fredag 13. januar 2012

Fjortende dag jul...


Det finnes en dag som er tusen ganger verre enn alle andre vonde dager tilsammen! 

Dommedag? 
9. april? 
11. september? 

"Smart-ass"!!! Greit... Kanskje du har rett? Når alt kommer til alt er kanskje disse 3 kandidatene hakket verre enn dagen jeg tenkte å sette på dagsordenen! Men på den annen side er jo dette hendelser som kun vil forekomme en eneste gang i historien, kanskje med unntak av Dommedag?

Nei, da er det langt verre med denne grusomme dagen jeg har i tankene! Den kommer dessverre like overraskende hvert bidige år!!! Og likevel er det nesten ingen som vet helt nøyaktig når den kommer..? 

Jeg tenker selvfølgelig på 
FJORTENDE DAG JUL...
Gisp... Gi meg luft!!!

Denne dag er så heslig at jeg ikke en gang unner mine verste fiender å oppleve dens vrede. Her har vi akkurat hatt fjorten deilige dager i den botaniske himmelen innsvøpt i juletrær, julekranser og juleblomster! Men så, akkurat når vi minst aner det, bråvåkner vi i en plyndret grønnsåpeluktende glattcelle!!! Ikke en eneste liten gran-nål i mils omkrets ... Kun blank parkett (med splitter nye høyhels-hakker) og nakne vegger så langt øyet kan se!

Forferdelige greier!!! 


Men Blomsterstjernen har heldigvis den "perfekte" kur til å komme seg ovenpå igjen!

Forsterk inntrykket! 
Kjør deg helt ned!
Fornedre deg!
For så å stå opp igjen fra de døde femtende dag jul...

La 14. dag jul (også ukjent som 6. januar) bli verre enn verst! La den bli skandaløs! Sleng boss og gamle matrester rundt om i hele huset, smør huden inn med kvisefremkallende middel, begynn å røyke, drikk akkurat så mye Peach Canei at du blir kvalmende (5 ml pleier å holde i lange baner)... Dra deretter på overraskelses-besøk til noen du vet (eller tror) har et grusomt stygt og utrivelig hjem! Gjerne noen med brun, tung, innrøykt, livsgnist-utsugende barokkstil?

Akkurat når du merker at bunnen er nådd, når du er helt bunnkjørt, skakk-kjørt på kryss og tvers og totalt utpsyket! Akkurat da er det på tide å dra hjem igjen... Vask så ut julen mens du fremdeles kjenner aprikos-spriten bruse i blodet. Gå så sporenstreks til sengs... Drøm av deg rusen, angsten og ikke minst kvisene... An fred!


For er man like heldig som Blomsterstjernen, hender det nemlig både titt og ofte at det i løpet av nattens mulm og mørke oppstår vidundre! Superhemmelige blomster-feer flyr tydeligvis lydløst omkring på florlette vinger og sprer deilig  falsk vårstemning gjennom hele huset der de danderer opp de flotteste primula-kreasjoner!

Man våkner så opp frisk og tidig, uthvilt og lystig. En ny dag er i emning! 
FEMTENDE DAG JUL! 
Og for en fantastisk dag!?! 

Huset er stivpyntet med primula vulgaris i de sykeste farger, solen skinner lavt inn gjennom stuevinduet og du ser fingermerker og sleveflekker overalt... For en deilig morgen! Ja femtende dag jul slukker virkelig sorgen! Mangfoldige ganger bedre enn Påskemorgen!?!

Juleabstinensen er ristet av en gang for alle!!! (Ihvertfall for noen måneder)


Jul er uendelig deilig, men alt til sin tid!


Våryr hilsen fra,P.S. Var innlegget alt for kort..? Det finnes heldigvis en mager trøst i BoligDrøm (dersom 1200 tegn kan bøte på skaden?)... Blomsterstjernen er nemlig så heldig at han er blitt fast hageblogger i sitt favorittmagasin! I trespann med Linda fra Lindas Hagedrømmer og Anne  fra Moseplassen deler de nå på oppgaven året gjennom! Følgelig må både han og leserne til pers hver tredje måned... (sånn circa)

P.P.S. Tror vi øker opp Blomsterstjernens selvpålagte blogglengdebegrensningen fra 1500 til 2000 tegn (dvs utenom P.S. og P.P.S. og P.P.P.S etc...)


19 kommentarer:

 1. Svar
  1. Oj! Se her! En ny funksjon!!!!
   Man kan svare rett under hver enkelt kommentar! For en nyvinning!

   Her kan man med andre ord snike inn litt flere ord uten å bli stoppet av lengdebegrensningen!

   Slett
  2. Ohlala, super funksjon! Haha, her er det uante muligheter...nå må jeg jo til å lese alle kommentarene også...! eh...hvordan fikk du til dette da?

   Slett
  3. Har ingen aning om hvordan dette gikk til? Antageligvis har blogspot sett at Blomsterstjernen virkelig trengte denne funksjonen???

   Slett
 2. Enig med i alt du skriver, og enig med Tone! Nå er det dresskjøp på salg til Morfar!

  SvarSlett
  Svar
  1. Men er det Morfar som er nattlig "blomster-fe" hjemme hos deg?

   Slett
  2. ja , vi deler postkasse, ikke bil, men walk in closet, men ikke klær, vi deler spisebord og mat, men ikke matlaging og ikke rydding etterpå. Ikke flymodeller, ikke stauder, ikke dyne, men køy, ikke klesvasking, ikke oppheng av klær, ikke bretting av tøy , men til sammen en fin husholdning, så kan du gjette hvem som gjør hva. Ja, han er nok min skjønne nattlige blomsterfe.....

   Slett
  3. Gjennom helgen har jeg vel resonnert meg fram til at det er morfar som stuller med primler og mormor som bygger modellfly?

   Slett
  4. Hyggelig denne funksjonen, blir en slags pratepjattboks. Kan jo holde på i det uendelige, nesten som et foreningslaberas!

   Slett
 3. Her dukket det opp primula i butikkene allerede i romjula så da var en myk overgang "sikret" her. Selv synes jeg hver årstid har sin sjarm og skal nytes! Nå er det vinter som gjelder og vårblomstringen får vente til godt ut i februar/mars. Ønsker deg alt godt for det nye året med alle dine gode forsetter;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Frøken:)

   Men du vet at en myk overgang strengt tatt ikke er lov sant? Det skal være bugnende rødladen jul den 5. januar, grisehus den 6. januar og først 7. januar skal man våkne opp til vårstemning... Om man vil leve på den riktige sti...

   Ellers helt enig i at hver tid har sin sjarm! Hadde blitt oppriktig lei meg om jeg fant hvitveis i hagen i helgen...

   Ønsker også deg et godt nyttår!

   Slett
 4. Ingen dum kur mot tomme krukker og nakne vinduskarmer.
  Hvitveisen har ikke begynt å vise seg enda, men snøklokkene
  har begynt å stikke opp med små tuer rundt i hagen.
  Litt vårstemning å finne her og.

  Ønsker deg en fargerik helg =)

  SvarSlett
  Svar
  1. Snøklokker er heldigvis snart lov... Skjønt det er "lånt" vårstemning?

   Slett
 5. Avspist med smuler!
  Hah Peach caneien var god. Altså poenget ikke smaken i videre forstand.
  Ingen lang avhandling i dag fordi jeg skal inn på egen hageblogg å lage avhandling der. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Flott! Da sees vi på hagebloggen din senere i dag!

   P.S. Tror aldri jeg har smakt Peach Canei selv? Men husker at alle jentene i 9. klasse fikk slike flasker innkjøpt av eldre sjarmører... Muligens sjarlataner...

   Slett
 6. Er det ikke herlig å være bittelitt våryr? Det kribler alle steder, og nå er det frøbestillinger som gjelder. Primulaene hadde en utilsiktet virkning, kan du trygt si! Herlige bilder av dine vårblomster! Jeg kunne godt tenkt meg en sånn fe som danser rundt og vasker og pynter hos meg også :) Har ikke sett henne/ham ennå.....Ha en blomstrende søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja godt å være våryr! Kjenner jeg deg rett har du vel plantet hundrevis av frøsorter allerede? ;)

   Forresten så fikk jeg kjeft av konemor for å presentere en vissen primle i åpningsbildet! Skandale. Håper ingen ble støtt?

   P.S. Bloster-feen pynter kun. Vaskingen må man nok dessverre utføre for egen hånd. Men man erindrer den sjelden som følge av Peach Canei.

   Slett
 7. Stakkars B*! Det er jammen godt at det finnes primula-feer! Og det er slettes ikke sikkert at det er ulekkert med alle regnbuens farger midt i svarteste januar? Ha en fortsatt strålende uke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Mathilde. I januar og helt frem til starten av mai er det lov med de villeste farger først inne, og deretter ute! Men så snart Tulipansesongen starter må man rett og slett ta seg selv i nakken! Da er det tid for duse pasteller :)

   Slett