fredag 27. august 2010

Bongbongene & Den enøyde Hortensia banditten
DEL 2

Da vi i fjor vår skulle freske opp, den til da irrblåe Hortensiaen, fikk vi raskt erfare at hagesentrene driver en beinhard kamp om hvem som har best gjødslet jord i sine sekker. Ny deilig jord fra BoGrønt ble dandert rundt Hortensiaen med den største selvfølge, uten tanke på de konsekvensene dette skulle få... Sjokket var derfor stort da den åpnet opp de nydeligste rosa blomsterklaser man noen gang hadde sett. Den blomstret uendelig gjennom hele sommeren med et vell av nye blomsterklaser. Vi ble så begeistret at vi helt glemte å ta bilder av den! BoGrønt hadde tydeligvis stappet oppi litt ekstra god østlandsjord i sine poser.

Vi gledet oss derfor stort til årets blomstring. Vi fulgte tilsynelatende samme oppskrift som i fjor, bortsett fra at vi denne gang blandet inn deilig ny jord fra Plantasjen rundt Hortensiaen. Busken vokste og vokste med flotte grønne blader. Men hvor ble det av de prangende blomsterklasene? Jo se der! Etter langt om lenge, dvs i august, så vi endelig den første blomsterknoppen. Den vokste og vokste og vokste, men ingen flere knopper kom til syne… Den svulmende Hortensiaen var blitt en enøyd banditt!

Vi satt rundt busken dagen lang en uke i strekk for å bivåne den vidunderlige åpningen av den enslige knoppen. Nye puter i matchene rosa farge var som seg hør og bør kjøpt inn til seansen. Så, den 7. august kl 16:54 skjedde det... Den første av de pittesmå blomsterknoppene i blomsterklasen klarte ikke holde igjen lenger… Hæ? Gjem vekk de rosa putene! Blomsten er ikke rosa… Den er...... LILLA!?!

Sjokkerende bedårende blålilla banditt av en Hortensia

Selv om sjokket var stort, må det innrømmes at den lilla blomsten kanskje var enda vakrere enn de rosa fra i fjor (og faktisk sto den veldig fint til de nyinnkjøpte putene også). Men hvorfor kom det bare én enslig blomst? Var den så vakker at planten kun maktet å fremstille ett eksemplar?

Enøyd banditt på høylys dag

Personlig tror jeg Hortensiaen ble svært usikker av vår tukling med jordsmonnet. "Hva skal jeg være? Blå? Rosa? Lilla? Hva vil disse menneskene egentlig?!?" Derfor tror jeg den kun gadd å sette en enslig blomst i år, som en stikkprøve bare for å se om vi klipper den med oss inn i en nydelig bukett. Bare på den måten kan busken finne ut om fargen var riktig.

Problemet er bare det at blomsten er så prektig at vi ikke kan eller vil plukke den med oss inn! Mon tro hvilke signaler dette sender Hortensiaen? Til neste vår prøver vi derfor jord fra Oasen Hageland for virkelig å gi den noe å gruble over…

Så får vi bare be til høyere og lavere makter om at den ikke produserer et vell av sennepsgule blomster i 2011 …

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar