fredag 5. juli 2013

En ny Blomsterstjerne er født! (Eller kanskje ikke..?)


Noen vil kanskje si at det har vært litt stille her i Blomsterstjerneland den siste tiden? Men det er bare utad! Blomsterstjernen har nemlig hatt sin fulle hyre med å lage, frem-avle og forløse nye DNA-kombinasjoner på hjemmebane. Det overordnede målet er selvsagt å skape kreaturer som kan overgå ham selv.

For det er vel sånn? At hele vitsen med å få barn er at de skal oppfylle og fullføre alle de tingene far (eller mor?) ikke kom helt i mål med (eller ikke en gang startet med..?). Livet er forhåpentligvis fremdeles langt, men det kan jo likevel være godt å ha noen avleggere på lur dersom Popstjernedrømmen, Skihoppstjernedrømmen eller Blomsterstjernedrømmen skulle begynne å virke ørlite fjern, f.eks i det man runder 90 på Landås Menighets Eldresenter?


Blomsterstjernen er godt i gang med avleggerne. Han har akkurat fullført sitt tredje DNA-kombinasjonsforsøk. Så langt har han vært ytterst heldig med resultatene! Tre superlistiske kreaturer har oppstått. Perfekt på hver sin måte. Den første etter sigende lik far, men av motsatt kjønn. Den andre av "riktig" kjønn, men mer lik mor. Spenningen var derfor stor når man skulle ta i mot forsøk nummer tre. Ville det bli en tro kopi av far, bare litt forbedret? Blomsterstjernen 7.0?


På den siste vårdag i mai var tiden inne! Endelig skulle spenningen forløses. Blomsterstjernens trolovede var fruktsommelig. Hun fødte sin tredjefødte, svøpte ham og la ham i en krybbe (i en stall på Landås). Det var fullt i Herberget (Montana Ungdomsherberge). Jubelen sto i taket! Blomsterstjernen funklet i sydøstlig himmelretning. Det var en sønn! Som snytt ut av masken til sin far(?) Litt av noen fotspor han skal fylle...

Det er vel ingen hemmelighet at 99 av 100 at kommende mødre drømmer om en datter de kan kle i rosa kjole og florlette musefletter. Og at 99 av 100 kommende fedre håper på en sønn med velbrukt snekkervest og magisk fiskestang? 

Personlig drømmer jeg nok mer om en sønn med moteriktig Blomsterstjernemaske og utslitte hagehansker.


Men det er vel bare til å innse realiteten? Barn har en lei (eller grei?) tendens til å gjøre stikk motsatt av foreldrene! Og det er sikkert like greit? (ihvertfall i dette spesielle enkelttilfellet..?) La dem heller få oppfylle sine helt egne drømmer! Og skal man ta utgangspunkt i nullåringens, treåringens og seksåringens interesser akkurat nå, vil vi om en 20-30 år kunne se frem til å nyte søndagsmiddagene sammen med en amme-stjerne, en bossmann-politi-stjerne og en dyrelege-frisør-stjerne...

Kan bli koselig det! Så spørs det bare å se om de holder fast ved sine drømmer...

Sommerdrømmende hilsener fra en som ihvertfall aldri gir opp sine egne drømmer,
P.S.
Vennligst ikke send denne saken til barnevernet er du snill?

P.P.S. Ei heller til foreldrevernet..?

P.P.P.S. Glemte jeg å si god sommer?

P.P.P.P.P.S. God sommer!!!22 kommentarer:

 1. Gratulerer så mye med siste tilskuddet på stammen! (ehhh... altså... Uansett stamme eller ei - Gratulerer!).
  God sommer :)

  SvarSlett
  Svar
  1. "Stammen" er helt korrekt. Jeg har tuklet så mye med DNA'et at jeg har fått innlagt klorofyll i huden. Å klappe meg føles derfor som å dra hånden oppover et høvlet bjørketre.

   Men takk :)

   God sommer

   Slett
 2. Gratulerer så mye, og god sommer. :-)

  SvarSlett
 3. Gratulerer med den nye lille blomsterstjernen i familien, alle gode ting er tre - nå blir det full fart hos dere. Tre her også.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja endelig skal det bli fart... for det har det vært lite av så langt :)
   Så langt virker tredjemann å være den roligste, heldigvis.
   Som en dans på roser.

   Slett
 4. Gratulerer med den, sukk, sukk så nydelige blomsterprinsen! Åhhh utrolig skjønn unge..tror neppe du for tiden ser særlig opptatt av Hagen av forståelige grunner, men jeg forslo Hagen din på Moseplassen da Claus Dalby er på jakt etter strukturerte designerhager til sin nye bok. Jeg vil bare varsle deg om at du plutselig kan finne Claus med speilreflexen under en busk i bratthenget ditt! Nyt sommeren og permisjonstiden , hele familien!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for ros og tillit både når det gjelder sønn og hage :)
   Det er nok ett år for tidlig for at Claus skal få bakoversveis enda... Men kanskje om et år eller 2 ;)
   God sommer!

   Slett
 5. Gratulerer så mye med en flott avlegger. Født med maske til og med:)
  Nyt småbarnstilværelsen og sommeren!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Noen er født med ski på beina, andre med maske.
   God sommer!

   Slett
 6. Ojojoj, skjønner det har vært travelt-nydelig lite stjerneskudd du fikk til der,gratulerer så mye :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Joda han er helt perfekt i fars øyne, med eller uten maske.
   (Og det er også de 2 andre stjerneskuddene :))

   God sommer!

   Slett
 7. Gratulerer med familieforøkelsen. Med 3 slike "kloninger" i huset, er det nesten rart du har tid til hage og blogging ;-)

  SvarSlett
 8. Takk. Men nå har jeg jo også blogget svært lite den siste tiden :)
  Har derimot skrevet mye for BoligDrøm. Akkurat ferdig med innlegget til julenummeret som kommer ut i 2037.

  God sommer!

  SvarSlett
 9. Åhh, men gratulerer så mye med det lille vidunderet, uansett hvordan han blir når han blir stor :) Koselig! Skjønner godt at det har vært stille fra din kant!
  Og god sommer!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for hyggelig hilsen Krepsemor! Kjekt med gode bloggvenner :)

   Slett
 10. Gratulerer med ny avlegger!
  Bare å starte med pre..- eh påvirkningen! Strengt overvåket treningsprogram med tre timers daglig obligatorisk hagestudium m/praksis bør gi rask stjernestatus! Blomsterbarnestjerne og stor suksess for - eh opphavet.

  God sommer, forresten :-)

  SvarSlett