onsdag 20. oktober 2010

Oktobersk Vårsøg

Vi leser oktober på kalenderen og alt er som det skal være ute i hagen... Absolutt ingenting unormalt. Alt er akkurat som vi har lært det i O-fagstimene; blåregnen blomstrer, lupinene strutter av selvtillit,  rhododendronenen står i flor, og påskeliljene formelig krangler om plassen i bedet! Hei! VENT!!!

Hva har skjedd?!? Det kan jo umulig være oktober ute? Har jeg lagt et halvt år i dvale uten å ha merket det!? Har jeg forsovet meg katastrofalt? Er dommedag rett rundt hjørnet? Tusen spørsmål dukket opp i lillehjernen i løpet av et brøkdelssekund...

Raskere enn en prest klarer å ramse opp navnene på de 12 disiplene, røsket jeg fram Koranen, Ingrid Espelid Hovigs kokebok og Bibelen (som har stått rimelig urørt siden konfirmasjonen). Febrilsk bladde jeg etter info om blåregn, rhododendron og lupiner i høstflor.... Men til min store lettelse fant jeg ingen dommedagsprofetier knyttet til høstlig vårstemning. Men det jeg fant, var et bud om ikke å lyge...

Okey... Jeg innrømmer det... Jeg løy pittelitt om at påskeliljene mine blomstrer i oktober... jeg følte bare at historien trengte litt mer kjøtt beina, og tenkte at en hvit løgn, en gang i blant, ikke kan skade? Men dersom noen av dere allikevel tok skade, så vennligst gi meg en tilbakemelding, så skal jeg love å lyge ørlite mindre i fremtiden.

Tilbake til saken, hvor var jeg hen? Jo... Nå er jo jeg kun 2-år gammel, med hensyn på genuin hageinteresse, og da er det gjerne forståelig at jeg ble rimelig sjokket da jeg her forleden spankulerte på en høstlig hagevisitt. Ettersom jeg er "litt-over-gjennomsnittet" opplært i O-fag, forventet jeg følgelig å finne massevis av lyng, gjerne litt Oktoberbergknapp og kanskje en og annen rosebusk som hadde remontert ulovlig sent... Jeg ble heller ikke skuffet.

Men! Da jeg omsider koblet inn Blomsterstjernens super-kryptonitt-øyne fikk jeg plutselig øye på arter som absolutt ikke kjennetegner oktober måned (ihvertfall ikke i følge O-fags boken), men jeg prøvde allikevel etter beste evne å late som ingenting:



Mhm...
(sagt med et skuldertrekk)
"Oktober - en skikkelig typisk jordbærmåned..."


Jahh...
(sagt med et veslevoksent innoversukk)
"Det er helt vanlig at Lupiner dominerer oktoberbedene..."



Og så da?
(utbasunert med himlende øyne)
"Rhodo-deodorant-dronen blomstrer ALLTID i oktober her hos meg"



Pøh...!
(litt irritert og avvisende sagt)
"Blåregn i oktober er bare sånn man må regne med her oppe hos Blomsterstjernen..."


Kanskje dere ble overbevist om at mine observasjoner var helt normale for oktober måned? Men jeg ble det ikke... Og verre skulle det bli... For da jeg fininnstilte kryptonittblikket mitt et par knepp til venstre og koblet inn auto-zoomen fikk jeg øye på ting som forkludret mitt uskydige sinn hinsides det normale! Jeg gikk inn i en slags momentan transe-komøs-dvale, og jeg er der delvis enda. Men om dere gir meg noen dager, skal jeg love å fortelle mer om hva jeg så...

Så, ikke slå av datamaskinen! Ta den gjerne med deg på butikken eller på do, så kan du være den første til å lese om dette sjokkerende synet som overrumplet meg...

8 kommentarer:

  1. Siden jeg er en gledesdreper av rang så kan jeg fortelle deg at dette ikke er uvanlig. Er høsten fin kommer mange vekster med et ekstra flor.

    Dog skal man skille på remonterende og ekstra høstflor. Det dine vekster viser er høstflor eller bonusblomstring.

    SvarSlett
  2. Puh... Da puster jeg lettet ut. Skal heller nyte denne bonusblomstringen til fulle!

    Så sånn sett var du ingen gledes-dreper i dette tilfellet, mer en gledes-føder..?

    Takk.

    B*

    SvarSlett
  3. *fnis*
    Det er nå ikke uvanlig at blomstene tar en liten repriserunde på høsten, men det ser jeg jo at Snuffeldyret alt har meddelt ;)

    Men god underholdning å lese da:)

    Takk for hyggelig hilsen, og gratulerer med bloggejobben for Vi i villa!

    SvarSlett
  4. Blåveis??
    (Men bare i speilet, siden du tryna inn i koma-tilstanden)

    SvarSlett
  5. Men så plutselig kom vinteren og snøen"som julekvelden på kjerringa", og alt om reprise av sommeren og sommerglede var borte vekk;-)

    SvarSlett
  6. Sånn... da er jeg endelig ute av mitt innbilte-koma... Og vinteren som kom, forsvant... Snart er Blomsterstjernen oppe og går igjen!
    Vårsøg-vintersøg-høstsøg på en uke.

    Hmmm. Hva er egentlig et søg?

    SvarSlett
  7. Takk for at du har gitt meg den beste latteren på lenge sånn en kjedelig onsdagsmorgen. Bloggen er nå lagt inn blant favoritter og du må regne med at det nå blir 2 indignerte lesere om du ikke oppdaterer bloggen ofte nok:)

    SvarSlett
  8. Ojoj... og jeg blir jo glad når andre blir glad! Men jeg vil helst ikke ha indignerte lesere! Føler skrivepresset nå...

    Skriv! Skriv B*! Skriv Blomstergutten!

    SvarSlett