fredag 16. november 2012

Da pipen fikk en annen lyd


La gå. Jeg skal innrømme det først som sist. Jeg er luta lei misbruken av uttrykket:

"Et det ikke typisk!?!"

Ja er det ikke typisk..?

Nei! Det er ikke typisk! Og sannsynligvis er det nesten aldri typisk, dette man refererer til når man benytter det kjente og kjære uttrykket! Tvert i mot er det vel heller så at det faktisk "IKKE er typisk"... Det eneste typiske er vel at man bruker uttrykket...


"Akkurat da jeg skulle ut døren så knakk hælen på høy-hæl-skoene! 
Er det ikke typisk?!?" 
 - Nei...

"Akkurat da jeg satt meg ned på bussen gikk fostervannet! 
Er det ikke typisk?!?" 
- Nei...

"Akkurat da jeg skulle til å kline med min kone så jeg at det var naboens kone! 
Er det ikke typisk?!?" 
- Nei...


Osv. Etc.La oss spørre ordboken:

typisk ['tyːpɪsk] - trekk som er karakteristiske for en viss type hendelse el. individ.Hæ??? Stearinlys på en farsdag?!? Er det ikke typisk?!? Jo... faktisk

Men likevel blir vi typisk nok fristet til å benytte dette typebetonte uttrykket hver bidige gang noe går oss  i mot her i livet... Og det er ikke sjelden... Selv misbrukte Blomsterstjernen uttrykket på det aller aller groveste forrige fredag aften. Han skulle skamme seg!

La oss se litt nærmere på saken:

Klokken var 18:32. Barna var levert til barnevaktsentralen - avdeling sør. Blomsterstjernen og konemor var stivpyntet etter nest-beste smart-casual stil. De skulle virkelig kose seg på Lagfinn Dyngbø show. Latteren skulle sitte løst, stemningen skulle være god og alle verdens bekymringer skulle fortrenges for en time eller to. Utenfor pisket regnet. Stormen ulte. Det perfekte vær for innekos med andre ord. Men ut måtte de. Lyngbø har jo dessverre ikke begynt med stand-up show i take-away-format enda. Noe for fremtiden?

Det latterklare paret trosset naturkreftene og smøg seg ut døren, opp trappene og bort til bilen på bil-oppstillingsplassen. Nyfrisert hår forsvant som dugg for solen! Frakker og kåper var spettet av vannrett sludd. Akkurat da var det det skjedde...

Er det ikke typisk?!?

En voldsom klirrelyd gjallet fra skorsteinen... Å nei!!! Hele pipehetten hadde blåst av! 3 av 4 festepunkt var røket! Regnet høljet rett ned i pipen! Måtte dette skje akkurat nå? I pøsende reng? I kveldende mørke? I langflat vind? Akkurat da vi ikke hadde noe tid å miste om vi skulle rekke komishowet!!!

Pen-klær, tidspress og pipeklatring hører vel heller ikke veldig godt sammen...

Er det ikke typisk!?! 
(utbrøt konemor og konefar i munnen på hverandre (dog uten å kline))

Her måtte det prioriteres. Latter eller sorg? Valget var såre enkelt. Det stivpyntede paret knep igjen øynene og rømte fra virkeligheten. De ville mye heller le! En rask telefon til "fyrbøteren" i kjelleren (også kalt far/svigerfar) beroliget heldigvis med at det tross alt ikke fosset vann ut av pipesokkelen nede hos ham...

Pipen fikk vente til i morgen. Skjønt. Hadde det vært opp til konemor skulle nok Blomsterstjernen stått skolerett på taket ved midnatt for å fikse pipen i sno og storm - i fin-klær... Slik gikk det heldigvis ikke. Blomsterstjernen parerte selvsagt med at han måtte sove på det. For her måtte det planlegges nøye. Man fikser bare ikke en pipe sånn over natten... Bokstavelig talt.

Marsipankake på farsdag?!? Er det ikke typisk?!? Jo... det er det.

Selv om den påfølgende lørdagen strengt tatt var Lille-Farsdag hindret ikke dette Blomsterstjernen i å glede seg til litt realt manne-arbeid. For alt har en mening her i livet..? Endelig skulle Blomsterstjernen få utvise litt stolt mandighet overfor nabolaget, dog noe ufrivillig...

Hjemmelaget kort og varme gode tøfler i farsdagsgave?!? Er det ikke typisk?!? Skulle ønske det...

For som dere sikkert skjønner er det ikke helt greit når man som mann til stadighet blir tatt i å lukte på roser, grave i bed eller i å tømme en fullstappet bil med hagesenterposer? Dette er selvsagt  høyst usømmelig manneoppførsel. Og noen ganger må man derfor vise at man ikke er helt kastrert i oventil.

Våkne opp til duk og dekket bord for så å oppdage at det faktisk ikke er duk?!? Er det ikke typisk?!? Jo...

Pipefiksing er antageligvis noe av det mandigste man kan utføre? En skitten, svett arbeidsplass milevis over bakken forbundet med skyhøy mortalitetsrate. Blomsterstjernen gliste bredt etterhvert som mangfoldige naboer, til alt hell, passerte huset akkurat denne Lille-Farsdags morgen. Utstyrt med tau, stige, skrujern, tang, ståltråd og en uhorvelig mengde mot viste han verden det andre kinn... For en mann med stor M...

"The most dangerous work in the world!" - The chimney fixers. Kommer på Discovery våren 2013


Pipen ble fin som ny. Og endelig får nok pipen en helt annen lyd i nabolaget...

Blomsterstjernen klarte å fikse pipen helt på egenhånd! Er det ikke typisk?!? Nei... langt der i fra...

Røffe, barske & svette helgehilsener fra,
P.S. Ja dere kan vel bare tenke dere hvor fortjent Farsdagen føltes da den endelig kom..? Bortsett fra at denne forjettede hviledagen typisk nok skulle vise seg å bli årets mest hektiske dag!!! Er det ikke typisk?

P.P.S. Men det er en helt annen historie :)

P.P.P.S. Burde ikke pipen vært malt? Hadde vi ikke på forhånd fått advarsel fra feieren om at festepunktene trengte overhaling? Jada masa!!!15 kommentarer:

 1. Først takk for at du liker Solbakkjen som den er, veldig greit når det ikke er forbedringspotensiale...helhe... Du , jeg håper at hms en var ivaretatt ved pipebestigningen. Jeg har noen grufulle bilder av en fremmedarbeider på naboens tak fra tidlig høst. Nervene til mormor og morfar stod i helspenn hele seansen..det gikk heldigvis bra, men det kunne gått ganske typisk...

  SvarSlett
 2. Hehe. Jeg var godt forsikret med gjennomsiktig tau i pipen. Dette så selvsagt ikke naboene. De biter nok negler enda der de ligger innlagt på diverse sykehus.
  Er det ikke typisk?

  Solbakjenbloggen er topp!

  SvarSlett
 3. det er enkelte uttrykk som går litt for ofte igjen, og som er til å få gnagsår i ørene av. Ingenting av det du nevner her er vel særlig typisk. Jeg har i hvert fall aldri opplevd at fostervannet har gått mens jeg har sittet på bussen. Det skal sies at jeg aldri har vært gravid heller, så det er kanskje en del av forklaringen på hvorfor det ikke har hendt meg. En annen frase som har begynt å irritere meg, er når mennesker legger til "tenker jeg", for hver eneste meningsytring de kommer med. Ha en fin helg i blomsterstjernenhjemmet!

  Cecilie

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe! Måtte le :)
   Skal prøve å aldri falle for fristelsen for å benytte meg av uttrykket "tenker jeg".
   Tenker jeg.

   Slett
  2. ja er det ikke typisk Tenker jeg. Da...

   Slett
  3. Du må ikke tenke så mye Ranten...

   Slett
 4. Jeg syntes det var bra du fikk ordnet pipen før nissen kommer på besøk ;-) Den dagen kommer alltid fort på av ulike travle grunne =)

  Har gitt deg en award fordi du alltid gleder meg med dine innlegg og flere burde finne frem til denne stjerne siden din. Blir ikke fornermet om du ikke sender den videre =) God helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk Hverdagsglederen!
   Setter STOR pris på dine ord og din award :)
   Jeg samler nemlig på akkurat denne typen..
   Har fått den en gang før.
   Men med din tillatelse velger jeg å ikke videresende den denne gang.

   Akkurat dette med nissen var jo litt interessant?!? Kanskje det faktisk var nissen som hadde vært hos meg for å forberede til jul? Løsnet litt på skruene slik at han lettere skulle kunne smite ned pipen?

   Slett
  2. He,he =) Du skal ikke se bort i fra at nissen hadde spist litt mer enn ellers akkurat dette året, og måtte tenke kreativt for å ungå katastrofe den dagen det skal leveres =)

   Awarden er din den =) Derfor kan du gjøre som du vil med den!

   Ha en flott tirsdag videre.

   Slett
 5. Hehe, ja sånn kan det gå. Selv om det ikke er typisk. :-)

  SvarSlett
 6. Vår pipehatt ble også preget av et av uværene i sommer/tidlig høst.Vi har bestilt ny.

  SvarSlett
  Svar
  1. Bare ring meg, så fikser jeg det gratis mot at du legger filmen ut på internet....

   Slett
 7. Det er i alle fall typisk at du forfatter dine blogginlegg drivende godt! :-D Jeg morer meg som vanlig kostelig, Blomsterstjernen!
  Ha en forsatt fin helg!

  Stein

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk Stein!
   Har vært travel i det siste og ikke hatt tilstrekkelig tid til å reise på så mange blogg-besøk som ønskelig. Stikker snart innom hagene dine :)
   Og dere andres...

   Ha meg unnskyldt?

   Slett