fredag 30. september 2011

Skrekkens kammer...


Hvem skulle tro at det bak en av disse 3 dører i et heeeeeelt normalt norsk hjem skjuler seg grusomheter verden aldri har sett maken til? Det kan da umulig stemme tenker du? Her ser det da så koselig ut med tente stearinlys, putedrapert kurvstol og nyvaskede sprossedører... Men ser man nøyere etter begynner man å skjønne at her er det noe som absolutt ikke rimer...

For er det virkelig to sprossedører inn til stuen?!? Nei... Du har helt rett lille venn. Selvfølgelig er det bare stuedøren som speiler seg i speilgarderoben! Den er så forfengelig atte. Står der dagen lang og speiler seg i glansen av seg selv. Det ville jo også vært litt tussete å ha 2 smale dører inn til stuen istedenfor en dobbeldør? Jaja. Dere skjønner, konemor ville så gjerne ha dobbeldør, men vi hadde ikke plass. Så da funker heldigvis speilet som en god plan B. Kvinnfolk er heldigvis lette å lure...


Okey tilbake til skammens dør... Da er med andre ord den rektangulære døren til venstre ute av regnestykket... Men hvilken dør er det da som skjuler de mye omtalte grusomhetene??? Den buede døren? Den ovale? Nei, jeg skal ikke holde dere på pinebenken lenger. Selvsagt skjuler det seg grusomheter bak en hver dør i Blomsterstjernens hus, men la oss vie litt ekstra oppmerksomhet til den tilsynelatende uskyldsfulle puritanske døren til høyre i entréen.

Syndens dør...
Skrekkens kammer!

Vi snakker om døren inn til trappeboden... Ni av ti lesere vil nok anta at Blomsterstjernen (og ikke minst hans fru) styrer boden med germansk jerndisiplin? Alt har sin faste plass i strengt arrangerte og kategoriserte hyller?

Slik forventer antageligvis 9 av 10 lesere at Blomsterstjernens bod er arrangert

Mens den tiende personen (av de 10 leserne... Er dere ikke flere!?!) sannsynligvis innbiller seg at Blomsterstjernen muligens kan ha premiesamlingen sin fint dandert hylle for hylle i den nevnte bod? En slags reinspikka medaljebod? Ikke så dumt, men nå må dere huske på at Blomsterstjernen tydeligvis kun har fortjent 2 "pokaler" så langt i livet... Ja dere har virkelig en livlig fantasi!

Slik forventer den 10. leseren at boden er utrustet

Jeg må dessverre skuffe dere, alle 10... For selv om konemor nok drømmer om alternativ 1 og Blomsterstjernen til stadighet drømmer om alternativ 2 (medaljebod og flott strikkegenser), så er det nå en gang slik at plassmangel gjør begge drømmene reeeeeelativt fjerne. Og da Blomsterstjernen og hans fru skulle ombygge og rehabilitere huset fra grunnen av i 2007 hadde man ikke helt klarsyn på hva man kunne komme til å trenge de neste 5-10 år... Planløsningen ble typisk nok tegnet opp lenge før vi ble foreldre og lenge før vi skjønte hva småbarn kunne medføre av ekstrautstyr og rot... Muligens tegningene ble pittelitt preget av det..?

Som det unge moderne storbyparet vi var ville vi jo selvfølgelig ha stoooooor stue, stoooooort kjøkken, stoooort bad, stooort loftskontor, stoooort walk-in-closet, stoooort soverom... Og heldigvis var vi smarte nok til også å få plass til en stoooor speilgarderobe for yttertøy. Vi fikk til og med plass til ett og et halvt knøttlite soverom for eventuelle barn som måtte komme til verden..! Så litt fremsynt var vi heldigvis... Verre blir det for en eventuell tredjemann som nok må ta til takke med 1 kubikk bak kneveggen innsullet i myk Glava og klam damsperreplast...

Og bodplass? Hvem hadde vel ofret en tanke på det? Kun to knøttsmå boder med skråtak var alt vi hadde å avse. Så lenge vi hadde plass til litt julepynt, litt påskepynt, litt pinsepynt og en koffert eller to var vi storfornøyde! I 2007... Men som "voksen" viste det seg at boden etterhvert skulle bli det viktigste rommet i huset! Verktøy, malersaker, frysebokser, dopapir, tørkeruller, bleier, fyrverkeri, syltetøy, vogner, støvsuger, akebrett, ski, pulk, lysestaker, brannslukningsapparat, blomsterløk, vaskebøtter, flagg, fiskeutstyr, spikrer, skruer, leker, utvokste klær, strykebrett, arbeidstøy, bærplukkere, bæremeis og mye mye mer krevde visst sin plass... Hvem kunne vel forutse det?

Det endte som det måtte... De 2 knøttebodene har fått unngjelde, og det til gangs! Selv om de ryddes mangfoldige ganger i året tar det bare et par dager før de er like ufremkommelige igjen. Et interessant fenomen.

Er dere klare for å kikke på ugjerningene? Grusomhetene? Skrekkens kammer? Hold dere fast! Lukk igjen øynene og mys forsiktig før dere sakte men sikkert åpner dem på gløtt...

Skrekkens kammer!
(Bildet er ikke arrangert)

Puh! Det var godt å få det ut... Skammens rom. Husets akilleshæl, prügelknabe og Damoklessverd. Så snart rotet i boden overskrider en viss terskel, ja da er det visst fritt frem! Plutselig er det lov å bare slenge inn hva det skulle være på topp av det andre rotet. Bersjebleier, fiskeslo, bananskall, blåsyre og tykke brukte 80-talls bind fra Saba. Alt er lov!

Og forsåvidt fungerer dette "systemet" noenlunde greit, så lenge man husker den gyldne regel om at vi alltid må ha bæremeis over vogn, vogn over strykebrett, strykebrett over fiskestang. Og viktigst av alt; høyt i toppen den blanke støvsuger! Skulle en eller annen tussaladd bytte om på rekkefølgen er katastrofen et faktum!

Men her hin dagen gikk det rett og slett for langt! Noen (les konemor) hadde "ryddet" et halvåpent malingspann inn i boden. Elegant og forskriftsmessig plassert på snei oppå støvsugeren... Så kom det en annen uskyldig beboer (les mannen til min kone) og skulle hente ut strykebrettet som lå trygt forankret under vognen under meisen under støvsugeren under malingsspannet...

Skulle du sett? Malingspannet veltet. Ojsann... Hvit akrylbasert maling fra Beckers rant i flotte små bekker nedover støvsugeren, bæremeisen, vognen, strykebrettet og til slutt fiskestangen. Og som gøyal bonus ble hele innsiden av Blomsterstjernens favoritt hagefleezejakke fylt til randen av Beckers medisin... Uheldigvis og heldigvis. Den flotte hagejakken tok da unna den verste støyten og overlot kun rester til fiskestangen...

Denne brystkassen skulle det snart bli dunket hardt på!
Forklaring litt lenger nede...
(Bildet er arrangert)


Men det verste av alt var at dette verken fikk mannen til konen, eller konen til mannen til å innse alvoret... Ingen orket tanken på å ta fatt på den umenneskelige ryddeoppgaven. Hadde vi tapt slaget? Var det bare til å låse boden og forsegle døren til evig tid? Eller kanskje enda bedre, helsparkle døren slik at den går i ett med veggen for å fjerne et hvert spor av det hemmelige rom under trappen? La det leve sitt eget liv i skjul for omverdenen... Helt til det går av seg selv?

Ja slik kunne denne visen meget vel ha endt. Hadde det ikke vært for denne fabelaktige Blomsterstjernen... For plutselig en kveld fikk han nemlig fnatt (ikke flått). For dette kunne jo bli en bloggesak!?! En prestisjeseier! Og så snart konemor forlot huset for å trimme, lukket Blomsterstjernen øynene, holdt seg for nesen og stappet i ørepropper! "I'm going in!" utbrøt han (for seg selv) mens han dunket seg mandig på brystet... (se illustrasjonsfoto lenger oppe)

Døren ble røsket opp, mens armer, fingrer og never jobbet febrilsk i en 10-12 hektiske minutt! Boden ble endevendt, rasert og tømt på null komma maks. Og like raskt ble de samme tingene pent lagt på plass i sine hyller, esker og kroker. Tiden sto stille, det føltes som 10-12 døgn... Men se resultatet!!!

Ryddesjokk!
Blomsterstjernen hadde helt glemt at det var gulv i boden!

Benetton anno 1987?
Neida. Bare Blomsterstjernens hageklær pent brettet og dandert.
 Så fint som en mann kan...

Og hvem har vel sagt at man ikke har lov til å pynte litt i boden også?

En koselig stearinlyskurv og en bukett fra hagen bør man kunne unne seg oppå frysen hos Benetton...

Og stakkars Beckers... Uten ham hadde det ikke blitt noe rydding i det hele tatt?
Ettersom Beckers er vannbasert fikk han attpåtil lov til å leke Santa Lucia denne aftenen.
Og en gigantisk Georgine fra hagen står meget godt til strykejernet i det fjerne

Hva med å fremheve den deilige pastellen i dorullen og bleiepakkene med nyplukkede rosa roser?
Bonica 82 eller var det 83?

Ikke det at boden ble så mye mer ryddig nå, men den ble ihvertfall langt mindre rotete... Tenk... ti - tolv minutt var alt som skulle til for å gjøre Blomsterstjernen fra syndebukk til heltesmukk... Og det beste av alt? Ja det er jo, som alle vet, å gjøre andre glad? For da konemor kom hjem fra "Trim for eldre" ble hun selvsagt helt månebedotten av den usannsynlige umenneskelige bragden hennes mann hadde utført (på 12 minutt).

Fremtiden ser nå lys ut for vår hverdagshelt! Han kan antageligvis se frem til både avgiftsfri sengehygge og ikke minst fritak fra grytidlig oppståing med barna i helgene de neste 20 år, ihvertfall til over nyttår,  eller til boden blir rotete igjen... Eller i det minste til konemor leser dette blogginnlegget... Der leste hun det...

Moralen er: Vet ikke.

Så får vi bare håpe at alle menn (og da mener jeg ikke bladet "Alle Menn") som er inne og leser denne bloggen blir inspirert til å overraske konemor med umenneskelig rydding i bod og knevegg den nærmeste tiden. Problemet er bare at det så langt ser ut til at det kun har vært en mannlig leser (bortsett fra Blomsterstjernen) innom disse sidene... Men verden er i forandring?

Ønsker dere alle en deilig tropevarm helg i bod og kott mens sommerens siste krampetrekning ebber ut i hagen.

Mvh
Blomsterstjernen

P.S. Ikke tenn stearinlys i trappeboden dersom du har brannvarsleren rett utenfor og barna sover søtt i sengene sine... ("noen" gjorde visst den blemmerten...)

15 kommentarer:

 1. Blomsterstjernen er herved utnevnt til Ryddestjernen OG Pyntestjernen!
  Vi i følgerklubben må straks vurdere utdeling av Ordensstjerne og blomster!

  Fornøyelig lesing som vanlig :)))) Kneipen tok nesten kaka..

  SvarSlett
 2. Fantastiske overraskelse for konen til mannen, og herlig lesing =) Den boden kjente jeg meg masse igjen i he,he Vi samler opp de utroligste ting og oppbevaring er jo kjedelig invistering, men akk så nyttig.

  Tenker du i hvertfall får godfølelesen med deg noen dager fremover. Det fortjener du!
  Ønsker deg o store stjerne en flott helg!

  SvarSlett
 3. Gratulerer med ryddig bod (Hvor lenge det enn måtte vare)! Synes du var flink, og meget effektiv! Og nå blir den bragden utført 1 gang i uken i tiden fremover? Eller? :P

  SvarSlett
 4. Dette var fornøyelig lesning, men det var nok ikke like fornøyelig mens det sto på... Så fint og ryddig det ble, det stakkas kottet så plutselig mye større ut. Vi har et enda mindre trappekott med tilsvarende plassproblemer. Mannen til konen her i huset løste strykebrett problemet med å lage en list nederst på innsiden av døra og kroker med elastisk stropp oppe hvor strykebrettet kan festes fast og stå og hvile seg når det ikke er i bruk:-)

  SvarSlett
 5. Du er herved ansatt!! 20 kvm "allrom" trenger akutt innsats. Usikker på om det er gulv der... (ikke sett de siste 5 år)

  SvarSlett
 6. En bragd, uten tvil! Jeg kjenner meg igjen, vi bygde også hus med dårlig bodplass - det som på hustegningene heter "bod" i første etasje, har vi tatt til vaskerom, og da gjenstår bare et kott og to knevegger på loftet. Kottet går til daglig under benevnelsen Bermudatriangelet - alt som havner der, forsvinner...

  SvarSlett
 7. God ettermiddag Blomsterstjernen!

  Har hørt om din sagnomsuste blogg ei stund men aldri kommet meg så langt at jeg har funnet deg før nå. Ja er ikke det ubehøvlet oppførsel eller hur?

  Driftig jobb det der. Skjønt jeg tror ikke 12 minutter intensarbeide gir rett til mere enn 12 minutter avgiftsfri sengehygge..
  Ja jeg lo så jeg grein av den der. Himmelsk så godt å lese blogger så tørr å snakke ikke bare prate løst og trygt.
  La meg selvsagt som følger. Da i håp om ettersom du er så flink til å rydde boder kanskje du kunne kommet hjem til meg og rydde denne hagegales kjeller. Den er bare på 255 kvadrat. Jadda ingen tastefeil der, den er på 255 kvadrat. Siden du liker litt fly og litt sånn krigsgreier kanskje så frister muligens denne kjelleren min siden det er et lasarett fra krigens dager mitt hus er bygd oppå. Ergo den store kjelleren.
  Man kan nemlig få få problemer av for mye plass også skjønner du.

  Hvilken blomst er du? Jaha den må jeg inn å sjekke, aner meg at jeg er en Tistel eller smørblomst, alt ettersom hvilken side jeg velger å vise.

  Ha ei riktig god helg blomstersternen, men mye god samvittighet, det er det vel undt.

  Lineca

  SvarSlett
 8. myh skryter uhemmet av den flinke Ryddestjernen, og fniser litt av den Stjernen som utløste brannalarmen...

  Jeg skal sporenstreks vise sambo dette innlegget! Og tar meg selv i å lure på hva gjeldende satser for sengehygge er? Det vurderes nemlig innført dersom han ikke rydder i kjelleren... *knegg knegg*

  Ha ei riktig god og varm helg!

  SvarSlett
 9. He he!
  Tusen takk for alle stjernetitlene! Telte minst 4? Eller var det 5? Skal gjøre plass til dem i pokalboden når den kommer i stand en vakker dag.

  Jeg ser at hemmelige roteboder tydeligvis er et kjeeeeeeeeeeeeeeeeeeeempe problem der ute? Likte spesielt den Bermudatriangel tilnærmelsen:) Men selv om premien kunne vært fin... er det likevel ikke fristende å gjenta bragden ukentlig...

  Jeg håper inderlig at deres verre halvdeler får lest dette innlegget og tar affære i håp om premiering på lørdagskvelden (noe de selvsagt ikke får...) Og til Myh vil jeg bare si at vi har en lang liste med forskjellige satser alt etter hvilken type sengehygge eller uhygge man ønsker. Billigste sort går for en snau femtilapp, mener jeg å huske...

  Velkommen Shabbylishious! Selv om navnet krever en norgesmester i engelsk skriftlig? Det gleder meg å høre at bloggen er sagnomsust i ditt nabolag:)Har også hørt om din, og fikk først sjekket den ut i dag. Så da er vi vel skuls? Den lasaretten skulle man gjerne besøkt!?? Har du bilder av den på bloggen? 255 kvadrat? Piece of cake! Jeg kommer og rydder den rett etter jeg har ryddet Villroses 20 kvm. Avgiftsfritt...

  Sånn. Da får jeg gå å be konemor montere en elastisk stropp i boddøren slik at den aldri mer går opp.

  God fredagskveld!
  B*

  SvarSlett
 10. Jeg koser meg gløgg fordervet av å lese innleggene dine og holdt på å le meg skakk i hjel av bla. 1 års dagen din :-D

  Jeg er så fasinert av druetrær og blir evig glad om du har lyst å lage et innlegg om de.

  Keep up the good work :-D

  SvarSlett
 11. Hehe, ryddig bod er oppskrytt. Og du, uansett hvor stor bod man har, så blir den seende ut som det første bildet. Du lukker døren, og neste gang du tenker på at du har en bod, så har den eksplodert. Vi har ca 25m2 grunnflate med "bod" vi, som ser sånn ut....

  Forresten, husker du jeg snakket om å lage en herre-frøken konkurranse?... tadaaaaa!

  SvarSlett
 12. Oj det er jo blitt superkoselig i boden deres!!

  Tipper ulvemann tetter igjen sluken ganske ofte.. Hehe så er jeg imponert over din kunnskap kring bindets historie. At det var tykt på 80-tallet og slikt..

  Og apropos din kunnskap! Har et blomsterspørsmål i dagen innlegg. Kanskje du kan hjelpe meg?

  SvarSlett
 13. Siw: Takk! Men litt usikker på om det å kose seg "gløgg fordervet" kan tolkes positivt? :)
  Druetrær? Hmmm. Vi får se. Ble faktisk ganske inspirert av drueplanter da jeg var i Spanien for litt siden. Så det er nok meget sannsynlig at det kommer druestoff her etterhvert.

  Anne: Endelig en herrekonkurranse! Jeg skal gjøre mitt beste for å finne en kandidat:) Selv om det er med boder som du sier, kunne jeg godt tenkt meg en bod på 25 kvadrat! Innredet nett so hos Benetton i 1987.

  Fjordlykke: Jeg må rense sluk og borre opp badegulv etter hver gang jeg har dusjet. Hårene setter seg som betong i rørene. Hverken Plumbo eller Kongevann tar knekken på sakene. Jeg dusjer derfor kun ute i hagen. Håravfallet brukes som mørtel i tørrmuren (våtmuren).

  Jeg skal sporenstreks inn å kikke på ditt blomsterspørsmål. Men jeg kan vel på generelt grunnlag neppe være til hjelp..?

  As ever,
  Blomsterstjernen

  SvarSlett
 14. Herlig lesning:) en godt kjent situasjon:) Vi bygget dobbeltgarasje i fjor... msteperten av tiden står begge bilene utenfor... til vinteren når garasjen blir ryddet og èn bil kommer inn. Jeg må ofte min plass til krukker og kar, og er dømt til å skrape is og snø hele vinteren... men det er verdt det ... (sier jeg til meg selv) ikke sant?

  SvarSlett
 15. He he Linda! Det du har gjort er rett og slett så genialt at du ikke har skjønt det enda!!! Du har løst gåten på hvordan man skal få mannen med på å bygge Drivhus/blomsterhus...

  Du sier bare til ham at du skulle ønske dere hadde en stor garasje. Mannen blir i 99 av 100 tilfeller ellevill! Han vil selvsagt ha garasje med plass til jekker, kjettinger og biler i alle nyanser...

  Sånn ca et års tid etter at garasjen er ferdigstilt begynner konemoren å snike inn først litt potter, krukker og noen blomsterløk. Etterhvert litt planter som ikke tåler vinterkulde. Og før han vet ord av det er garasjen tryllet om til et Orangeri med tomatplanter, Bougainvillea og andre jungelplanter fra ende til annen!

  Og ute i kulden står jekken og kjettingen sammen med Ladaen og skuler inn i varmen:)

  Husk jenter. Dette er et helt trygt forum for slike hemmeligheter ettersom det ALDRI kommer ekte mannfolk innom disse sidene...

  Gå hjem og bygg garasje...

  B*

  SvarSlett