fredag 4. februar 2011

Omveltning & Revolusjon hos Blomsterstjernen

Strengt tatt er vel gjerne omveltning og revolusjon et og samme ord? Og strengt tatt er vel kanskje Blomsterstjernen og hans sivile alter ego en og samme person? Men det er ikke alltid lett å vite. Spesielt ikke når undertegnede på toppen av det hele har tre personligheter... Blomsterstjernen har nemlig en hemmelig Popstjerne-tvillingbror (som vi ikke trenger navngi). La oss kalle ham Popstjernen. Skjønt, han er vel like mye popstjerne som blomsterstjernen er blomsterstjerne. Men hardt prøver de lell, begge to!

Hver dag er derfor en utfordrende seilas mellom 3 ytterpunkter. Fra sekund til sekund skifter det hvilken tunge jeg taler med. Popstjernens, Blomsterstjernens, Familiestjernens? Omgivelsene frustrerer. Men heldigvis vet jeg sånn noenlunde selv hvem jeg er til nesten en hver tid. Men dere forstår kanskje at det stundom kan være hardt å være en spaltet person? Og da tenker jeg ikke først og fremst på det å skrive spalte opp og spalte ned i bloggen min.

Okey. Medisinsk sett er jeg visst nok med mine fulle 5, eller snarere 15 (ettersom vi er 3 av oss...), så jeg kan nok ikke kalle meg schizofren i ordets rette forstand. Men i ordets gale forstand derimot..? Jeg tenkte derfor å få inn litt mer struktur i mitt liv, og ikke minst min blogging, slik at jeg oftere vet hvilken hatt jeg skal tre på hodet i de forskjellige anledninger. I nyttårsløftene mine ble det jo innført faste fredagsinnlegg her på Blomsterstjernebloggen, noe jeg mot alle odds faktisk har klart å overholde enn så lenge! Struktur, struktur! Det liker vi?

Men det som gjør det hele enda litt mer vrient er at oppi all galskapen er også Blomsterstjernen selv spaltet i 2 stykk blomsterstjerner... Var dere med på den? Bare hør... Han ene kjenner dere jo godt her fra blomsterbloggen (en blomstoholiker av rang), mens hans andre halvdel opererer flittigst på "Vi i Villa" sine sider. Han har uheldigvis fått nærmest fritt spillerom på villabloggene, hvor han blogger uhemmet om kanskje enda usunnere manneinteresser enn blomst og hage..? Her snakker vi hus, interiør, matlaging, jordmoraktivitet, rytmisk sportsgymnastikk... you name it...

Den mannen kjenner tydeligvis ikke verken sin eller andres besøkelsestid!


Dessverre har det vist seg svært så vanskelig å forene leserne fra de 2 blomsterstjernebloggene. Noe som selvsagt frustrerer Blomsterstjernen grasalt! Noen leser kun villabloggen hans mens andre leser kun blomsterbloggen. Og atter noen tror det er én og samme blogg. De om det...

Jeg skal derfor herved prøve på det umulige... Fra i dag av vil jeg nemlig forene de 2 blomsterstjernene til 1 sammensveiset Blomsterstjerne, kanskje litt som om man skulle prøve å sy sammen igjen 2 siamesiske tvillinger... Og det er vel ikke helt dagligdags skulle en tro? Like sjeldent er det nok at en mann forsøker å sammensmelte blogging om Blomst & Have med  Hus & Hjem.... Jeg hører ramaskriket der ute! NEEEEIIIII det er heeeeelt umulig!!! Ikke gjør det Blomstergutt!!! Jeg skulle nok hørt på dere, men jeg vil gi det en sjanse i håp om å gjøre Blomsterstjernen til en bedre, for ikke å si komplett og lykkelig person.


Hvilke konsekvenser dette vil få for dere lesere? Tja... Jeg tror det vil gå helt knirkefritt! Istedenfor å kun få i pose, eller kun få i sekk, får dere nå i både pose og sekk! Hver bidige fredag, kanskje bortsett fra langfredag. I oddetallsukene vil innleggene ligge i sin helhet på villabloggene med et resumé på blomsterbloggen, og visa versa i partallsukene. I partallsuker blir tema som vanlig Blomst & Have, mens det i oddetallsuker kan komme saker mellom himmel og jord. Ingenting er usannsynlig. Og når jeg snakker om himmel (og helvete) og jord tenker jeg først og fremst på interiør, eksteriør, matlaging, brukertester etc, ja i tillegg til enda mer stoff om blomst og hage selvfølgelig.

Men er det så at pose-fans og sekke-fans vil gå bra i sammen? Vil man egentlig ha i pose og sekk? Eller er det mer naturlig med pose og eske konstellasjonen, eller kanskje sekk og veske? Ikke vet jeg, men jeg har en følelse av at disse høyst forbudne mannlige interesser henger sammen på et vis? Eller er eneste fellesnevner at det er usømmelige interesser for en mann? Min tanke er jo at om man er glad i å gjøre det koselig i hagen, synes man sikkert også det er greit å ha det koselig innomhus? Skjønt jeg har sett svært mange unntak!!! Men som vanlig blogges det med et såpass skrått blikk her hos meg at det nærmest blir et vertikalblikk, og da er kanskje ikke temaet så viktig lenger heller?


Men hva kan vi forvente oss på denne "nye" bloggen da? Vil det gå på bekostning av blomsterhistoriene? Neida. Det blir fullstappet av både blomster og av annet. Etter litt rask kalkulering og ikke fullt så mye hoderegning er jeg kommet frem til at en forventet prosentvis temafordelig på "Nye Blomsterstjernen" vil bli omtrent som følger:

96% - Blomst & Have
62% - Hus & Hjem
47% - Tull & Tøys

Og som alle som har hatt litt kjemi (eller som har vært full..) vet, så er det jo også umulig å komme opp i en høyere prosentsats enn 96%...

Så gjenstår det vel bare å se om jeg ryker på hodet ut av alle blomsterbloggforeninger som følge av ALT for mye skriblerier om stearinlys og rokokkomøbler? Og hva vil vel interiørbloggerne si når de ser at jeg maser i vei om roser og tulipaner annenhver fredag (minst)? Forhåpentligvis vil de bli lurt trill rundt når jeg drar frem hageputene mine i tide og utide (men da vet jo i hvert fall du at vi snakker om Aubrieta og ikke puter til å ha i Hammocken...). Det verste av alt er vel at jeg sannsynligvis også faller langt utenfor hos Tull & Tøys-bloggforeningene også? Jeg tviler på at de klarer å se noe som helst morsomt i "Lupiner på rømmen" eller "Elleville kjøkkenbordmål"?


Hmmm. Hva i all verden har jeg begitt meg ut på? Hvordan i all verden kan dette ende godt? Nei jeg burde nok fortsatt som før med et dusin personligheter og et lappeteppe av et liv? For stormannsgalskap har vel strengt tatt aldri lønnet seg (over tid) og man skal jo strengt tatt aldri gape over for mye på en gang heller..?

Vel... "Er man stormannsgal så er man stormannsgal" var det 3 menn som sa; Popstjernen, Familiestjernen & Blomsterstjernen...

For å få en liten forsmak på hva dere kan ha i vente annenhver fredag, så les det rykende ferske villablogginnlegget mitt her:

GRATINERT GRATINAT:
Takk for alt! Vær så god neste!

Hilsen den myke mandige magnat...

9 kommentarer:

 1. Det går nok godt til slutt skal du se. Hele personer er jo absolutt å foretrekke, ikke minst for en selv. Prosentregningen din viser jo at du ligger godt innenfor innpasset i de overnevnte klubbene. (Bare ikke la revisoren se for lenge på tallene.) Ellers vil jeg bare si at mormor må ha god simultankapasitet?! Har greid å følge med på begge bloggene. (eller var det tre?) Er ganske kry for det..Men så er mormor kvinne da..

  SvarSlett
 2. Flott jobbet mormor! Du er en av ytterst få som har klart mesterstykket å følge 2(3) av mine blogger! Bravissimo!

  Ettersom Blomsterstjernen opprinnelig var splittet i 2 blomsterstjerner har vi nå plass til 200% stoff i den sammenflettede Nye Blomsterstjernen...

  Skal vi se:
  200% - 96% - 62% - 47% = 5%.

  Med andre ord har jeg fremdeles 5% å fylle opp.
  Noen forslag til hva de siste 5 prosentene skal handle om?

  SvarSlett
 3. Imponerende strukturert plan!
  Selv har jeg ingen struktur på mine blogger.

  5% vin er mitt forslag :-)

  SvarSlett
 4. Vin er ingen dum idé å fylle de siste prosentene med. Men en vin på kun 5% er vel litt slapt?
  Kanskje bedre med øl da? Eller rusbrus?

  SvarSlett
 5. RUSSISKE PASSASJERFLY selvfølgelig...

  SvarSlett
 6. Har misforstått, trodde Stjernen ville bli en helere sjel, altså 100%. Beklager..
  Kongestoff synes mormor er flott, spesielt om tvillingene i Danmark og forestående pump og prakt i dronningens England.

  SvarSlett
 7. Når man er tvillingsjel blir man vel 200% (tror jeg?)

  Kongestoff + Russiske passasjerfly er svært gode tips! Holder forøvrig en knapp på kongelig varieté ettersom det vil være absolutt minst passende for en mann å blogge om...

  SvarSlett
 8. Det er jo et kongelig bryllup på trappene, massevis av kongestoff å boltre seg i. :-)

  SvarSlett
 9. Personlighetsforstyrrelser hos stjerna til tross - her var det mye moro å lese. Følger deg videre, og gleder meg til å bli bedre kjent. :-)
  Ta gjerne en tur innom min blogg også. Der er det konkurranse på gang for tida, og jeg kan friste med verdens vakreste husskilt i premie.

  SvarSlett