fredag 20. januar 2012

Lokkeblomster på ulovlig toktBlomsterstjernen skulle egentlig bare en lynkjapp tur ut i hagen for å sage opp juletreet...

Ja for selv om han genetisk sett nok burde fulgt i sin fars fotspor og utsatt juletre-likvidering til langt ut i september-oktober-november, ja så blir dessverre Blomsterstjerner ofte såpass våryr av femtende dag jul at man rett og slett ikke makter å utsette prosjekter, slik genene formelig skriker etter..! Så også i år.

På søndag røk han derfor til igjen, og det til gangs! Bevæpnet med hagesaks, spett og motorsag spant han som en ellevill virvelvind på kryss og tvers, opp og ned, sitt ut-elskede juletrebeist! Tre voldsomme timer senere var den en gang så koselige skiferplattingen forvandlet til en grønn-blodig retterplass med ugjenkjennelige legemsdeler og levninger etter juletrebeistet så langt øyet kunne se!


Det sier jo kanskje litt om juletreets enorme omfang, når ett eneste beist avgir mer granbar enn Kong Ludvig XIV trengte for å rose-tildekke hele Versailles!?! Men det får ikke hjelpe! Blomsterstjernen har nemlig sitt eget lille "Versailles" å passe på... 

Som noen kanskje vil erindre, så kreperte Blomsterstjernens rosebusker som døgnfluer pga lumsk barfrost og lunefull trekk forrige vinter... Men i år skal alt bli så mye mye bedre! Brent flue skyr frosten! Et mykt lag av lun duggfersk edelgran ble følgelig dandert rundt rosenes tottelotter på en av verdens bratteste tomter nå i helgen...


Ja der tenker jeg 87 av 88 følgere gikk rett i hagesjokk!?! Omforladelse... Jeg er selvsagt fullstendig klar over at at månedene mellom november og mars er ytterst hellige hvilemåneder i hageland!?! Det er faktisk strengt forbudt å oppholde seg i hagen på denne tiden! Og antageligvis straffbart om man skulle gå dit hen at man begynte å la seg fascinere av det man måtte se der ute... 

Men det finnes heldigvis et smutthull i hageregelverket om at rose-tildekning faktisk kan tillates, som eneste lovlige hagegjøremål vinterstid, men da kun i utrengsmål! Blomsterstjernen vurderte det dit at han uten tvil var i utrengsmål... Han måtte jo redde rosene!?! En investering for sensommeren... Kan det tilgis?

Men dere vet hvordan det er..? 
Når man først får på seg hagehanskene...

Ja har man en gang slitt med hagegalskap ja så er det svært fort gjort å få et kraftig tilbakeslag! Blomster er antageligvis enda mer vanedannende enn alkohol! Og langt farligere! 

En "lokkeblomst" er ofte mer enn nok!!!
Blomsterstjernen var nemlig så ytterst uheldig at han tilfeldigvis fikk øye på en smellvakker allianse i bedet...


"Frost-bevart rose på en seng av edelgran"...

SPJOINK!!! Han ble skjelven i buksen...  Han var besatt!!! Og det minst en og en halv måned for tidlig!!!

Og er man først kommet dit hen er det dessverre ikke annet å gjøre enn å følge primal-instinktene... Han strammet derfor Blomsterstjernemasken ekstra godt til og løp som en drektig tispe fra bed til bed! Siklende og pesende! Den milde vinteren hadde virkelig satt sine spor! Lokkeblomster i all verdens valører hadde tydeligvis røket til, lik som Blomsterstjernen, og tatt det for gitt at det nå var det på høy tid å starte hagesesongen 2012... De lokket, blunket, flørtet og forførte vår sarte helt...

Til og med KLIMATISENE!!! Jeg orker bare ikke mer...
Skal Blomsterstjernen endelig lykkes med å få klimatisene til å blomstre i 2012???

Neste fredag kan du høre Blomsterstjernens egne ord om den forferdelige "klimatorisforbannelsen" som hviler over hans lekam!

Vettaskremte hilsner fra
P.S. Siden vi nå allerede har brutt den vinterlige hageblokkaden tenkte jeg det var like så greit at vi også brøt løftet om maks 2000 tegn..? (2814 tegn må jo likevel sies å være kortaktig???)

P.P.S. Er det flere der ute som har måttet bukke under for det vintervårlige hagepresset?


20 kommentarer:

 1. hehe.. må le for meg selv når jeg leser det du skriver her. Lokkeblomster og annet. ;) Du får det til. :) Kos deg med den gryende hagesesongen!

  SvarSlett
 2. Man må ha vilje av jern for å stå i mot Lokkeblomstenes gunst og kløkt!

  SvarSlett
 3. Synes jeg skimter et skudd på hortensiaen.. Kanskje jeg endelig får blomster på den i dens 2.sesong i bed.. *krysser fingrene* Bare vært grønne blader hittil :(

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Lillian! Jeg skimter også skudd på en av mine hortensiaer! Mine har også samme tendens til å bli blomsterløse... Skyldes det beskjæring? I skal jeg ihvertfall ikke fjerne en eneste vissen grein!!! Så får vi se...

   Slett
  2. Nåde deg om du fjerner grenene fra den. Det er visstnok den største synden du kan begå mot en hortensia. Den tilgir deg visstnok aldri! ;) Den forrige jeg hadde kom seg aldri igjen etter den første vinteren. Da råtnet grenene og dermed blomsterpotensialet... Greinene på den nye virker bedre rustet mot norsk vinter så krysser fingrene... Jeg mener å ha hørt at den danner blomster på fjorårets grener, men grønne blader er jo fine de også eller..... :p

   Slett
  3. Fanken! Dette høres ikke lovende ut... Jeg beskar jo samtlige Hortensiaer før forrige sesong, men ikke helt ned. Kan det være formildende? I år skal jeg ikke røre dem en gang! Så da skulle vel fjorårets grener være intakt.

   Slett
  4. Tiden får vise.. Skal holde deg oppdatert, siden det virker som om jeg kanskje ligger ett år foran deg i Hortensiaverden... :P Nå står den foran en forhåpentligvis nyinnkjøpt Klematis, hvis ikke samboeren kupper blomsterbedet med en klatreplante av ukjent opphav :O

   Slett
 4. For et fantastisk navn - lokkeblomster =)Vi som har det som deg og er, Ûber begeistret for blomster og hage, kjenner disse blomstenes kraft. Be aware Obi Wan =)

  SvarSlett
  Svar
  1. Lokkeblomster er heldigvis hakket triveligere enn lokkemenn!

   Slett
 5. Det er livsfarlig å tjuvstarte sesongen! Når skal vi nå få tid til alt innearbeidet som var tiltenkt i januar og februar?

  SvarSlett
 6. Skummelt innlegg, hmmm, lokkeblomster? jaja, uansett er det fantastisk med en blomstrende rose i januar! hvordan får du det til, lurer jeg da? Du må ha magiske evner =) Jeg har også hatt meg en runde i hagen, men det var nedslående du! Det eneste som fanget mitt blikk var en julerose som har stått i knupp i måndedsvis!!! Når skal den finne det for godt å springe ut? Jeg gleder meg til fortsettelsen, men må vi vente helt til neste fredag?
  Ha en innmari god helg =)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Krepsemor. Eneste magien her i omegn må være at vinteren har vært alt for mild! Blomstene tror det er sommerferie allerede...

   Slett
 7. Det er alltid mye vakker ti hagen om vinteren også, det er utrolig hva litt frost kan gjøre, så her traskes det stadig turer i hagen. Ikke minst da jeg må gå gjennom hagen for å komme til drivhuset, og der inne, ja der er det jo så og si vår:) Lurt med gjenbruk av juletreet, og krysser fingrene for klematisåret 2012:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Sant. Jeg så du selv hadde vært på "ulovlig" Magnolia-hagevandring her forleden...

   Slett
 8. "Frost-bevart rose på en seng av edelgran", høres ut som en herlig dessert!
  Vinterhagen kan by på spennende overraskelser ser jeg. Er spent på fortsettelsen!
  Ha en fortsatt flott søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk M-M. Søndagen var finfin! Roser kan jo spises, men litt usikker på næringsverdien av edelgran. Noen som vet?

   Slett
 9. Hei!
  Jeg fant deg faktisk i Boligdrøm-magasinet! Måtte jo inn å myse på bloggen din:o) Hurra for deg! For en flott blogg! Koselige innlegg med en fin snert av humor som får meg til å humre og nikke litt gjennkjennende!

  Jeg er også hagegal, og mine grønne fingre begynner allerede å bli rastløse på denne tida:o)

  God klem fra Helene (Alt som er Vakkert)

  SvarSlett
 10. Takk for velvalgte ord og den gode klemmen Helene:)

  Selv merket jeg at hagegalskapen avtok et par gram da det ble snø og minusgrader igjen her tidligere i uken... Men i dag var det plutselig pluss 5 igjen! Hjelp jeg er blitt jojo-hagegal!!! (Vet ikke om det er farlig)

  Skal inn å sjekke ut "Alt som er vakkert" nå.
  Takk for nytt bekjentskap!

  Mvh
  B*

  SvarSlett
 11. Heisann!
  Flott og morsom blogg du har! Nå har jeg enda en grunn til å glede meg til fredager! Det kribler veldig i de grønne fingerene, men vi er jo fortsatt i hagedvale, ventende på bedre tider!!! Kan bare trøste seg med planlegging noen måneder til... sukk!
  I morgen er det fredag igjen - au revoir,:-)

  Hilsen Lene

  SvarSlett
 12. Hei Lene.
  Hyggelige ord fra deg:)

  Så får vi se om du fremdeles henger med etter dagens upassende innlegg...

  SvarSlett