fredag 9. september 2011

Ekstra! Blomsterstjernens drømmekneipp!


Jeg har sjeldent vært så glad som i dag for at Blomsterstjernebloggen ikke kun er en blomsterblogg! Nei her skal det også være plass til 62% hus & hjem, så vel som 47% tull & tøys. Og mere til... Gudskjelov! For i går kveld tok Blomsterstjernen seg nemlig en tvangstur i det man en gang i tiden kunne kalle en hage, i stummende mørke og pøsende regn. For en tragisk elendighet! Hageputling virket plutselig tre ganger så kjedelig som tverrsummen av samtlige sendinger som har vært vist på TV2 Bliss og Hallmark til sammen!!!

Det er jo kjent at man ikke bør la hunden være alene hjemme i 2 uker, antageligvis heller ikke dine barnehagebarn og siste nytt er at man også bør være svært forsiktig med å overlate hagen til seg selv! Men sydenferie, spanskesyke og høstlig uvær har likevel latt blomsterstjernehagen passe seg selv i det siste. Resultatet er at den nå ikke ser ut i måneskinn en gang. Selv ikke verdens smaleste nymåne gjemt bak risengrynsgrøt-tykke lag Bergensregnskyer kan fremstille hagen i et fordelaktig lys lenger... Blomsterstjernen luntet derfor utrøstelig og slukøret inn for å trøstespise litt kneipp (ja det skrives faktisk med 2 p'er!). Og hvem  skulle vel tro at et gammalt kneipp-brød skulle gi ham inspirasjonen tilbake?

Det har seg nå en gang slik at Blomsterstjernen opp igjennom årene har lært en god del matematikk, enkel som avansert. Integraler som vektorregning. Alltid har det overskyggende målet vært å få regnestykkene til å gå opp. Og hver gang Blomsterstjernen for eksempel kommer over en sum av prosent-tall forventer han derfor at disse skal kunne summeres sammen til den nette sum av 100% på høyre side av likhetstegnet... Vanligvis går også dette som en drøm. Faktisk er det vel så at mer enn 99% av samtlige prosentregnestykker undertegnede har bevitnet adderer seg sammen til den pyntelige sum av nettopp 100%. Men det var helt til han i nødverge måtte handle seg et usselt kneippbrød her for leden...

Helt nederst på brødposen har tydeligvis "Mesterhjernen" hos "Mesterbakeren" satt opp et i utgangspunktet enkelt regnestykke av næringsstoffer: 4.0% Kcal + 0.5% Sukker + 0.9% Fett + 0.6% Mettet fett + 1.0% Salt + 5.97% Karbohydrater + 5.9% Fiber. Med det blotte øyet vil man gjerne tro at dette pent og pyntelig summerer seg sammen til magiske 100%? Blomsterstjernen fikk derfor sjokk da han etter ellevill kalkulering kun kom frem til en sum av 18,87%..!!! Et brød med kun 18,87% innhold!?! Er det i det hele tatt mulig? Og er det lov? Blomsterstjernen følte seg ført bak lyset.... Ikke rart det var mørkt ute!

Skal vi se... 4%+ 0,5% + 0,9% + 0,6% + 1,0% + 5,97% + 5,9% = 100%? NEI!!! Det blir kun 18,87%!!!

Det har jo lenge versert rykter om at kneippen er det usleste av det usle innen bakervarer, kun bakt sammen av deigrester man skraper av skoene til de ansatte etter endt arbeidsdag. Brødet er derfor ikke halvgrovt slik mange tror, det er kun rester av hundeavføring, gamle tyggis og skittent gulv som setter sitt preg på loffabrødet.

Kneipp i månenedgang

Noen hevder sågar at kneipp er bakt av humant benmel, tungtvann og fiskeslo..! Men det har dessverre ikke lykkes meg å få dette bekreftet av myndihetene... At dette deilige brødet skulle være proppet med tomme kalorier ville kanskje ikke komme som en overraskelse, men at det også er proppet med tomme prosenter kom som et sjokk...

Middagsblomst & Middagskneipp

Blomsterstjernen måtte derfor kikke enda en gang på brødposen... Han kunne ikke tro at Mesterhjernen kunne presentere et regnestykke som var så oppsiktsvekkende langt vekke fra den forgjettede sum..? Og riktignok viste det seg at prosenttallene heller ikke beskrev brødets innhold! Litt skuffende i grunnen, når alt kom til alt... Men mang et matematisk geni har nok gått i samme fellen? Tallene på brødposen oppgav derimot hvor mye en skive kneipp dekker av vårt daglige behov av forskjellige  "næringsstoffer"... Og bedre ble det vel egentlig ikke...

Kneipp og Asters i skjønn harmoni

Til alle dere som kun lever på kneipp (gjerne som følge av at alle finanser er brukt opp på hage i sommer) må jeg bare advare om det på brødposen indirekte anbefales å spise godt og vel 200 skiver kneipp for å dekke det daglige behov av sukker, mens det holder med 100 skiver for å få i seg nok av det daglige salt...

Avantgarde kneippkunst

Skal jeg være helt ærlig så skjønner jeg ikke helt tankegangen til Mesterbakeren... Jeg skjønner ikke vitsen med disse prosenttallene frempå posen!?! Vanligvis ønsker man jo å skryte av sin egen vare? Men makan til slapp salgsgimmik skal man lete lenge etter!

"Spis kun 200 skiver kneipp og få dekket ditt daglige behov av mettet fett!"

Kneipp kan være svært dekorativt i stuen!

Nei! Blomsterstjernen skal personlig klare å fremstille en Drømmekneipp med langt bedre verdier enn Mesterbakeren! Bare smak på dette:

"Kjøp Blomsterstjernens Drømmekneipp! En halv skive er nok til å dekke et helt års behov av smør, sukker og salt!"

Kan det være så vanskelig da?

Inntil dess kan du med god samvittighet sluke 200 skiver nybakt kneipp med nyrørt jordbærsyltetøy hver bidige kveld uten å tape din smekre figur!

De beste hilsner,
Bakerstjernen

14 kommentarer:

 1. Du får sagt det du ;)
  Men puh, så fint, da langer jeg i meg kneipp jeg.. Men tviler på at jeg får dekket mitt daglige næringsbehov, for 200 skiver kan bli litt vel, selv for meg :P Det får holde med, tja, sånn 150-160?

  SvarSlett
 2. Man skal heller ikke kimse av 150-160 skiver:)

  SvarSlett
 3. Ikke rart det har så lite innhold liksom, for det koster jo bare 5-6 kroner! Her hvor jeg bor, er det polakkene og andre utlendinger som soper hyllene for kneipp, slik at vi andre må betale over 20 kroner for et annet brød! De fyller fryserene stappfulle, og de bor sikkert flere sammen pluss at de sender penger hjem! Jaja, savner ikke kneippen, jeg ;o)

  SvarSlett
 4. He, he, he:) Herlig lesning som vanlig:) Her spises ikke kneipp trodde det var men èn p jeg..., men kanskje det hadde blitt flere blomsterløk om jeg hadde tvunget alle til det???

  SvarSlett
 5. Etter den eminente beskrivelsen av hva som muligens befinner seg i det berømte brødet, er jeg glad for at jeg ikke liker kneipp. Vi har det jo så godt her på bjerget at noen av oss har blitt en smule matlei og kanskje litt bortskjemt. Jeg kjøper det kun visst det er det eneste som ligger igjen når jeg seint på kvelden oppdager at vi ikke har en brødsmule i huset og ungenes matpakker neste dag ellers ville bestått av tørre havregryn. Og det skjer nesten aldri, kneippen går visst først heldigvis.
  Forresten, vet konemor at du stapper daggammel kneipp opp i den fineste skålen hennes, straks hun er ute av huset?
  Det var meningen å skrive en kommentar her, ikke et nytt innlegg. Sorry og god helg!

  SvarSlett
 6. Ha ha ha =) Du er meg en fin en! Alltid kjekt å lese innleggene dine. Kreativ - det er det ikke tvil om at du er. Kneip i solnedgang he,he

  Det er virkelig en fredagsglede å lese på bloggen din!Lykke til med å frembringe et kneip av 100% kvalitet, smak og ingredienser =)
  God helg Blomsterstjerne.
  Du er et friskt pust i denne bloggeverdenen!

  SvarSlett
 7. Takk! Å dere er greie og morsomme å ha i bakhånd på fredagskvelden:) Ingen tvil om at det hadde blitt flere blomsterløk på oss dersom vi hadde holdt oss til kneipp istedenfor de brødene som mange tror koster 20 kroner (men som egentlig ligger nærmere 32-33 for tiden...)

  Selv om det er en skam å si det, så er faktisk kneipp ganske godt om man smaker på det i løpet av de 14-15 minuttene etter steking. Etter det er alt håp ute! Men som dere ser gjør det seg heldigvis fint som pynt! Man kan visstnok også mure flotte tørrmurer av dem (så sant de er eldre enn 1 time gamle)

  Konemor skulle bare visst hva som egentlig foregår her hjemme så snart hun forlater åstedet...

  God aftens!

  SvarSlett
 8. Huh, det var da et frykteig trist brød. Dessverre et landsomfattende fenomen...

  Tørrmur, ja.

  SvarSlett
 9. Er så godt å få svar på (nesten) alle ubesvarte Kneipp-mysterier! Kneipp er forøvrig oppkalt etter den tyske presten og legen Sebastian Kneipp (som også lanserte Kneipps metode, en "vannkur"). Altså, med SÅ omfattende innlegg om et SÅ aktuelt tema, så synes jeg det er på sin plass med litt mer bakgrunnsinformasjon. Eller hva? *hinter til wikipedia feks*

  NRK har for eksempel en artikkel om Kneippbrødets historie:
  http://www.nrk.no/programmer/radio/mellom_himmel_og_jord/2164511.html

  God helg!
  (og jeg skulle øyensynlig vært i seng for lenge siden... )

  SvarSlett
 10. Jeg er veldig glad for alle de ærlige mattehuene i landet som avslører juks og fanteri. I det forskrekkelige helseforetaket hvor jeg er ansatt, oppdaget en mattekyndig sykepleier at lønningsavdelingen har snytt hele staben for et lite beløp, som ganget med antall ansatte til slutt ble et kjempestort beløp.
  (Man må nemlig være siviløkonom for å forstå lønnslippen!)

  SvarSlett
 11. Avantgarde-kunst med kneipp og kneipp i månenedgang MÅ bli en slager!! Takk for at du deler din mattekunnskap med oss. Det er ikke lett å bli klok på innholdsfortegnelsene i på matvarer. Og apropos priser; Grovt speltbrød med solsikkefrø koster- 38-39,-En riktig god og kneippfri helg til deg!

  SvarSlett
 12. Ha ha, du er sprø!
  Husk å komme på bloggfrokost lørdag den 24 i Grieghallen. Interiør og boligmessen. Kommer garantert til å få servert annet enn kneip:)

  SvarSlett
 13. Bloggfrokost..? Ja har hørt om den... Ser for meg at det utelukkende vil bli servert cupcakes og glovarm te fra prikkete kopper? Alle bloggjentene sitter inntullet i myke mohairtepper med føttene oppi putedanderte godstoler. Og så kommer jeg som eneste mann inn i salen... Praten forstummer som dugg for solen. Jeg blir kjeppjaget på dør med halen mellom bena..? Men kunne også blitt riktig så trivelig om jeg forkledd som bloggdame klarte å snike meg opp i en ledig godstol:) Vi får se.

  Trine! Glad for at du ikke kom deg i seng før midt på mørke natten! Veldig viktig tilleggsinfo du kom med her. Skal love mer detaljer neste gang jeg skriver om kneippen. Tror jeg må lese mer om Kneipps metode!

  Moromor. Det er fascinerende dette med at 1 øre stjålet fra 1 milliard arbeidere plutselig kan gjøre den som bare "lånte" et øre til millionær over natten? Sjofelt men genialt!

  Mathilde. Et nytt regnestykke. La oss si at du og din familie spiser et brød daglig året rundt. 365 brød i året. Om du da velger Grovt speltbrød til 39 kroner stykke må ut med 14235 i året. Velger du gammalt kneippbrød blir det kun kr 1825 pr år. Altså har du 12.410,- ekstra kroner til tulipanløk om du velger et kneippholdig kosthold. Fristende? Nei!

  Jeg savner likevel Kneippens glansdager! Husker at de av og til på 80-tallet hadde kneipp på tilbud til 99 øre fra tid til annen. Folk gikk mann av huse og kjøpte pallevis med kneipp og fylte frysen for resten av året!

  Men ekte kneippelskere tar heller ikke hva som helst. Min bestekompis i barndommen spiste kun kneipp fra "Martens". Kunne ikke fordra "Jørgensens"...

  Blomsterstjernen.

  SvarSlett
 14. Hei kneipploffen! Har en påskjønnelse til deg på bloggen min! Likte mitt nye navn forresten: Moromor!

  SvarSlett