fredag 27. april 2012

Med morbide blindpassasjerer i jakkelommen...


I mangel på ufornuftige blomsterhistorier tyr Blomsterstjernen nok en gang til London for inspirasjon. Ja den byen slutter visst aldri å forundre!?! Men i dag tenkte jeg det skulle gå mer i klær og mote, enn i drosjesjåfører og fly... Det vil si, helt utenom fly kommer man jo aldri...

Det hadde seg nemlig sånn at da Blomsterstjernen sist reiste til London hadde han fått med seg en liten blindpassasjer i jakkelommen. Liten i noen sammenhenger, men svært så stor i andre sammenhenger... For som seg hør og bør er undertegnede alltid svært påpasselig gjennom sikkerhetskontrollen! Han vil gjøre det riktig, han vil for alt i verden unngå piping og plastikkhansker... 

Klokker, smykker, kronestykker, stiklinger, plekter, masker og belter plasseres derfor pent og pyntelig i plastikkboksene før man passerer detektoren. Men likevel vandrer han stiv som en robot gjennom pipe-maskinen (red.anm. metalldetektoren), livredd for at man skal ha glemt et og annet i en hemmelig bukselomme...

Norweigian's 737-800 @ Flesland lufthavn...

Heldigvis gikk det helt pipe-fritt denne deilige mandags-morgenen! Blomsterstjernen kunne puste lettet ut! Han var trygg! Han var kommet på innsiden! Kun tynt glass skilte ham og Boeing 737'ene som sto linet opp på rekke og rad utenfor...

Han merket dog at en av flyplassvekterne løftet litt på Blomsterstjerne-jakken og Blomsterstjerne-bagen da de passerte bagasje-scanneren, men han antok dette kun var ren rutine. Lystig og fredelig vandret han derfor videre inn i flyplassmylderet med puritansk sinn.

Bøss som det var traff han til sin halvstore overraskelse en perifer kvinnelig bekjent og slo selvsagt av en pliktig prat om vær og vind...


Nei, det var ikke Dronning Elisabeth II han traff, men en annen og langt hyggeligere jente. Nå har det seg sånn at når Blomsterstjerner treffer på jenter har han en lei tendens til å alltid skulle tøffe seg med hendene i jakkelommen... Så også denne gang...


Plutselig gikk det et støkk gjennom den maskerte!!!!!

Hva var det som lå rett nedenfor lommen? På innsiden av foret? Noe langt, hardt og tynt...

Nei jenter! Ikke tenk koffert!!! Skam dere!

Inni jakkeforet, via et hull i jakkelommen, hadde det vitterlig sneket seg ned en gigantisk skrue, sist sett da man holdt på å bygge dukkestue i hagen dagen i forveien!!! Nesten helt ubemerket hadde dette 9 cm lange mordvåpenet lusket seg rett gjennom securityen!?!

Det perfekte flykaprervåpen?
Her dandert på en seng av mini-stemødre...

Alarmerende!!! Man kan jo knapt forestille seg hva andre passasjerer kan gå rundt med i jakkeforet!?! Granater? Slanger? Ulovlige plantesorter!?!

Men det verste var likevel tanken på hva som hadde skjedd dersom Blomsterstjernen hadde blitt stoppet med dette grusomme flykaprer-våpenet i lommen!?! Han ville nok garantert blitt klasket rett i bakken av flyplassvekterne, for deretter å ha blitt GRUNDIG eksaminert både med plastikkhansker, hagehansker og kanskje også boksehansker...?

Livredd for tilbakevirkende kraft takket Blomsterstjernen derfor høflig for vær-og-vind-praten og snek seg elegant opp mot et bosspann der han hemmelighetsfullt kunne avdanke bevismaterialet...

Puh! Han var igjen trygg!

Og det beste av alt? Kun en deilig liten flytur senere var han igjen på plass i den forjettede storbyen. Men det er en helt annen historie! (og den fikk dere forrige uke).Dagens moral: Husk å sjekke jakkeforet, bukseforet og maskeforet grundig før neste flyreise!

Ønsker dere alle en fin potensiell langhelg!
Mvh,
P.S. I billedteksten til et av dagens bilder er det lagt inn graverende feil, med vilje. Noen som har oppdaget lureriet?
P.P.S. Dersom noen der ute faktisk har blitt utsatt for hanskifisering i sikkerhetskontrollen, ja så fortell om det her!


15 kommentarer:

 1. Å så heldig jeg er som får første kommentar ! (Takket være hjemmedag med spytørk...) Jeg så ingen feil i billedtekstene dine. Det var da et helt vanlig Norwegian-fly i standard Flesland-størrelse?
  Jeg har forøvrig ikke truffet på hanskene i sikkerthetskontrollen, men mer eller mindre kranglet på Gardermoen, for jeg hadde da ikke noe flytende??? Meget våt tissebleie rullet sammen i stellevesken... Sånn kan det gå!
  God helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe! Og bleien inneholdt mer enn 100 ml?

   Neste gang bør du be han lille stoppe å tisse ved fylte 99 ml. Så skifter du ny bleie hver gang han runder 99 igjen. Deretter stapper du samtlige 99 milliliters bleier ned i en 1 Liters plastpose. Og vips er du på trygg grunn! Da kan du ta med deg de våte bleiene så langt du bare vil! Ingen kan stoppe deg!!!

   Flink flyjente ja...

   Slett
 2. All medlidenhet til deg, jeg har stort sett sluttet å reise med fly, tog er mye koseligere i Innsjekkingen..

  SvarSlett
  Svar
  1. Tog er selvsagt en god nummer 2 etter fly. Men da MÅ det være Fleischmann, ikke Märklin...

   Slett
 3. Bedre med en skrue i stemorspotta (ikke stemødre tror jeg) enn i vaskemaskina mi, der har de en lei tendens til å havne. Jo flere reparasjoner på vaskemaskina, jo mindre hagerelaterte penger blir det....dessverre. Gruer meg til neste flytur, var jo i Bergen i fjor vår, fikk satt inn Titan i ryggen, lurer på om det piper? Og åssen de hanskekledde vil undersøke det? Hmmm. kanskje like greit å ikke vite det på forhånd :)
  Ha ei fabelaktig hagelanghelg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe! Titan i ryggen? Den biter nok vekterne ALDRI på... Men lykke til!

   Slett
 4. Aiaiai! Hvilken fryktelig glipp i sikkerhetsopplegget!! Vi som ellers danderer deodoranter, minitannkrem, arbåndsur, lipsyl og alskens potensielle våpen i plastesker..... ganske bortkastet. Heretter kan man ikke tillate seg slikt slurv som hull i jakkeforet! (Særlig vi ville legge ut om eventuell hanskifisering!) Hvilket minner meg om ens heftigste konfrontasjon med flyplasskontrollen: For en del år siden var en selv og pur ung avlegger med bamsesekk på vei (til Bergen, faktisk, på kunstløpstevne!) da det pep stygt. Kontolløren fattet merkelig stor interesse for avleggerens sekk. Opp halte han kosedyr - og familiens største husholdnigssaks. Den lille hadde smuglet den med seg uten foresattes vitende, for å klippe snorer til kosedyr som skulle kastes på isen til skøytekompisene... Avleggeren fikk senere tilnavnet "Den lille kaprer".

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe. Men tanken var jo god! En god unnskyldning ekte kaprere kan benytte seg av i fremtiden? "Å? Den håndgranaten i jakkeforet? Nei den skulle bare brukes på et kunstløpstevne..."

   Slett
 5. Avensjuk på dronningplattene! SUkk...

  SvarSlett
  Svar
  1. De forble dessverre i London... Men liker du best Dronningen anno 2012 eller 1952?

   Slett
 6. Airbus har vel ingen 737, såvidt jeg vet :P Det er forbeholdt Boeing (Herlige navn =P );) Får jeg premie? ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Du er så flink Tina! 99 av 100 jenter ville dessuten skrevet Boeing uten "e": Boing. Og gjerne etterfulgt av "373"... Boing 373. Her har du en klem i premie! (klipp den ut og lim inn der den trengs)

   Slett
  2. Hehe, sånn går det når man har sittet mange timer og venta på flyet, sammen med en maskin-gal far ;)
   Takk, den er behørig mottatt, og vurderes hengt opp på veggen ;)

   Slett
 7. Å dra tur/retur Tromsø i voksen alder med en rosa barnesaks gikk greit, men linsevæske på 250 ml kom ikke med fra Hellas... :p

  Norwegian har jo helter på halen det hadde ikke dette flyet..

  P.S. Av frykt for represalier pga saksa velger jeg denne gangen å være anonym... :p

  SvarSlett
  Svar
  1. Så lenge saksen er rosa burde det gå greit! Formildende omstendigheter.
   Spennende med anonyme hemmelige svar her...

   Slett