fredag 23. september 2011

En drøm er blitt sann...

Helt siden Blomsterstjernen var en pitteliten guttunge er det en drøm som har overskygget alle andre drømmer! Nesten... Ja for bortsett fra å drømme om knallsøte jenter fra Nattlandsfjellet så dagdrømte den unge "stjernen" støtt og stadig om å vinne en eller annen award! Han ville jo så gjerne bli popstjerne, akkurat som sitt idol; Ole i Dole! Nå vant vel kanskje ikke idolet Spellemannsprisen, men han var ihvertfall nominert ett år... var han ikke?

Tenk om lille jeg kunne oppleve noe lignende? Kanskje en ørliten MTV-award, en Sky Channel-award eller til nød en nominasjon ved Sildajazzen? Når alt kom til alt ville jeg nok i grunnen tatt til takke med hva som helst, så lenge det var en slags award...


Sånn! Ja nøyaktig sånn dagdrømte jeg om at jeg ville se ut en vakker dag. Helt make
permanent, skinnjakke, adamseple og ikke minst make lys i bakgrunnen (til en hver tid). 

Dessverre er det nå en gang sånn at jeg i mitt halvlange liv kun har mottatt en eneste pris (!), jeg var nemlig så heldig å bli kåret til "Ulriken Skoles mest barnslige" i sin tid... Kanskje ikke så veldig flatterende, men jeg var likevel svært stolt over å ha mottatt min første award... Antageligvis var dette bare den første i en laaaang rekke, tenkte jeg... Men det skulle ta sin tid!!! År etter år gikk! Jeg fikk både svart skinnjakke og gedigent adamseple, men uten permanent og lyskastere var jeg visst sjanseløs? Men håpet mistet jeg aldri.

Og akkurat da jeg som minst ventet det skjedde det igjen! Den 13. september kl 10:49 - 2011... Et mirakuløst mirakel! Jeg gikk i sjokk...

Eller det vil si... Først skjønte jeg ingenting?!? En diskret beskjed fra innehaveren av bloggen "Hagelivet på Solbakkjen" (la oss kalle henne "mormor") var  dukket opp i kommentarfeltet  ... I følge "mormor" ventet det visst en påkjennelse (eller var det påskjønnelse?) for Blomsterstjernen hos henne? Hva i all verden kunne det være?!? I vill forfjamselse trykket jeg ned samtlige knapper på tastaturet, høyre museknapp og startet opp mixmasteren, men jeg klarte ikke under noen omstendighet å komme meg inn på bloggen til mormor for å sjekke ut hva som var i gjære.

Jeg ble perpleks og komøs. Men etter et par dager kom jeg meg endelig til meg selv igjen (forøvrig deilig med et par dagers ferie fra seg selv av og til). Nå gikk alt så mye bedre! Jeg klikket lett og ledig på linken til Solbakkjen og vips kunne jeg med egne øyne se den flotte påskjønnelsen.... Eller kunne jeg?

En award? Til meg? Hæ? Nei? Jo? Ikke? Javel? Sikker?

For den uerfarne Award-stjernen Blomsterstjernen, var fremdeles lenge usikker på om han virkelig hadde mottatt en award eller om det kun var bloggen hans som var blitt anbefalt? Det finnes visst noen hemmelige uskrevne regler i bloggemiljøet som undertegnede ikke kjenner. Muligens fordi han er av mandig opphav?Usikkerheten gnagde hull i ham. Han holdt på å gå både opp og ned i sømmene! Mens den ene etter den andre av de øvrige 5 anbefalte bloggene freidig nok takket for awarden og gjorde den til sin egen turde ikke Blomsterstjernen henge seg på... Tenk om han hadde misforstått? For en pinebenk, for en knipe!

På den syvende dag orket han ikke vente lenger! Han måtte simpelthen krype til korset og ydmyke seg til å spørre award-utdeleren om han virkelig hadde mottatt en award..? Noe så dumt? Noe så patetisk? Tenk om svaret var nei?!? KRISE!!! Da ville han jo "egge" seg ut for hele "mormors" slekt...i slekters gang! Men etter en ulidelig lang ventetid (nesten 11 timer!!!) kunne mormor heldigvis bekrefte at, joda denne gutten hadde mottatt sin andre award i livet!!! Jabbadabbadoo!!!En drøm var blitt sann!!! Jeg hadde atter en gang vunnet en award, og nesten uten å vite det! Var det ikke vanskeligere enn dette? Pøh! Piece of cake... Men det viste seg etterhvert at det til bragden tilhørte en krevende 5 spørsmåls intervjurunde, samt utplukking av 5 favorittblogger. Jaja. Så da er det vel bare til å følge oppfordringen og hive seg over spørsmålene som hagler rundt ørene mine.


INTERVJU MED DEN LYKKELIGE AWARD-VINNEREN
AKKOMPAGNERT AV FORGLEMTE SENSOMMERBILDER

Hvorfor begynte Blomsterstjernen å blogge?

Ut av intet, som manna fra himmelen, ble en i utgangspunktet sunn norsk mann hektet av den livsfarlige uhelbredelige blomsterdillen. Han ble hektet til gangs, slik bare gutter kan... Han ville lære seg alt om blomst & hage! Han ville bli lærd. Han ville bli nerd. Blader, internet og pakningsvedlegg ble saumfart og han boblet etter hvert over av iver, kunnskap og ikke minst tusenvis av spørsmål! Han holdt på å eksplodere!

Han måtte bare får det ut før konemor kom til å deportere ham til diverse forbedringsanstalter nord for  Nord-Norge. For som dere kanskje vet? Når en mann først begynner å interessere seg for noe så går vi kanskje litt vel sykelig opp i tingene? Blomsterstjernens larvestadie merket stadigere og stadigere at konemor sendte ham underlige vurderende blikk når han frådet ut sine sykeste blomsterhistorier... Det var visst ingen annen utvei... Det var bare en eneste måte å holde dette mannevonde syndromet i sjakk... Han måtte få utløp for sine sykelige usunne manneinteresser! Han måtte begynne å blogge!!! Blomsterblogge...

Jomfruer og Stemødre i heftig diskusjon angående sex før ekteskapet.
Den ene for, den andre mot...
("Jomfruen i det Grønne" til venstre - selvsådd "Viola Hjertesukk" til høyre)

Hvilke blogger følger De?

I tillegg til å følge de selvsagte bloggene om interiør og hage følger jeg også svært tett blogger om piggtrådmusikk, dampveivalser og ikke minst blogger om mislykkede sovjetiske jetfly. Et nytt spennende felt er dessuten blogging av fisk.

Årets sensasjon! Selv uten et eneste solglimt dukket det opp solbær i hagen!
Hvordan er det teoretisk mulig?
Sannsynligvis var det bare den sjofle fetteren "regnbær" vi fikk på besøk.

Favorittfarger?

Som liten var det grønn... Alt skulle være grønt! Klær, leker, tapet, tepper og øyenfarge. At jeg nå i "voksen" alder gjør alt jeg kan for å tilegne meg grønne fingre kommer nok ikke som et sjokk på de som kjente den unge Blomsterstjernen?

I hagen derimot liker jeg egentlig alle farger, så lenge de passer sammen. En bekymret mor og søster spør meg hele tiden om hvorfor jeg ikke liker gul??? Da refererer jeg igjen til den famøse "GULE jakke episoden" tidligere referert her på blomsterbloggen... Men når det er sagt tror jeg faktisk "gul er den nye rosa" i hagen? Folk blir snart lei den duse paletten av blåtoner og vil ha mer farge og glede! Men husk for all del å ikke blande gule og blå blomster i samme bed... da blir som alle med litt fargelære vet blomstene grønne...?

Blomsterstjernen liker forøvrig å holde bedene "rene". Noen skal kun være blå, noen i pastell, mens andre kan  være så fargesprakende de bare vil. Spesielt på våren er gule blomster livsviktig!

Om jeg blir nødt til å velge en farge som jeg ikke ønsker å se i min hage under noen omstendighet må det bli den varme røde med skjær av oransje i seg. Begoniarød? Ugh....

Helt korrekt blomsterfarge! Rosesmellen leverer hele spekteret fra blått via lilla og rosa til hvitt!

Favorittfilmer?

Jeg foretrekker grunne elleville komedier som Hjelp vi Flyr (både 1 og 2) og generelt alt av Zucker-Abrahams-Zucker. Forøvrig foretrekker Blomsterstjernen helst dokumentarer om fly & hage, gjerne i samme åndedrag...

Min Oldefarshage begynner endelig å ta form. Mangler bare noen modellfly.

Hvilke land drømmer De om å besøke?

Blomsterstjernen er Asia-vennlig! Og Russland forblir en fascinerende gåte. Har jeg lov til å velge Heathrow, eller blir det for snevert..? Men mine favoritter er nok likevel hjemlandene til svensken, dansken og nordmannen...  En skamplett på mitt rulleblad er dessuten at jeg aldri har vært nord for Trondheim... Hyss! Ikke si det til noen?

Rødmussen Prins! Blomsterprinsessens eget epletre
Lavt henger de og sure er de!

Fem favoritt blogger med under 100 følgere De ønsker å gi awarden videre til?

For et sjofelt spørsmål! Må man velge fem? Blomsterstjerner er jo dømt til å være gentlemen som elsker alle blogger man følger. Dessuten varierer det heldigvis fra gang til gang hvem som har noe spennende å tilby. Jeg  registrerer dessuten at veldig mange av mine favoritter allerede har fått denne awarden... Hmmm, svært merksnodig... Med ett begynner jeg å ane konturene av hvorfor mormor gav akkurat Blomsterstjernen en award... Han var rett og slett den siste av hagebloggerne som ikke har mottatt en allerede? Nei Blomstergutt! Stopp de negative tankene! Ta rosen til hjertet... for en gangs skyld!

Okey! Men som Bergenser har jeg vel en medfødt rett til å være lokalpatriotisk? Om enn tvangspålagt... Og jeg velger selvfølgelig å dra patriotismen til sitt aller ytterste. Jeg velger derfor 5 blogger fra mitt eget nærsentrum og Bergens navle - Landås.

For her formelig bugner det av spennende blogger i skyggen av Emmeline (som akkurat rundet en milliard  lesere i minuttet)! Bare se her:

http://birthemor.blogspot.com/
(morsom, frisk og syk blogg av en driftig og kreativ 8-9-barns mor)

http://barekraftigeliv.blogspot.com/
(hun prøver å leve som de gjorde i bronsealderen)

Hmmm. Plutselig begynte jeg liksom å bli litt tom for Landåsblogger jeg vet om... Jeg kastet meg derfor over google og tastet inn "Landås + Blogg", og vips dukket det opp et vel av andre spennende blogger!!! Heng med...

http://landaasbakeri.blogg.no/1259153927_lands_bakeri.html
(her begynner de virkelig å få schvung på sakene!)

http://fotomuseum.bergen360.no/-/image/show/1887254_landaas-hovedgaard-1?ref=mst
(ohhh! midt i blinken)

http://dittfiske.no/pg/blog/owner/Torkjel
(denne er sikkert helt crazy!?!)

http://www.hest.no/blogg/blogg.html?bid=12352&blid=284646
(øhhh? Dette må da være et helt annet Landås??? Landås i Glotumsdalen?)

Men!?! Blomsterstjernen! Du har jo valgt 6 blogger? Okey da. Jeg gir meg! Jeg stryker galant den møkkete hestebloggen! Jeg er fremdeles vettaskremt etter at en yr Fjording prøvde å parre seg med den uskyldige hoppen jeg red i 1989. For en skam!

Roser, stakitt og heisekraner i skjønn forening...
(Argh! Måtte den ene stolen stå skjevt akkurat på dette bildet?!?)


Jaja. Blomsterstjernen har gjort sin borgerplikt! Fem spørsmål besvart - fem blogger utvalgt. Hvem skulle tro det ville være så anstrengende å vinne en award?

Avslutningsvis vil jeg bare sitere Ole i Dole fra den nydelige kjærlighetsballaden Ann Helen fra 1985, vi starter etter 2:29...

Men en drøm er blitt sann
Og salen roper høyt ditt navn
Så ser du en blant tusen grå
Han va'kke noe stas å få!


Med disse velvalgte ord ønsker Blomsterstjernen alle på Landås og i 100 mils omkrets en riktig så deilig helg!
Hilsen en stolt, ydmyk og sjokkert Blomsterstjerne

P.S. Det virker som om jeg her brøt regelen om maks 2000 ord..? Kan dere tilgi meg?

9 kommentarer:

 1. Du blir alltid tilgitt av meg for lange innlegg! Jeg hadde kanskje ikke gjort det hvis du begynte med skarve 500 ords innlegg... Har sjekket, og jeg bor innenfor den 100 mils grensa di, så jeg tar til meg hilsenen om god helg, og ønsker en riktig god en tilbake!

  P.S: Gratulerer med award!

  SvarSlett
 2. Moromor kjenner på dyp skyld for å ha påført dobbelawardstjernen alle motstridende følelser, ubehageligheter, forvirring og ekstraarbeid . Awardfrihet er kanskje ikke så dumt. (Mormor har veldig sans for alle former for frihet.) Forfengelighetens seier.! Guud, så enkle vi mennesker er, selger oss for knapper og glansbilder.
  Super blogg den bakeribloggen forresten. Legger meg inn som følger, og gleder meg til de fem anbefalte derfra. Lattermuskelene har fått senestrekk, puuuh. Trenger ispose straks, hjelp!!

  SvarSlett
 3. Gratulerer Landås egen blomsterdesperado med din andre award i livet!Vel fortjent. Din beskjedne bønn om tilgivelse kledde deg nesten ikke, da jeg(uten annen nærmerer bekjentskap enn dine ord her inne)ikke finner det syndig å ha mye på hjertet. Skriv det hjertet flommer over av. Dine herlige skildringer fortjener ikke å bli begrenset - heller applaudert. Eg likar det!!

  God helg og sol deg i glansen av heder og ære!

  SvarSlett
 4. Takk! Dere er alltid like greie!
  Det er dessuten svært betryggende å vite at man ikke skremmer bort nevneverdig mange blomstergale om man skulle være så uheldig å runde en 17-18000 ord en gang i blant...

  Mormor, du er unnskyldt! Uten denne forvirringen hadde jo dette innlegget bare blitt halvparten så langt! Men send meg gjerne noen fine glansbilder...

  Det føles forresten deilig å skrive syndig langt av og til, Hverdagsglede.

  Myh: Selv om du skulle befinne deg 101-102 mil herfra ønsker jeg deg selvsagt en fantastisk fin helg med mytji lys og mytji varme.

  B*

  SvarSlett
 5. Du trenger vel strengt tatt ingen awarder - du er jo allerede en stor stjerne!!!!
  En stjerne som lyser sterkt med milelange (men dog så herlige) innlegg!!!
  God helg!

  SvarSlett
 6. Hagealven: Det var kloke flotte ord... Men jeg sier som vi sa på barneskolen: "De som sier at andre er stjerner, er stjerner selv"!?!

  Helgen var forøvrig superfin!
  BS

  SvarSlett
 7. Kjære Blomsterstjernen! Gratulerer med award og tusen takk for at du vil gi en slik ære også til meg. Jeg er lykkelig og rørt til tårer midt oppi tidsklemmemiddagen (hot dog, dog med GROVE pølsebrød) og smuler over hele mitt fancy gummigulv. Takker og bukker! Hilsen dypt beæret Birthemor.
  PS. Når jeg tenker meg om, så kan det hende at tårene kommer fra løken som står rett foran meg, men glad er jeg uansett. Du er toppers! :-)

  SvarSlett
 8. He he! Så lenge det er tårer er jeg fornøyd...

  Og visste du det at hot dog faktisk er en av Blomsterstjernens aller største favorittmåltid? Men det må gjøres på riktig måte: 10 pakning med ferske wienerpølser fra Leiv Vidar, lyse små indianerbrød, Heintz ketchup og ikke minst Bergbys søte sennep! Så enkelt, så genialt! Kan konkurrere både med indrefilet, ytrefilet og mellomfilet.

  P.S. Den awarden din var vel fortjent Birthemor! Du hadde nok vunnet award her hos meg selv om jeg hadde inkludert blogger fra hele verden:)

  SvarSlett
 9. Hostas come in a wide variety of colors, shapes and sizes and can
  be found in almost every home landscape. Owning a regular lawn
  mower does not mean you have to give up on mulching your yard;
  you just have to be willing to do some work. In this
  same respect, mulch aids in the prevention of soil splashing onto plants.

  SvarSlett