rema" neppe smaker det minste bedre!

  Råtips: Neste gang prøver du heller å servere et hyggelig lite frokostbrett med perfekt bløtkokte egg og nyoppvarmede rundstykker, duftende te/kaffe iført stilig nattantrekk. Garrrantert suksess ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for meget smart tips Villrose! Det der skal vi nok klare selv med 52 måneder gamle hjelpende fingre... Nå gleder jeg meg allerede til Valentinsdag!

   Slett
 3. Herlig!!! Du er fantastisk! Lykke til med årets valentins dag:) Spent på hva du serverer denne gang. Må bli toetages kake, siden det er morsdag også;)

  God helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ånei! Jeg får gysninger bare av tanken... Kanskje jeg heller skal satse på skolebollene du bakte forleden?

   Slett
 4. Helt herlig! Haha godt kaken ble ferdig før dagen vippet over til 15.februar. Å bake kake med små "hjelpere" er ekstremsport og det hjelper ikke akkurat på at man har tidsnød og stresset presser seg på.
  Følte meg helt utslitt etter å ha lest innlegget, kjente nesten svetteperlene i pannen. Men tanken var jo veldig søt da, men hjelper ikke det når man ligger timesvis og venter og bygger opp skyhøye forventninger til lydene fra kjøkkenet. Masse lykke til både på søndag og på tirsdag :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Millie-Moi!
   I år blir det nok enkel servering... Jeg har forresten på følelsen at din mann klarer brasene bedre enn Blomsterstjernen? Gjerne med bravur... Lykke til til deg også. Får bare ikke håpe du hører fin-servicet knuse i gulvet mens du ligger og "sover" i påvente av overraskelsen...

   Slett
 5. Jeg er målløs av din ukuelige innsats på kakeoverraskelsesfronten! Rett og slett full av imponasje. Kanskje du tar rådet om bløtkokte egg og ferske rundstykker som en god idè i helga? :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Imponasje faller alltid i smak! Nesten som "Imponade". Blomsterstjernen tok til fornuft, ihvertfall på morsdag... Egg og god rolig frokost, nystelte barn og rosa marsipankake fra Solbrød. (P.S. Barna var ikke fra Solbrød)

   Slett
 6. Du overrasker stadig, Blomsterstjernen! Kake også? Har du flere skjulte talenter? Kanskje et strippeshow hadde gjort susen, med eller uten kake! Eller lage en så stor kake, at du kan gjemme deg inni, og så bare liksom sprette opp og rope: Juhuuuuu! Nei, jeg tuller med deg =)
  Ha en super helg, og en perfekt "alle hjerters dag"! Ja, og ditto morsdag, he-he!

  SvarSlett
  Svar
  1. Vel jeg vil vel ikke akkurat si det er så voldsomt talentfullt å bake svidd kake..?

   Apropos strippeshow i kake, så har det allerede vært gjort... I mine yngre dager skulle jeg være 18-års gave for en jente. Inni en kakelignende pappeske satt jeg og ventet på signal. Foran en fullsatt feststemt forsamling spratt man så ut derav - nesten splitter naken!

   Kun iført en minimal "ulve-undikk"... Dvs en tanga med ulvefjes i front. Øvre deler av genitalia skulle stappes i nesen på ulven, mens de scrotale deler ble trygt bevart i ulvens underkjeve...

   Men aldri før har ulven hengt slik med masken!!! Aldri før har man følt seg så naken og avkledd - bokstavelig talt!

   Slett
 7. Jeg ønsker meg alltid et stort stykke Napoleonskake til morsdagen - valentinsdag har vi ikke innført ennå - i håp om at det ikke skal bli for vanskelig for Mannen å oppfylle mitt høyeste ønske ... ;-)

  Men så viser det seg år etter år, at det blir for vanskelig det også. I fjor ble jeg avspist, bokstavelig talt, med helt alminnelig marsipankake, året før med muffins.

  Men jeg tilgav ham, da han hadde kjøpt en bok til meg i tillegg :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Napoleonskake!?! Hørtes godt ut! Jeg tror det er i år det skjer! I morgentidlig tar din mann seg kraftig i nakken og bygger en 9-etasjers napoleonskake?

   Slett
 8. For en fantastisk innsats for kjærligheten! Bøyer meg i blomsterstøvet!:-)
  Hilsen Lene

  SvarSlett
  Svar
  1. :) Men om innsatsen blir for stor kan det plutselig gå galt igjen...

   Slett
 9. Ja, ikke sant - så mye mas for å prøve å få til litt kos:-) Du skriver så morsomt og har vel fortjent en award som du kan hente hos meg på gårsdagens innlegg! Ha en fin kveld videre!

  SvarSlett
  Svar
  1. Å tusen takk for awarden Underberget! Det setter jeg pris på!
   Og det gledet meg ellers stort å se at du også fikk din rettvise sjokoladekake på morsdagen (om enn med litt hjelp til selvhjelp)

   Slett
 10. Klissete og altfor søtt? For denne godhjerta innsatsen får du mange stjerner i boken! Blomsterstjerner! Ønsker deg en klissen, romantisk uke!:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Å! Blomsterstjerner er det beste jeg vet! Tusen takk! Håper også din uke blir klissen så det holder...

   Slett
 11. Denslags risikosport har jeg ikke nerver til å gi meg ut på... Drar tidlig på jobb og kommer tilbake med en kjærlighet på pinne kombinert med en stor smask til min kjære... Trygt og godt... Lykke til i morgen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjærlighet-på-pinne er jo en genial valentinesgave! Smart. Men husk at mannfolk aller helst foretrekker den med dundersalt inni evt den med sjokoladeovertrukket karamell.

   Slett
 12. hehe, gliser høyt og lenge. Herlig innlegg. :-D

  SvarSlett
  Svar
  1. Latteren satt som sagt lenger inne hos dem som faktisk måtte smake på kilssverket....

   Slett