fredag 12. april 2013

Dunjakkestemning i London...


Helt siden Blomsterstjernen var en diffus liten Blomster-gass-sky har London hatt en uimotståelig tiltrekningskraft på den kommende småstjernen. Først og fremst for sin pop-musikk-magi, men også for dens grandiose storhet i både omfang og historie. Og fascinasjonen bare eskalerer og eskalerer for hvert år som går. I hurtig takt, underbygget av jetfly-buldring fra Heathrow, tube-map-hypnose på London Underground og florale overdoseringer i Hyde Park og Kew Gardens. Det er også helt ok at London dessuten draperes av billige drosjer, ekstreme shoppingmuligheter, fantastiske restauranter og råtne puber.

Har jeg glemt noe? Helt sikkert...
At det er 17 London-lag i Premier League?
Kanskje...
(Men nå må vi ikke glemme at dette er en manneblogg sett gjennom et kajalblikk...)

Regent Street - "Den norske gaten"?
Blomsterstjernen er uansett så heldig at han nok kan tillate seg å kalle London for sin andre hjemby (noen knepp før København... red anm). For i løpet av det siste drøye decenniet har han besøkt London minst en gang pr år. Fem-seks ganger på turné med band, et halvt snes elskovsturer og en kvart milliard jobbreiser...  De aller fleste turene har likevel vært en kombinasjon av minst 2 av de forestående element.

De siste 6 årene har det også blitt en tradisjon å delta på Natural Organics messen som arrangeres første helgen i april. Klok av skade sørger man alltid for å plusse på et passende antall bonusdager i begge ender av messen. I april er jo London helt optimalistisk for vårkåte nordmenn. Hjemme er det grått, brunt og gult og dobbeltsidig heldekkende regntøy så langt øyet rekker. I vårgrønne London blomstrer et hav av påskeliljer, fioler og kinesisk kirsebær om kapp med korte miniskjørt.

Som dere sikkert forstår har Blomsterstjernen nettopp hjemvendt fra den forjettede by. Business & Pleasure. Jobb & Kone. Men for en gangs skyld, og kanskje for første (og siste?) gang i historien, slet London med å frembringe den savnede vårfølelsen. Det var kuldegrader, det snødde, det blåste, det var grått! Men likevel helt fantastisk!

Men når man booker hotell litt for fort via hotels.com sjekker man ikke alltid hva for et rom man egentlig har bestilt..? Men denne gang ble vi positivt overrasket! Et latterlig godt tilbud på splitter nye Novotel Blackfriars resulterte i plass på øverste hylle. Excecutive Room i ellevte etasje med gjennomsiktig baderomsvegg!!! Perfekt for romantiske weekender! Helt til en av de involverte (eventuelt) må gjøre Big Business i toalettskålen under fullt innsyn (og oppsyn) av sin kjære...

"The Flower-Star MUST have an Executive Room!!!"


Nydelig utsikt fra toalettskålen - Heller bedrøvelig innsikt!

Men til tross for ett og annet litt for detaljert toalettopphold var storby-oppholdet perfekt! Spesielt da vi siste dag oppdaget at det fantes en knapp inne på badet som på et eller annet mirakuløst vis kunne blende den gjennomsiktige veggen... Litt av en oppfinnelse?!?

Blomsterstjernen fryktet lenge han ikke skulle komme hjem med et eneste fint bilde fra turen. Bortsett fra dem han tok fra toalettskålen (og det var MANGE!!!). Men siste dag med medbragt kone tittet endelig solen frem. Mann og kone spratt ut av shopping-moduset og nøt parklivet til fulle.








Men nok fikk være nok. Nok kos og romantikk! Mission completed. Konemor ble sendt hjem med første fly søndagsmorgen slik at Stjernegutten kunne indulgere seg i det ypperste innen manneinteresser siste dagen før messen braket løs. Heisekraner, undergrunnsbaner, skinnesystem og Heathrow Runway 09L & 27R.

Tradisjonen tro var det bare til å ombooke siste natt. Blomsterstjernen har jo  nærmest fast suite på Heathrow Renaissance Hotel - with guaranteed runway view...

Heisekran i solnedgang...

Jetplane skies...

Room with a view...

A plane that crashes with a light pole....

Bye bye Airbus 380...

Etter noen kjærkomne dager i kjærestehimmelen, en vellykket dag i mannehimmelen og en lærerik dag i arbeidshimmelen returnerte Blomsterstjernen til sitt kjære nord med en nyinnkjøpt bag stappet til randen med mannekonfeksjon fra Zara...

Litt av en tur - tross alt,
(London skuffer aldri)








P.S. Dersom noen skulle trenge romantiske gastronomiske restaurant-tips i London anbefaler Blomsterstjernen  Gaucho Tower Bridge og Bar Boulud på det aller varmeste! Fantastisk mat og superb service til en uavskrekkende pris...

P.P.S. Noen som kan si meg hvilken flytype det var som krasjet med lyktestolpen? Og hvilket flyselskap?



11 kommentarer:

  1. Blomsterhimmel London holder i massevis for meg : )

    SvarSlett
    Svar
    1. Det holder med blomstene - i og for seg, men hvorfor ikke få i både pose & sekk & bag & koffert når man først har anledning? :)

      Slett
  2. London er og blir favoritten her også. To år i England fikk fart på hageinteressen min kan man trygt si :) Jeg kan skrive under på at ingen steder er så kalde som i England når det først er vinterkaldt.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja britene (ihvertfall noen av dem) er særdeles god på hage!

      Iskald kuling i London i "finklærne" er absolutt ikke å anbefale :)

      Slett
  3. He-he, hoho hooo - litt av en knapp!
    BA Boeing 777-300, så klart!!

    SvarSlett
  4. Takk for fin reiseberetning! London er herlig. Ha ha, det virker som det er veldig pop med innsyn til badet. Vi har hatt mye moro med det den siste tiden. Alle hotellene er jo slik nå.

    Ha en superfin uke!

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja det er en genial oppfinnelse!
      Tipper at om ti år finnes det kun gjennomsiktige klær.
      Vi vet alt om alle. Hvor de er til en hver tid og nøyaktig hvordan de ser ut fra innerst til ytterst.

      Kvir meg!

      (Men god uke til deg også :))

      Slett
  5. London er digg - men i år skal vi prøve noe nytt - blir Amsterdam - neste helg faktisk. Forhåpentligvis med sooooooooooooooooooooooooooooool og blomster så langt øye kan se! Drømme drømme

    SvarSlett
    Svar
    1. Snø & Snøklokker kan være fint det også...

      Slett
    2. eh....nei - ikke i mai! ;-)

      Slett