fredag 15. februar 2013

Kom og kast stein i glasshuset!

Blomsterstjernens nye fantasikontor i miniatyr       (Foto (CC): Seier)

God jul & Godt nyttår!

Eller har jeg allerede sagt det?

Som noen kanskje har fått med seg har Blomsterstjernen lagt i stabilt blogg-sideleie, i form av et kunstig blogg-koma de siste 5-6-7 ukene..? Men det er tydeligvis livsfarlig å hvile på laurbærene! Postkasse og faxmaskin har nemlig blitt bombardert med skjønne hatmeldinger, skittent herreundertøy og halvbrukte kinaputter fra forfjamsede Blomsterstjernelesere. Folk har mistet både matlyst og livsgnist. Langs hele Norges- (og Ghanas-) kyst har tusenvis av blogglesere sittet paralysert foran EDB-anlegget, fredag etter fredag. Frokosten ble liksom ikke det samme uten det faste blogginnlegget som skulle akkompagnere morgenkaffe & Baileys?

Men det har jo strengt tatt heller ikke vært noe å skrive om i januar og februar? Ihvertfall ingenting som ikke allerede er blitt dobbeldekket av alle de andre bloggene som dag ut og dag inn presser frem blogge-stoff om nye lamper, nye servietter, avskyelige menn i bar overkrop eller innbydende fastelavensboller servert sammen med de herligste morkaker.

Vinteren er og skal være hagebloggernes latensperiode. Det er vårt privilegie. Frøkatalog etter frøkatalog ramler inn døren, vi rikker ikke en muskel. Blikket vil bare ikke lokkes vekk fra bikini-sidene i H&M-katalogen. Men så! Plutselig en dag bråvåkner vi! Vi må ha frø! Nå! Med en gang!!!

Febrilsk leter vi i papirbosset. Og helt til slutt. Nedenfor H&M-katalogen, aktenfor S&M-katalogen, bakenfor Ellos-katalogen, under et 20 talls syden-kataloger. Der ligger den! Zimtrade-katalogen... Puh. Ved første øyekast bestemmer man seg for å gjøre det enkelt. Hvorfor ikke bare bestille 1 pakke av hver frøsort? 987 frøpakker? Men så kommer fornuften inn i bildet og minner en på den miserable fjorårssesongen der kun ett av 9.000.000 blomsterfrø overlevde oppveksten.

I år bestemte Blomsterstjernen seg derfor for å være ørlite måteholden. Bedre å være kjærlig med noen utvalgte kandidater? 

En og annen fargesprakende smårollinger falt visst oppi handlekurven:

Men i år har Blomsterstjernen et spikka nytt og spikka spennende prosjekt på gang! Sånn går det ofte når man tukler for mye med kalkulatoren. Blomsterstjernen har nemlig derivert seg frem til at han faktisk bare tilbringer en brøkdel så mange timer i hagen som han tilbringer på jobb... Uholdbart! Dette tenker han derfor å gjøre noe med i sesongen som kommer...

Neida, han tenker så absolutt ikke å skulke sin jobb. Langt derifra, snarere tvert i mot. Det gjelder bare å være konstruktiv og utnytte tid og premisser maksimalt. Det har seg nemlig sånn at Blomsterstjernens nye kontor formelig bugner av dagslys fra en 10 meter lang vindusflate med utsyn fra sørvest til nordøst. I praksis sitter han nærmest i et drivhus. Og nå er jo ikke akkurat Blomsterstjernen av den typen som er redd for å kaste stein i glasshus. Da er nok de som står rundt huset langt reddere... Årets geniale plan er derfor å dyrke opp en gjeng klorofyll-fulle kompiser inne på sitt eget arbeidskontor.

Tenk så deilig? I harmonisk symbiose kan mann og blomst skinne om kapp med hverandre. Dag ut, dag inn. 37,5 timer pr uke, 47 uker i året! (Minus de 83 dagene man er hjemme med sykt barn)

Men som dere vet. Som dønn ekte mannfolk gjelder det å begynne litt forsiktig... Spesielt når man har en sjef som ikke en gang liker plastblomster! Blomsterstjernens plan er derfor å diskret begynne med å dyrke grønnsaker som han jovialt kan dele av i lunchen, og på den måten sakte men sikkert bygge seg opp goodwill. Nesten helt ubemerket sniker han så inn den ene hageblomsten etter den andre i "grønnsakshagen".

Ta vel imot førstereisguttene:


Tomater, paprika, karse og stevia vil nok gli helt ubemerket inn i kontorlandskapet? Men hvilke blomsterfrø skal han satse på? Hvilke hageblomster vil klare seg innendørs, uten bier og uten direkte sollys (men med tonnevis av naturlig dagslys og unaturlig kontorlys)?

Blomsterstjernen tar gjerne i mot tips fra leserne! Han drømmer om at noen der ute sitter med selvhøstede frø fra egen hage som absolutt bør utprøves innendørs i Blomsterstjernens kontor-klekkeri! Send frø til Stjernen. På den måten kan også du delta i forskningsprosjektet!

Bli med og kast stein i glasshuset da vel?

Våryre hilsener fra deres hjemvendte,
P.S. Dersom sjefen mot formodning skulle lese dette innlegget vil jeg bare forsikre ham om at alt det ovenfornevnte naturligvis bare er fiksjon og oppspinn. Selvsagt forholder vi oss kun til visne plastblomster i år som i fjor...
14 kommentarer:

 1. Velkommen tilbake Stjernen! Du kan skjønne du har vært savnet:-) Synes ideen om å ha spirekasser i vinduene på jobb var HELT GENIAL!
  På min jobb har vi dessverre veldig smale vinduskarmer og siden jeg jobber deltid ville nok spirene lidd en uviss skjebne. Særlig pop hos kommuneoverlegen ville det nok ikke vært heller...
  Det er sikkert andre som kan benytte seg av denne muligheten og bringe litt klorofyll inn i kontorlandskapet. Nå er det iallefall tid for å så frø, jeg henger allerede etter...
  Ønsker deg en fin fredag og riktig god helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Selv kommuneoverlegen blir nok glad om du dyrker med omhu... Hva med medisinske planter? Når det gjelder utsåing stoler jeg fullt og helt på Krepsemors deadline: 21. februar...

   Ha en fin helg!

   Slett
  2. Det nærmer seg deadline, ja :) Da skal blant annet Blomsterstjernefrøene i jorden, og det er sikkert krutt, det vedder jeg mye på!
   Ellers har jeg savnet dine sprell på fredagene, og jeg som har lagt opp arbeidstiden etter dine supre innlegg!!!!Hver fredag stempler jeg nemlig ut klokken 12.30 og kan nesten ikke vente til du publiserer.......
   Hmmm, jaja, jeg nådde det i dag :)

   Slett
  3. Er det noen spesielle frø du vil ha?

   Slett
  4. Nei egentlig kunne jeg tenkt meg å plante de minst sannsynlige innendørsplanter? Jo mer crazy, jo bedre!

   Slett
 2. Jeg skal følge spent med, men har erkjent at jeg ikke skal bruke tid og penger på å så noe selv.

  SvarSlett
  Svar
  1. Sikkert smart. En annen løsning er å sende frøene rett til meg, så gjør jeg jobben for deg :)

   Slett
 3. En liten varselkommentar om comeback på alle følgeres blogger hadde vært fint. At det ikke er noe å skrive om i januar og februar vet til og med Stjerner er løgn... Omskrivning er alltid mulig. Jeg skriver for eksempel om spisebord for tiden... Ikke si at det ikke er viktige tema. Dessuten har jeg kalt innleggene for møbelblomster, så dekker det både hage og interiørblogger. Lurt, hææ? Spisebord er like viktig som tak over hodet! Om mormor ikke husker feil så kunne blomsterstjernen også kunsten å utbrodere jakten på det perfekte spisebord en gang i tiden..hvor vil hun hen med dette? Si det ..... Mormor bestilte fem FEM ørsmå blodbegerfrø. De forsvant mellom fingrene og inn i gulvteppet da jeg skulle plante dem. Nå står det tre Potter med jord og perlite under et skap på badet. Jeg håper nå på at jorda tilfeldigvis inneholder et aldri så lite ugressfrø...frøkjøp er svindel og lureri!! Hyggelig å hilse på!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så så Mormor. Det var ikke kritisk ment. Jeg mener bare at dere sikkert har klart dere uten BS i latensperioden.

   I fremtiden kan du vente deg en anonym telefonoppringing like før hvert blogginnlegg fra Blomsterstjernen. Høres det greit ut?

   Slett
  2. Høres koselig ut, me kan jo trene på kånejabb.( sånn to timers innholdsløst prat som husmødrene gjorde før i tida) uff , eg var visst litt kvass i kommentaren sjøl eg... blei litt fortvilt over frøene i kuskinnet( ikke teppet) Vokser Blodbeger godt i kuskinn forresten....kan man dyrke jordbær i glava, kan man vel dyrke Blodbeger på kuskinn. Ka skal du dyrka gulrøtter på kontoret i ? Isopor?

   Slett
 4. Wohooo, gerilja-haging på kontor! DET må være den beste ideen jeg har lest på lenge =D
  Men hvilke grønninger som vil trives der inne, det er spørsmålet! Hmm, med nok belysning og sterk tro går alt! Karse er jo alltids en favoritt? Pelargonier er supre både inne og ute om sommeren! Ellers kan du jo så planlagte sommerblomster og stauder på jobben, om dere har god belysning? Så sparer du strøm hjemme? :P Just a thought......
  God helg, det var veldig hyggelig å høre fra deg igjen! Har savnet fredags-skratten ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for gode tips Tina!

   I løpet av helgen har jeg bestemt meg for å satse på tradisjonelle hageplanter. Planter man ALDRI før har sett innendørs i et kontorlandskap :)

   Slett
 5. Hei! Suveren idé å utnytte all tid på kontoret + det gode kontorlyset til frødyrking. Klokt! Lykke til med alle de små kontorspirene!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for lykkønskningene Ingvill!
   Snart tid for prosjektstart.

   Slett