fredag 7. september 2012

Basar, bingo och loddtrekning...


Ja så var ventetiden endelig over! Etter 3 pinefulle, endeløse, langdrøye uker i smigerens tegn kan Blomsterstjerne-kikkerne nå velfortjent lene seg tilbake i godstolen uten å måtte veie hvert bidige ord og hver eneste handling opp mot Blomsterstjernens noe innfløkte loddsankingsregler... Dere er FRI!!! Dere er i MÅL! Gratulerer!

Noen vil gjerne si at det kanskje gikk litt på galleien med denne loddbasaren etterhvert? Det kunne kanskje virke som om loddsankingkriteriene ble mer og mer utflytende..? Ja det virket nesten som om nye regler poppet opp i takt med lesernes økende freidighet?!? Joda... Men sånn skal det også være i Blomsterstjerneland! Alt er lov, ingenting er forbudt!

Her ser vi Miss-Mette og Elisabeth Innerst i veien (til høyre) sette inn nådestøtet!
Noen freske smiskepoeng smyges inn under bordet...
Det skulle lønne seg.

Etterhvert dukket det opp både hemmelige omregnede svenskepoeng, imponerende mimrepoeng, frekke blunkepoeng, sleipe dobbelvenn-poeng, selvpinende planespotterbonus og ikke minst todoble klumpepoeng... Folk gikk amok! Folk overgikk hverandre! Folk gjorde alt de kunne for å hanke inn flest mulig lodd! Postkassen rant over av nakenbilder, skitne truser og skitne triks! Loddskalaen ble sprengt i fillebiter! Hele 57 loddbøker ble fylt til randen av loddtakere! Stakkars materialforvalteren...

Blomsterstjernen hadde et svare strev med å telle alle loddpoengene!
Langt bedre gikk det da Fjordlykke, Millie Moi og Mathildes Eden stakk innom for å "hjelpe" (dvs smiske...)
Loddpoengene rant inn hos den høykorrupte materialforvalteren....

En ting er å annonsere loddtrekning, en helt annen ting er å gjennomføre den, på rettferdig vis!!! For hvordan skulle man egentlig kunne vekte loddkjøperne riktig? Hvordan skulle man klare å gjøre forskjell på dem som kjøpte 3 usle lodd og dem som forbrøt seg til hele 17 lodd?!? Hvordan skulle man få trekningen til å gå matematisk riktig for seg?!?


Her ser vi de proppfulle loddbøkene til Maria fra Idekroken og Shy B (fra høyre til venstre)

For som alle sikkert vet er jo en hver bloggkonkurranse juks fra ende til annen? Bloggeieren gir i 999 millioner av 1 milliard tilfeller enkelt og greit give-awayen til den deltakeren som bor nærmest sitt eget hus, slik at man elegant slipper unna de fæle 9,50 i porto. Det eksisterer ALDRI noen reell trekning... Dessverre...

Stemningsrapport fra loddsanking, Avdeling Sør.
Hver fredag kl 9:00 samles de 100 mest ihuga Blomsterstjerneleserne hjemme hos November Symra (mormor)
Her ser vi husholdersken og Hverdagsglede i fint driv nedover siste langside mens de teller opp lodd.


Men heldigvis finnes det en og annen hederlig person der ute i verden... Og Blomsterstjernen er en av dem, av og til... En  notorisk sporadisk gentleman..? Han slår til når man minst aner det! Og i dag er en slik dag! Han ønsker å la rettferdigheten seire! Han bryr seg ikke om vinneren sitter i Tsjernobyl eller Sudan! De er like mye verdt og fortjener like sjanser...Det var bare en ørliten utfordring... Hvilket instrument skulle han benytte seg av til trekkingen? Hva ville gi mest rettferdig resultat? Trekkbasun? Trekkspill? Trekkfugler? Dynetrekk? Gjennomtrekk? Hjortetråkk? Versaillestraktaten? Kaffetrakter? Kaffetraktor? Kiropraktor? Kiruna? Malm? Narvik? Tyskere? Tysk hårgele med kokos & ananas smak???


Blomsterstjernen gikk i harnisk da det gikk opp for ham at hele 289 basardeltagere ikke hadde kjøpt lodd!!!
En skandale!!! Minuspoengene florerte til de 289 skamfulle leserne!

Blomsterstjernen var sagtens rådvill! Han snekret derfor like godt opp et excel-program som kunne gjøre trekkingen for ham! Nå var det bare til å trykke på en knapp, og vips ville programmet plukke ut de hederlige vinnerne helt på egenhånd, naturlig vektet opp mot sine prosentuelle vinnersjanser! Blomsterstjernen selv kunne lene seg godt tilbake i det bobleskumfylte badekaret mens han nøt det hele på god avstand.

Et ulykkeshjul?

Det interessante med rettferdig trekning er at det ofte er svært urettferdig... For er man uheldig og konkurrerer mot såkalte heldiggriser eller lykketroll med sterke vinneregenskaper sliter man. I teorien kan vi jo ende opp med at en og samme person vinner samtlige premier!?!

Hagealven Lunalu med 2 av sine magiske lodd...

Vinnersjansene reduseres jo ikke om man allerede har vunnet 1 gang. Det er jo ikke tilfeldig at det er de samme tussaladdene som vinner i lotto hver bidige uke... Jaja, de om det! Trøsten er at man ikke blir lykkelig av premier..?

Nei, la oss få det hele overstått!

La oss trekke VINNERNE!!!
"Excel Excel åpn deg opp!!!"
All makt er i dine hender...Aller siste utgave av Excel ble brukt til loddtrekningen

VINNERNE ER...
 • BOLIGDRØM ABONNEMENT 1: Ranten
 • BOLIGDRØM ABONNEMENT 2: Anne Berit
 • ARMBÅND 1: Elisabeth - Innerst i veien
 • ARMBÅND 2: Hagealven
 • ARMBÅND 3: Miss-Mette
 • HAPPYLIGHTS: Millie Moi
 • SOMMERFUGLSTIKLING 1: Hagealven
 • SOMMERFUGLSTIKLING 2: Hagealven
 • HJEMMELAGDE RIDDERSPOREFRØ: Drømmeriet

Honen mann!!! Hva i all verden!?! Det er det verste jeg har sett... Her har det tydeligvis sneket seg med en skikkelig "Heldigper" i gavedrysset... Hagealven Lunalu ble trukket ut hele tre (3) ganger!!! For en heldiggris! For en vinnerevne! For en vinnerlykke! For en urettferdighet...

Ikke alle var like heldige med loddtrekningen...
Her ser vi Tigertina og KlumpeSissel dobbelsjekke kupongen
Om og om igjen, til liten nytte...

Hadde kanskje Hagealven innledet et hemmelig forhold med Mr. Excel?!?! Hadde hun blunket seg elegant forbi alle de andre konkurrentene? Men hadde hun strengt tatt bruk for 2 sommerfuglbusker? Neppe...

Blomsterstjernen er derfor så freidig at han tillater seg å kjøre en liten omtrekking av den ene sommerfuglbusken (om enn ikke bokstavelig talt). Det var nemlig 3 gavedryssdeltagere som i sin kommentar virkelig ønsket seg et eksemplar av disse bevingete stiklingene; Anita, Tigertina og Villrose. Så la det stå mellom dem!

Igjen gir vi ordet til Mr. Excel. Sim sala bim & Load Error:

Den omtrukne sommerfuglbusken går til VILLROSE!

En overlykkelig Villrose etter den noe uventede seieren i ekstratrekningen

Ja så sjofel kan verden være! Ihvertfall når en Commodore 64 styrer verden...

De heldige vinnerne bes opplyse sin adresse på mail til: blomsterstjernenyahoo.no
(Helt riktig... stjernen skal byttes ut med en alfakrussedull)
Nei nå må jeg stikke! Jeg har gaver som må pakkes inn...
Gratulerer alle mine vinnere og tapere!

Kräm frän,
P.S. Da det var et sånt voldsomt ramaskrik blant bloggleserne da det ble klart at det IKKE var fruktkurv i førstepremie har jeg bestemt at vi skal gjøre alt som står i vår makt for å ordne opp i dette til neste bursdag...

P.P.S Det er selvsagt ALT for moderne for dere andre å benytte excel ved loddtrekning når dere selv en vakker dag skal kjøre gavedryss.... På vedlagte link finner dere et knippe hendige maskiner jeg vil anbefale på det varmeste... http://www.ringen.no/trekkesystemer.84358.no.html32 kommentarer:

 1. Hei og hopp :)
  Så koselig at jeg vant ღ
  - gleder meg til pakke i
  posten, for det er alltid
  kjekt :D Har sendt deg en
  mail - ha en suuuuuuuuper
  fredag og helg som kjæm :)
  - og som alltid koselig og
  ikke minst herlig laget
  innlegg som får meg til å
  smile en trøtt morgen :D
  Klem fra Mette

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var en velfortjent seier Mette :S
   Og med slike kjekke kommentarer smiler jeg også :)
   God helg i retur!
   B★

   Slett
 2. Å ikke kaste bort tid og ressurser på spill lærte mormor allerede som fireåring på basaren i Hillevåg kjerkå..og med et ramaskrik mot urettferdighetene. Etter det har hun måttet gjort seg fortjent til en hver gave i livet. Men trøsten er jo at uhell i spill gir hell i kjærlighet. (spillegale partnere er sjelden noe å samle på, ikke sant)

  SvarSlett
  Svar
  1. Som trøst tenkte jeg å sende deg noen riddersporefrø om du er interessert?
   Så kan vi ihvertfall late som du vant?

   Hjemme hos oss har konen vinnerlykke mens mannen ikke vinner noe som helst... Han har altså hell i kjærlighet, mens hun har uhell..?

   B★

   Slett
  2. Mormor fremstår jo som den mest elendige taper, tusen takk for trøstepremie, men det blir så altfor forsmedelig å ta imot. Nå biter hun bitterheten i seg og gleder seg sammen med vinnerne. Ha en flott og fjongen helg alle!

   Slett
  3. Bedre å være dårlig taper enn god vinner...

   Slett
 3. Jubilate!!! Endelig litt vinnerlykke på lille meg! (Som November-symra, kvalifiserer jeg vanligvis til mer hell i kjærlighet...)

  Og for et FLATTERNDE bilde du hadde funnet av den overlykkelige ekstravinner, med oransje/gul/rød rosebukett og alt!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er deg vel unt.
   Bildet kom kanskje litt brått på? Synes du er fin jeg, men neste gang bør du satse på en oransjegul drakt, ikke rosa.

   Det er egentlig godt å vite at majoriteten av den norske befolkning har hell i kjærlighet! En fin verden vi lever i :)

   God helg du ville rose!

   B★

   Slett
  2. Alle bilder kommer brått på....
   Hadde forberedt meg på rosa roser, da, serru. Ellers hadde jeg selvfølgelig funnet frem den oransjegule drakten!

   Takk i lige måde, åh, gi-id hvor jeg gleder meg til bingo'n i kveld!

   Slett
 4. YES! Har du sett på makan da - bli trekt ut 3 ganger....det er jo vinnerlykke i overflod, så jeg er glad du delte med Villrose! Jeg har jo tenkt å vinne 72 mill på lotto, så da er det jo greit å ikke bruke opp all flaksen på en gang
  ;-)(Det var nok blunkepoengene som slo ut...)
  For et fantastisk trekkevinnerinnlegg - jeg så liksom for meg postkassa di hihihi.
  Gleder meg til både sommerfuglstikling og armbånd ankommer Lunaluhjemmet!
  God helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja blunking lønner seg alltid! Kanskje bortsett fra den gang jeg ufrivillig blinket til min veiledende Professor grunnet støv på kontaktlinsen....

   God helg!
   B★

   Slett
 5. *H*U*R*R*A!!
  Nå ble jeg så fantastisk glad!!
  Har jeg virkelig vunnet Happylights??!? Jeg dååååner!!
  Tusen tusen tusen hjertelig takk du verdens greieste Blomsterstjerne!!
  Jeg har virkelig ønsket meg Happylights! Har tellet på myntene i portemoneen gang på gang, og drømt
  om en kjøretur i automobilen helt ut til Misarella sitt blomstermiljø på Knarvik, i drømmen ser jeg for meg at en
  knitrende hvit papirpose med en pakke Happylights blir meg meg hjem. Men brått våkner jeg til virkelighetens realiteter, myntene klirrrer i portemoneen og går rett inn i kasseapparatet på Kiwi Birkelundstoppen eller på Sletten Meny, og av og til forsvinner de ned i det smekre kasseapparatet på Berthas oldebarn, for måtte jo bare ha den puten og den koppen. Også gråter jeg litt på nesetippen for det var jo Happyligts jeg skulle ha.
  Men nå trenger jeg ikke gråte lenger :) :) :) Jeg har trukket vinnerloddet. Det store fine vinnerloddet, gullkantet og fint!! Tusen takk igjen du herlige Blomstersvenn :) Adressen sendes sporenspleks og resolutt :)
  Ha en fabelaktig fin helg!!
  Klem fra meg

  SvarSlett
  Svar
  1. Morsomt! Elsker lokalpatriotismen. Kjente og kjære myntsugere fra portemoneen her i huset også! Du glemte Rema1000 Mannsverk..? Happylightsene var velfortjent. De var liksom ment for deg tydeligvis?

   God helg!
   Blomstergutten

   Slett
 6. Hurra, takk!
  Du kan prøve å lure oss med et fiktivt egenmekka dataprogram, men alle skjønner at du har valgt ut de damene du ønsker tilgang til fullstendig navn og adresse til. Enten for å spionere i buskene eller i det minste Google sånn at du oppdager lite flatterende bilder fra lokalavisa.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe! Godt besvart! Det ante meg at du var en smarting :) Men alle vet jo at du bor i det 'gule huset innerst i veien' allikevel? Da bare skriver jeg det på pakken... Postmannen finner ALLTID frem. Takk for hintet ang lokalavisen ;)

   Hilsen Busksnoken

   Slett
  2. Kan vi si okergul og møtes på halvveien?

   Slett
  3. Overhodet ikke. Kan strekke meg til terracotta.

   Slett
  4. Så langt strekker jeg meg aldri!

   Slett
 7. Jippiaiai! I ellevill gledesrus har jeg delt vinnerinnlegget med den ene kollegaen etter den andre. Midt i beste arbeidstid. Men akk det er jo fredag og arbeidsmoraken er på ukens laveste punkt. Nesten nullpunktet. Og her snakker vi stooor arbeidsplass :) Bukke neie snu seg i ring! Takk og ja, epost kommer. Apropo å snike i buskene. Du må gjerne komme fram :)Vi har vel og merke to store farlige katter...

  SvarSlett
  Svar
  1. Det går helt fint Ranten:) Blomsterstjernen elsker katter... Gratulerer med seieren!

   Slett
 8. Kjempeflott at jeg vant frø-og attpåtil hjemmelavet da..hm..nei nå begynte jeg å tenke på innlegget om skrotum, skynder meg å si takkogtakk :))))))

  SvarSlett
 9. Hellandussen for noen herlige bilder du har dratt frem! :P Trodde de gamle bingo-bildene av meg hadde blitt begravd og brent og glemt, men neida ;)
  Gratulerer til alle de heldige vinnerne :D Og til oss andre - bedre lykke neste gang ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Mulig det var litt feil lyssetting ved en del av bildene? Et lys som fremhever rynker, spragleklær og grått krøllehår...
   Ja bedre lykke neste gang Tina!

   Slett
 10. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 11. Selv om jeg ikke vant var det utrolig underholdende å lese innlegget ditt :-) Fine bilder og veldig humoristisk skrevet!! Ønsker deg en god helg og gleder meg til neste innlegg:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Å du var så nær så nær å vinne Anita!
   Mister Excel sa til meg at du var nest nærmest ved flere av trekningene den foretok!

   God uke!
   B*

   Slett
 12. Fantastisk innlegg!
  Og gratulerer til alle dei heldige vinnarane.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Shy B!
   Neste gang skal jeg sørge for å ha like mange premier som deltagere.
   Dette skal være bloggenes svar på tannlegen!
   Alle som er flinke får premie...

   B★

   Slett
 13. Å det var spennende!!! Gratulerer til alle vinnerene! Heldige var de for premiene var supre! Og de koselige bildene av de lykkelige eldre. Fikk nesten lyst til å vise de til min farmor på 95. Hun prøver å stadig å rømme fra gamlehjemmet. Hun sier hun ikke orker alle de gamle folkene.. En gang klarte hun å rømme. Hun suste avgårde i en taxi som i en actionfilm. Barrikaderte seg i leiligheten sin i flere uker.

  God helg:)

  SvarSlett
 14. Hehe! Liker din farmors innsats og beslutsomhet! Skal følge i hennes fotspor om jeg selv en gang skulle ende opp på et eldresenter.

  God uke!
  Håper rektor holder seg borte fra FB.

  B★

  SvarSlett