fredag 22. juni 2012

Prestisjeseier i bursdagskaking!


I gamledager var alt så mye bedre..? Ja tro det eller ei, men en gang i tiden var det faktisk så at barnebursdagsbesøk ble arrangert kun til barnets glede og fornøyelse! Alt lå til rette for å tilfredsstille deres verdensomspennende primalbehov knyttet til lek, grising og moro. Aller helst serverte man en dønn ærlig, helt vanlig brun sjokoladekake i langform, billigpizza på plastfat og billigbrus i plastkopper. Så lenge det var nok sukker og rikelig med E-stoff tilstede, ble festen garantert en gigantisk suksess! Ingen brydde seg om verken estetikk eller utførelse! INGEN!!!

Det skulle være flekker av pizza grandiosa på gardinene, hot-dog'er nedi sofaputene og smuler fra en knusktørr sjokoladekake spredd over hele huset. Og Ghostbusters skulle snurre på "movie-boxen". Ballongene skulle selvsagt være fargesprakende fra knalloransje til mintgrønn og det skulle lekes cowboy og indianer med knallpikkstoler. Da var det bursdag da!


Men verden går fremover, eller  kanskje snarere "bak-over", bokstavelig talt? Blomsterstjernen har nemlig i det siste registrert at det nærmest er blitt en beinhard prestisjefull konkurranse blant mødrene om å bake de mest fasjonable kakene i kombinasjon med de mest perfekte fargedanderinger i hus og hjem. Det holder rett og slett ikke lenger med en vanlig brun deilig saftig langpannekake... Selv ikke en god dose kokos på toppen forandrer på den saken!

Neida! Kakene skal se ut som naturtro fotballbaner med seigmannspillere eller bondegårder med høyballer og dyr. Eller enda bedre... kaker formet som fly og lokomotiver! Høydepunktet så langt må vel være en tro kopi av Thomas-toget i skala 1:24, som att på til ble supplert av både Gordon, Percy, Henry og Diesel ved sin side. Innbydende for både barn og pappaer! Men hva med smaken?!?


Nei, smaken er rett og slett blitt sekundær i 2012! Når utseende er langt viktigere enn smak blir det bare sånn. Ingenting å gjøre med den saken... Det er for eksempel mye viktigere å finne noe som minner utseendemessig om boogiene til damplokomotivet enn å finne noe som bare smaker godt. Selleri dyppet i leverpostei blir flott i så henseende! Da gjør det absolutt ingenting at det kanskje smaker litt rart sammen med den giftige blå glasuren med nøyaktig samme fargekode som de bruker på Sodor Islands lakkeringsfabrikk.


Okey... dette var kanskje et tenkt tilfelle... For sannheten er nemlig den at da Blomsterstjernen ble servert dette irrblå bursdags-lokomotivet så smakte det utsøkt! For det finnes heldigvis godiser som kan erstatte både selleri og leverpostei konsistensmessig. Ulempen er jo at dette er med på å presse de ande mødrene til å levere enda bedre kaker ved neste fødselsdag, og den etter der igjen. Man skal rett og slett overgå de andre, og man skal overgå seg selv!


Det var nylig 5-årsdag hjemme i Blomsterstjerneland og allerede ved juletider begynte konemor å forberede kakene som skulle serveres. Fotballbaner, bondegårder og modelltog skulle blekne...

Noen vil gjerne undre seg over at ikke Blomsterstjernen selv står for bakingen? Nei, han er dessverre bannlyst fra sukkerskuffen!!! Kun saltmat fra den karen! Under strengt oppsyn får han til nød tilsette en ørliten teskje sukker i sausen om det er ytterst nødvendig!


Men det er jo logisk? Når en seriemorder skal fakkes søker politiet ekspertisehjelp hos en tidligere seriemorder for å forstå tankegangen. Likeledes spør man heller en fyllik enn en fargehandler om hjelp når man skal velge rødsprit til fonduen!?! På samme måte er tannleger ironisk nok de ypperste kløpperne på søtsaker! Og når Blomsterstjernenes egen kone er tannlege sier det jo seg selv at han dessverre kommer til kort når det gjelder kakebaking. Hun vet NØYAKTIG hvor skoen trykker. Hun kan sukker! Hun har sett jevelskapen i øynene...Og slik ble det. "Sjokopops" fikk oppgaven med å stjele overskriften i år! Sjokoladekake knørvet sammen med glasur til runde fine kuler, frosset ned, for deretter å dyppes i både hvit og brun sjokolade samt tonnevis med strøssel i all verdens varianter! Etter sigende snurret lynraskt i hop samtidig som man stelte barn og vasket hus 10 min før gjestene ankom... Skjønt sannheten var at minst en halv dag gikk med til dette mesterverket. 


Men den som venter på noe søtt venter ikke forgjeves! Som 50 gøyale "kjærligheter på pinne" stakk sjokopopsene snart opp av oasisfylte og sølvpapirkledde skåler. Og det beste av alt? De smakte utmerket!!! Men for å være på den sikre siden ble det selvsagt også servert hjemmelaget rabarbrapai, sommerfuglkake, gulrotkake og stjerneformet frukt. Jada, slapp av! Hot-dog også!!!


Men sjokopopsene stakk nok likevel av med seieren og setter nå standarden når stafettpinnen går videre til neste  mor som skal stelle i stand bursdagsbesøk! Stakkars mor sier bare jeg...
Avslutningsvis er det vel bare å si som i gamledager...
"Edda-bedda... Min kone er bedre å bake enn din kone! "Søte Sankt Hans hilsener fra,

P.S. Akk!!!! Nei nå er Blomsterstjernen snart virkelig klar for en real bloggeferie! Er det greit om han tar fri 4 fredager i juli? Eller faller alle andres ferieplaner i tusen knas da?16 kommentarer:

 1. ferie, 4 fredager i juli? Uhøyrt!

  men fine kaker og pops, det skal du ha!

  SvarSlett
 2. Wow, jeg er helt imponert. Flinke konen din :) Min stakkars mann må dessverre nøye seg med en kone som knapt nok kan piske sammen en sånn pose kake (der man bare tilsetter vann og olje) Og det aller verste, jeg skammer meg ikke en gang. Vil han ha bedre kaker, ja da må han nok bake selv. Og han er veldig flink, heldigvis :)

  SvarSlett
  Svar
  1. For en drøm! En mann som får lov til å tukle i sukkerskuffen uten oppsyn?!?! Personlig er jeg mer opptatt av smak enn utseende. Jeg takker gjerne ja til 10-12 stykker av en syltynn (men saftig) posekake med et tjukt lag av frekk og freidig sjokoladekaffesmørkrem!!!

   Slett
 3. Jeg tenkte på deg i dusjen i dag morres. Og før du dåner av tanken på meg som såper meg inn og stønner av vellyst mens jeg tenker på deg - fjern det bildet. Jeg sto og dusja og tenkte over at i dag er det fredag og hva det innebar og det første som slo meg var "I dag poster Blomsterstjernen nok et velskrevet innlegg, oh som jeg gleder meg til å lese det".

  Og jammen var ikke dagens tema noe jeg kan nikke mer gjenkjennende til enn latinske rosenavn. For jeg er en av de mødrene som nekter å bruke ukevis på å planlegge, forberede, bake og pynte kaker som ikke blir spist. Jada, jeg baker, men jeg har også servert kjøpe-kokosboller - iiiiiiiiiiiiiiiiik! Gærne kvinnfolk.

  Selvfølgelig er det artig å lage noe som ser pent ut i tillegg til å smake godt, men det finnes jo en gylden middelvei og heldigvis finnes det andre mødre i min sfære som har samme holdning som meg - puh. Og ja, vi kvinner konkurrerer i alle grener som har med hus og familie å gjøre.

  Men hurra hurra, din kone skal ha stående applaus for denne kakesamlinga og arbeidsfordelinga var jo til din fordel. For jeg antar du sørga for oasisen.

  God ferie!

  SvarSlett
  Svar
  1. Vet du hva? Jeg dånte faktisk før du fikk advart meg om at dine usømmelige dusjfantasier ikke var så usømmelige som håpet... Det er jo alle gutters drøm å bli tenkt på i dusjen! Men neida... selv ikke konemor tenker på meg i dusjen! Og dersom hun allikevel skulle gjøre det, er det nok kun vurderinger over hvor hardt hun skal hamre kjevlen på meg denne dag.

   Jaja. Men kokosboller er jo fantastisk! Spesielt de man kjøper i butikken.

   Korrekt, det var jeg som sørget for Oasis, Suede og Blur.

   God ferie til deg også!
   (Men det kommer vel enda et lite innlegg før vi skriver juli?)

   Slett
 4. Fine kaker, ja. Og de smakte sikkert fortreffelig!!! Her i huset har vi lagd et prinsesseslott, og en sjørøverskute. Ellers har vanlig saftig langpannesjokoladekake fått bein å gå på! De siste bursdagene til dattera mi, har jeg bare lagd vanlig muffins. Men satt fram hvit og rosa melis, samt strøssel og pynt i fleng. De satt nesten hele bursdagen og pynta.....

  Ellers lurer jeg fælt på hva slags leker du lekte i bursdager da du var liten.... "...og det skulle lekes cowboy og indianer med knallpikkstoler."
  He he, sorry - ler enda!!!!

  Ellers får du ha riktig god ferie - det skal jeg også ha nå!!!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Prinsesseslott og sjørøverskute hørtes optimalt ut! Men er sikker på at langpannen smakte vel så godt?

   Øh... den leken du refererer til var vel en slags "stol-lek"...

   God ferie til deg også alven!

   Slett
 5. Jada du har helt rett! Det har tatt helt av!! Artig at du tok opp dette tema i dag. Da jeg gikk på tur med min godeste Molly i dag ropte nærmeste nabo på oss. Hun spurte om de kunne få låne parkeringsplassen vår utenfor huset til ridebane. Datteren skulle ha bursdag, og ungene skulle få ri på ponnien deres. Jeg sa det var helt greit så lenge de fjernet hestemøkken etterpå. Molly synes det er en delikatesse, men kan få litt magasjau:(
  Imponerende kaker og pops dere hadde der!! Tipper jubilanten var happy!!
  God helg !

  SvarSlett
  Svar
  1. Var det "Den Naboen"..?
   Vi slapp heldigvis unna skumle hester på parkeringen vår! Puh...

   Jubilanten på 5 syntes faktisk kakene ble FOR søte!?! Hørt på makan?!!

   Slett
 6. Her skal det også feires 5 års dag snart og det er ikke tvil om at mødre ofte legger listen høyere enn den trenger å være. Selv håper jeg bare på finvær så ungene kan være ute, så slipper jeg å bekymre meg for ketchup oppetter gardinene eller lete etter unger mellom hybelkaninene... Ønsker deg en god og velfortjent ferie!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe... Kan ikke se for meg at du har hybelkaniner?
   Utebursdager er desidert best! Lykke til!
   Husk å jekke listen ned til et behagelig nivå :)

   God ferie til deg også!

   Slett
 7. Åh jeg elsker cake popsene dine!! Kjempe deilige ting du laget til bursdagene.

  Her kan du se mine cakepopsene :) http://www.kakeboksen.no/index.php?option=com_content&view=article&id=264&Itemid=110

  SvarSlett
 8. Takk Kakeboksen!
  Kikket i nettbutikken din, mye godis for både øyne og gane!
  Formene/moldene var smarte :)

  De fargerike cake-popsene dine hadde nok gått ned på høykant her i Blomsterstjerneland!

  B*

  SvarSlett
 9. Ja, Blomsterstjerne-konen ER god, det er det ingen tvil om. Snart er det min tur...gulp. God sommer!:-)

  SvarSlett
 10. Lykke til! Det skulle ikke forundre meg om Fru Fly er enda noen hakk hvassere:) Ser for meg de herligste kaker formet som DC-9 og Boeing 747..???

  SvarSlett