fredag 10. august 2012

I det uromantiske hjørnet


Ja du kan tro Blomsterstjernen fikk sjokk her forrige lørdag da det plutselig gikk opp for ham at det nok en gang var tid for bryllupsdag!!! Dagen alle kvinner elsker! Dagen alle menn elsker å kvi seg til... Først og fremst fordi det ligger i mannens natur å glemme (eller fortrenge?) bryllupsdatoen. Dernest fordi man på denne skjebnefulle dag hvert bidige år blir påminnet om at livet faktisk er over... Man er GIFT! Fengslet i sitt eget hjem! Kone, stasjonsvogn og barn! Aldri mer skal man få blunke flørtende og lystfullt til ungpikene langs veien. I teorien. Men allerede neste dag er dette tydeligvis glemt. For mange. Puh.

Øh... Hvor var vi hen..? Jo! Blomsterstjernen sto nå plutselig foran sin sjette bryllupsdagsfeiring. Og den kom minst like bardust på i år som i fjor... Skal man aldri lære? Hvorfor må den alltid dukke opp rett etter sommerferien?!? Er det ikke mulig å få den flyttet? Enkelte hevder jo hardnakket at Jesus egentlig ble født i oktober? 

For selv om Blomsterstjernens lommebok formelig sto på spreng av danske 50-øringer var den likevel både vrengt og lemlestet for nyttbar valuta etter den deilige sommerferien i det danske riket. Typisk! Og Blomsterstjernen som i år virkelig hadde tenkt å slå på både stortrommen og skarptrommen! Middag på Michelin-restaurant supplert av blendende diamanter og grassale edelstener i bryllupsgave til sin utkårede!?! Men atter en gang måtte han nedjustere ambisjonene til en pakke Hubbabubba og noen kongler. Eller noe der omkring.

Men heldigvis var både konemor og mannefar skjønt enige om å feire på moderat vis i år også. Fornuftige som vi er ville vi heller spare opp litt lommepenger til høstens Spaniatur. Heldigvis for det... Det er jo alltid like pinlig når bryllupsdag-gavene ikke samsvarer helt:

"Her min kjære Blomsterstjerne. Her har du en ny Ferrari Testarossa"... "Øhhh, takk konemor, ehhh.... her har du en pakke Hubbabubba.... med champagnesmak... spesialimportert fra Usbekistan!!!"

Eller kanskje et jetfly i gave?
 "Til min kjære Blomsterstjerne! Hilsen Konemor"?!?!?

Borte bra, men hjemme best. Vi bestemte oss like godt for å snekre opp en romantisk tapas-middag for 2 i spisestuen. Det gjaldt bare å få smårollingene godt plassert i loppekassene før festen kunne starte. Og for å kunne nyte enda mer av lørdagskvelden satset vi på "pose og sekk" metoden. Hjemmelagde bacondadler, aioli, foccacia og saltbakte poteter. Supplert av bortelagde oksespyd, scampi og kjøttboller fra Escalon.

Som sagt så gjort. Eneste haken var at da Blomsterstjernen skulle snappe med seg tapasrettene fra Escalon, tok han dem usett... Tre formodentlig stappfulle blikkbokser, antageligvis fyllt til randen av oksespyd, kjøttboller og scampi kvatt frem og tilbake i bilsetet i takt med Blomsterstjernens sultpregede kjøremønster! Vi skulle snart sette norgesrekord i metthet...

Stappet til randen med okseskjøtt..? Grillspydene lå tettere enn sardiner på boks...

Eller kanskje ikke..? Blomsterstjernen fikk nemlig elektrosjokk da han lettet på lokket!!! Ved første øyekast så det ut som om metallboksene var spikka tomme!?! Først da han la til all sin godvilje og koblet inn argusøynene klarte han å skimte konturene av noe som kunne minne om ett oksespyd, 4 slanke scampi og 5 kjøttboller gjemt langs kantene... Dette kunne da umulig mette 2 sultne ulver?!?

Hallo?!? Er det noen der?
Det hjelper dessverre lite med hyggelig hilsen fra kokken når han antageligvis har slukt de fleste scampiene selv...

Jaja vi fikk gjøre det beste ut av det. Men for å unngå total krise kjørte undertegnede sporenstreks på med dobbel dose av både saltbakte poteter og bacondadler. Aiolien ble fylt til randen med hvitløk mens konemor bakte nok foccacia til å mette en hel armé! (Den Andorriske armé). Neida. Her skulle ingen sulte!!!

Maten ordner seg alltid! Men hva med bryllupsdagsgavene? Ja hva med dem?!? Som sagt pleier vi å gjøre det enkelt hjemme i Blomsterstjerneland. Gaven skal ikke være mer enn en liten "prikk", som de voksne liker å kalle det. Nesten av symbolsk verdi. Men samtidig er det er jo mye enklere å bare klesse en 40 karats diamantring på bordet enn å finne på noe hyggelig og lite!?! Hadde man bare vært uendelig rik (eller uendelig uøkonomisk...)!

Neida. Sleipe som vi er pleier vi kynisk nok å kjøpe gaver som begge parter kan få glede av! Det blir derfor dessverre dårlig med modellfly, ølkasser og lebestift den 5. august. I år valgte for eksempel den kvinnelige jubilanten å donere en vakker kreasjon av roser og oktoberbergknapp til sin røffe mann... Midt i blinken! Ihvertfall for 1 av 999 millioner mannfolk...

Den ultimate mannegaven!...?

Den maskerte herremannen prøvde seg med en minst like dristig gave fra glasshandleren. I alle år har vi nemlig manglet skikkelige salt- og pepperbørser til å ha på bordet ved fint besøk. Hovedsakelig fordi mannen og konen aldri klarer å bli enige om hvilken stil man skal satse på... Mannen vil ha kraftige kverner fra Peugeot, mens konen drømmer om yndige børser i sølv og krystall. Håpet har hele tiden vært å finne en yndig kraftig kvern som kombinerer det beste fra 2 leirer. Men det har dessverre vist seg UMULIG!!! I 6 år til endes har vi derfor stolt fullt og helt på de uestetiske salt- og pepperkvernene til Hindu og BlackBoy.

Men forrige helg røk Blomsterstjernen til! Helt utilsiktet ble han rundlurt og innsmigret av 2 søtnoser i hyllene hos glasshandleren. Et yndig salt-og peppersett slik konemor kunne like??? To glassdåser med romantisk mønster og topplokk i sølv... Selv den beinharde herremannen ble fortjusad! Antageligvis fordi prisen også var svært hyggelig!

Peugeot kan få holde seg til bilproduksjon! Gi oss heller krystall og sølv!

På den annen side hadde gaven også en fin symbolsk betydning... Herr og fru Blomsterstjerne er nemlig minst like forskjellige som salt & pepper! Men hva er vel salt uten pepper? Ketchup uten sennep? Majones uten kaviar? Ironisk nok er noen av verdens mest perfekte par bygget på motsetninger...

Men dette var likevel risikosport på høyt plan. Borddekketøy er jo utvilsomt konemors felt! Og allerede da hun leste gavekortet luktet hun lunten.... Blomsterstjernens "gåte" gjorde det tydeligvis rimelig klart at det inne i pakken nok befant seg et salt- og peppersett. Formodentlig et STYGT brunt et fra Peugeot!!!

I frykt for total skivebom hadde Blomsterstjernen helgardert seg med en bukett fra hagen som supplement...

Og lenge før gaven var ferdig utpakket truet konemor med å bytte gaven ved åpningstid mandag morgen!!! Hun hadde nemlig allerede funnet sitt drømmesett i en eller annen interiørbutikk! Blomsterstjernen svelget tungt... Svetteperlene rant som Vøringsfossen.

Men det var da det mest vidunderlige skjedde! Konemor lyste av lykke! Det var nemlig nøyaktig det samme settet hun hadde i sine drømmer! For et sammentreff! For en skjebne? For en katastrofe?!? Var vi blitt for like nå?!? Mer som salt og hvitløkssalt? Eller pepper og sitronpepper?!? Med make grilldresser til jul!?!

Hjemmelaget - Bortelaget - Uavgjort

Jaja. Maten smakte uansett fortreffelig med vakre roser og ny krystall på bordet! Både den hjemmelagde- og bortelagde tapasen satt som et skudd! Det ironiske var at man ble så ufordragelig mett at det fremdeles lå igjen en scampi og en kjøttbolle etter endt arbeid..? Hadde Escalon likevel vært raus med porsjonene?!? Magen blir med andre ord fortere mett enn øynene... Det var rett og slett såpass gale at herremannen til og med måtte takke nei til desserten... For første gang i historien!!! Selv ikke is med hjemmelaget sjokoladesaus klarte å lokke ham til bords igjen...


Ut på kvelden dro konemor frem bryllupsalbumet fra 2006, men ble kraftig snurt da mannen i hennes liv mente de hadde eldest uten stil... Men de så jo ut som barnebruder jo!?! Litt bedre var det at brudewaltzen satt bedre nå enn for 6 år siden. Denne gang uten snubling og rødming.

Men Blomsterstjernen var fremdeles ikke mann nok til å bære sin fjørlette konemor over dørstokken...

Kanskje til neste år? Kanskje??? Neppe....
Same procedure as every year "Flowerstar"!


Når alt kommer til alt er kanskje ikke disse bryllupsdagene så forferdelig deprimerende som man skulle tro? Faktisk hadde den maskerte herremannen en fantastisk aften og storkoste seg fra ende til annen! Nå gleder han seg allerede til 5. august neste år! Eller var det 4.? Eller 7.?
P.S. Rett før leggetid klarte Blomsterstjernen likevel å stappe innpå en fullvoksen porsjon med iskrem og sjokosaus... Så ta det helt med ro...

P.P.S. Godt å endelig få ristet av seg Borreliose-tvangstankene fra forrige uke... Hans nære familie var sagtens rystet over detaljnivået som ble presentert i beste sendetid her på Blomsterkanalen...

P.P.S Neste fredag er det nok en rund dag her i Blomsterstjerneland! 2-årsdag & Give aways! Stay tuned!!!

12 kommentarer:

 1. Gratulerer med bryllupsdagen! Og med å finne en så perfekt gave, det er ikke dårlig altså ;)
  God helt til blomsterstjerne-klanen :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Jo takk! Ingen er så god til å skryte over seg selv som maskemenn:)

   Slett
 2. Gratulerer med bryllupsdagen! August er en fin måned å ha bryllupsdag i.
  Mormor og morfar har kongebryllupsdag, dvs samme dag som kongen og dronningen...
  Som en liten gave kan du lese vestlandsemblas "ting eketefellene ikke liker" (eller teakbord et eller annet) innlegg denne uka.

  SvarSlett
  Svar
  1. Smart å velge samme dag som Kong Olav og Dronning Maud! Gratulerer med overstått (eller på forskudd?). Artig historie fra Embla. Men det er vel også yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyterst sjelden at et nyforelsket kjærestepar har helt make stil i utgangspunktet? Det SKAL liksom krasje! Så skal man forme hverandre etterhvert. Det er jo halve gøyen?

   Slett
 3. Gratulerer masse med bryllupsdagen som var, aldeles fortreffelig gave konemor fikk.
  Like grilldresser....Ha-ha-ha, det blir når når du og konemor har voksne barn, har kjøpt diger campingvogn for å feriere på Larkollen.
  Ha ei finfin helg, helst uten grilldress ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Når du sier det på den måten tror jeg vi ALDRI får make grilldresser... Vet ikke en gang hvor Larkollen ligger, heldigvis.

   Takk for helgeønskene :)

   Slett
 4. I Villrose-hjemmet, er det pussig nok undertegnende som har det med å glemme slike dager. Og svevde over-super-lykkelig da jeg forrige helg (faktisk!) fikk overrakt et giga Leatherman-sett... (åsså noen "diamanter", da)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe. Ingenting er som et diamantforgylt leatherman-sett... Tipper han fikk en ekstra stjerne i manneklubben for det :)

   Du var flink jente.

   Slett
 5. Gratulerer med bryllupsdagen som var. Min mor og min reservefar valgte å gifte seg på min reservefars 50-årsdag, slik at han ikke skulle glemme bryllupsdagen.

  Cecilie

  SvarSlett
  Svar
  1. Smart. Bare han ikke glemmer 50-årsdagen da... :)

   Slett
 6. Gratulerer så meget!! Sukk.. dette var jo romantisk!! Imponerende med gaven . Kaskje man blir mer lik med årene. Her hos meg har mannen i huset overbevist meg om at retro og diverse gamle hvitmalte møbler suger energien ut av oss. Så nå har jeg ryddet bort mye og folk er i ferd med å hente møblene våre:)

  Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 7. Hmmm. At retro er livsgnistutsugende var jeg vel vitende om. Men at også hvitmalte møbler gjør samme nytten var nytt og ikke minst svært alarmerende!

  Men... Er det ikke LITT dumt å kaste møblene..? Er det ikke bare til å male dem i en ny farge? Den fargen som blåser energi inn i hjernen igjen?!? Hvilken farge var det igjen? Sikkert grønt.

  Kvelden var fin :)

  SvarSlett