fredag 1. juni 2012

Rød advarsel!!! Høy skilsmissefare...


Har dere hørt om han som solgte skinnet før bjørnen var skutt? Ikke det? Her skal dere få hilse på ham! Ta vel i mot BLOMSTERSTJERNEN!!!

Kry som en hane utbroderte han jo nylig om de fantastiske kamelon-røde tulipanene som egentlig viste seg å være nydelig rosa-lilla? Ja frisk gjerne opp minnet den som vil med "Rødt is the new Rosa"...

Bombesikker på at det var de 60 nyplantede "røde" Halcro tulipanene som åpenbarte seg i bedet, tok han ekteskapet for gitt! Han utbasonerte for samtlige av sine 331 faste lesere at Halcro var nok et offer for den evige fargeforviklingen rundt overgangen mellom rødt og rosa... Den var stemplet som rød, men briljerte som rosa i bedet...


Mine varmeste tanker går til Stein fra "vår svenske sommerhage" som antageligvis allerede har bestilt inn tonnevis av den "rosa" Halcro til neste sesong... Alt være takket Blomsterstjernens reklamering for dette rosa hemmelige vidunderet, som når alt kommer til viser seg å likevel være RØD!!! BLODRØD! ORANGERØD! FLAMMERØD!!!


"Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!" hylskrek konemor da hun oppdaget hva som var i gjære i tulipanbedet... 

For akkurat da den "rosa" Halcroen var avblomstret spratt det nemlig opp 60 nye tulipanknopper i bedet... Lyserøde knopper med rødsprengt kraft! En etter en eksploderte de i et flammerødt inferno midt i blant den nøye planlagte lyserosa pastell som fra før hersket bedet... 

Bedet minnet med ett mer om bedet til en fargeblind pensjonist som hadde vunnet tulipanløk på Bingoen!!!


Tulipanene som Blomsterstjernen feilaktig hadde antatt skulle være Halcro viste seg å egentlig være Negrita... Den rosa-lilla Negrita som burde være meget godt kjent fra de siste 2 sesongene... At han kunne være så dum!?! Og Halcro stakkars? Ja den viste seg selvsagt å være minst like rød som pakningsvedlegget tilsa... Om ikke rødere?


Konemor truet med skilsmisse! Kofferten sto pakket, papirene var signert og barna ble levert på barnehjem. Men heldigvis er det noen som har naturen på sin side!!! For når man minst ante det vanket det utrolig nok naturlig hjelp fra hagen! Blomsterstjernen er tydeligvis dus med naturen. De hjelper hverandre. Denne gangen var det mennesket som trengte en kraftig håndsrekning. Fra Heggen! Ikke Vegard Heggem, men Heggetreet!


Dette fantastiske hvit-blomstrende treet som leverer intens herlig godlukt i vår-vinden fant det plutselig for godt å innsmigre seg med konemor. Som en kamelon skiftet den ham fra hvit til rosa mundur! Rosa hegg!?! Sett på makan?


Konemor var solgt! Skilsmissepapirene ble brukt til dopapir, kofferten ble sprengt i fillebiter og barna fikk godteri til frokost en uke til endes! Folk kom valfartende fra land og strand for å bivåne denne sjeldne fantastiske rosa heggen! Men ingen klarte å forklare hvordan den hadde klart kunststykket å bli rosa? 

Noen lesere/kikkere som vet?Uansett!
Ekteskapet er reddet!
Tulipanene er røde, fiolene er blå (og heggen er rosa)!

En rosenrød helg ønskes fra,
P.S. I skrivende stund kaster heggen sine siste rosa blomster ut i evigheten, mens de ildrøde tulipanene fremdeles står i stram uanfektet giv akt. Lever ekteskapet igjen i en tynn tråd? Den som følger med neste uke får se...
P.P.S. Når alt kommer til alt så var vel ikke de røde tulipsene så verst likevel? Noen ledige nyskilte damer der ute?
22 kommentarer:

 1. Herregud for en triller, et øyeblikk trodde jeg du skulle skrive at den hvite heggen passet så fantastisk godt til de ildrøde tulipanene...Og så rosa hegg, er du sikker? Utrolig hva som velter ekteskap i moderne tid. Svigerfar sa i gullbryllupstalen:

  "Ekteskapet handler om å gi og ta. Hos oss er det jeg som gir og Solveig som tar...."

  Det er altså det som er oppskriften på et langt ekteskap med andre ord..

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe! Sånn er det å være mannfolk... vi gir og gir, men av feil valør...

   Slett
 2. Du blåste faren over signalet for tidlig. Farlig, farlig! Men det blir knallgode innlegg av slikt da. :-D

  God helg!

  SvarSlett
 3. Det er jammen action både i ekteskapet ditt og hagen din. =)
  Kjekk lesing, men forstår jo godt at det må være frustrerende å ha så mye dramatikk i hverdagen.
  Sikker på at det ikke er noe uoppdaget tilsig til vannet hod dere som påvirker både de inne og ute?

  Ha en fin helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Nå er du nok inne på noe essensielt! I hagen vår er det nemlig flere heggetrær, de fleste er hvite. Men akkurat de 2-3 som står på nedsiden av terrassen ble plutselig rosa i år. Det er et lite tilsig rett i nærheten. Det samme tilsiget jeg til stadighet drikker av sugerør fra...

   Slett
 4. Smiler godt her. Det er jo ikke farlig når du opererer side om side med naturen. Jeg har ikke så mye rødt her hos meg heller lenger, eller orange........ Du kan jo si til din kone at orange hadde virkelig vært mye verre, kanskje!

  Ellers ble jeg voldsomt imponert over den rosa heggen din. Jeg vil også ha rosa hegg! Så dette må du til bunns i. Jeg har ingen anelse om hvorfor din plutselig ble rosa, men jeg har iallefall en hegg i min egen hage. Den begynner å bli stor og praktfull også. Jeg plantet den fra en bitte liten avlegger for ti år siden. Men, den er helt hvit.

  Forglem-meg-ei-ene, som vokser som ville gale i hagen min derimot, blir stadig rosa helt av seg selv, det er mange som sier det har med jordsmonnet eller gjødslingen å gjøre. Jeg vet ikke. Men morro å vite hadde det vært.

  Selv om jeg også gjerne skulle hatt en blomsterstjerne i hus, er jeg hverken nyskilt eller singel. Selv om vennene mine synes det er et under at Lisemormannen ikke har dradd sin kos for lenge siden, på grunn av stikling-og-pelargonia-jungelen han må manøvrere seg rundt i stuen vår hver vår(smiler).

  Alltid kjekk lesning her hos deg.
  God helg

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe. Stakkars mann...
   Det er vel like ille som om din mann hadde hengt opp modellfly fra andre verdenskrig overalt i alle husets rom...

   Fant forresten en ekspertuttalelse angående rosa hegg på nettet:

   "Det hender at hegg har rosa blomster, men normalt vil jo det være en egenskap som ikke endres fra et år til neste. Dette kan være angrep av soppen plommepung, Taphrina pruni. I så fall vil fruktene utvikle seg til lange, blæreformete misforma frukter. Jeg mener at blomstene kan få et rosaskjær knyttet til et slikt angrep. Plommepung går på de fleste Prunus-arter, men særlig plomme og hegg"

   PLOMME-PUNG!?! Innbydende...

   Slett
 5. Sjokk med tulipanene!! Jeg kan trøste deg med å si at de ikke er så ille. Faktisk litt pent mot det hvite, og litt sånn retro-aktig. Før fantes det jo bare røde tulipaner. Men heggen!!! WOW!! Er det en liten luring som har vært ute med supergiftig gammel konditorfarge;)

  God helg!!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg synes røde tulipaner er vakkert jeg ;)
   Idealet mitt er at jeg skal elske alle naturens farger på sikt!

   Apropos giftig konditorfarge. Den gikk vi tom for til påske...

   Slett
 6. Enig med Lisemoren over her. Tenk om de hadde vært ORANSJE!!! Grøss. Fjordlykke; retro er fint, men ikke sånn oransje/brun/grønn-retro (altså sånn som selebuksene mødrene våre puttet på oss da vi var små...) Ang hegg, så leide vi inn en snill mann som hogget ned og fjernet vår! Makan til insektsbule! Kunne ikke lufte fra mars til oktober for da stormet dyrene huset. Usj!

  SvarSlett
  Svar
  1. Oransje tulipaner mot lilla er vakkert.
   Da jeg var "liten" arvet jeg en sennepsgul fløyelsbukse som matchet "perfekt" til en turkise og sennepsgul genser jeg hadde... Ikke rart jeg hadde dårlig sjans på jentene det året!

   Ikke nevneverdig mange insekter i vår hegg. Men POLLEN i lange baner inn soveromsvinuiet!

   Slett
 7. Ho ho, så mye action hos deg!!! Litt fyrrig rødt gjør seg da bare - litt lidenskap i rekkene....hi hi.
  Men heggen da mann!!!! Fantastisk, dette bør du jo forske på og bli eneste leverandør av rosa hegg. Du kommer til å bli RIK!!! God helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. God idé! Forske på rosa hegg og begynne å selge!
   Det er jo dessuten en kjensgjerning at rød farge utlyser styrke!

   Slett
 8. Og her sitter jeg fjetret av denne fantstisk spennende trilleren. Fra det virkelige liv. I hagen! Happy ending ja!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Ranten! Takk for at du ble medlem i den hemmelige Blomsterstjerneklubben :)

   Slett
 9. Puhh, hvilken triller det ble, når det er sagt vil jeg si, meget ukorrekt sånn hagemessig: jeg elsker tulipaner, gjerne rosa, blodrøde, orange og gule i det samme bedet. Kanskje det er derfor mannen ikke involverer seg noe særlig utenom tunge løft i sene kveldstimer :)) Da slipper han å se fargekræsjet, og dermed ta ut skilsmisse.
  Å den rosa heggen er til å dø for.... Så vet du det og.
  Nyt dagene i lange drag med kånemor og blomsterbarna i hjemmets lune armer :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Tua. Har vel aldri hørt om menn som tar ut skilsmisse grunnet fargene i hagen!?! Men nå som homofile ekteskap begynner å bli den nye normen vet man jo aldri...

   Mine favoritt tulipanbuketter er faktisk de fargeblandingene, så hvorfor ikke også i bedet?

   Slett
 10. Ikke en kjedelig dag i Blomsterstjernehjemmet :) Liker du virkelig ikke røde tulipaner? Jeg som trodde det var kjærlighetsblomst nummer en? Jeg skal være helt ærlig og si at jeg har røde tulipaner i bedet, og de kræsjer noe så vanvittig med Negrita og Shirley! Jeg må grave opp de røde og sette dem sammen med mine rent hvite! Godt at det endte bra til slutt, og det takket være den sjarmerende rosa heggen din! MAKAN!

  SvarSlett
  Svar
  1. Joda. JEG liker røde tulipaner. Verre med fruentimmeret... Men det gjelder å finne de beste kavalerene og holde dem i sine respektive bed.

   Slett
 11. Jeg kom bare lige forbi.
  Tak for de gode billeder af dine mange smukke blomster.
  Ha` en god aften.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Alltid stas med danske gjester :)
   Vi snakkes, må visst ta meg en virtuell tur i Landbohaven...

   Slett