fredag 13. mai 2011

Eksplosive tulipanbomber i hagen

Fremdeles fredag der ute? Jabbadabbadoo, jeg rakk det! Endelig går det an å få seg en skikkelig blogg-jobb... Blogspot har nemlig vært shaky helt siden onsdag, og Blomsterstjernen like så! Først fryktet jeg at Blomsterstjernen var blitt bannlyst av de høye herrer (på henholdsvis 1.96cm & 1.93cm) i blogspotkomitéen en gang for alle (som seg hør og bør), da det var helt umulig å logge seg inn i bloggverdnen... Men jeg fikk i dag heldigvis snusen i at dette visstnok var et verdensomspennende universalt problem, puh..! Nå er endelig blogghimmelen åpnet igjen. Endelig er det tid for å slippe fredagens fasteste blogger løs på internettet der han hører hjemme:

Blomsterstjernen har alltid (i hvert fall de siste 2 år) drømt om å være innehaver av et bugnende tulipanbed i et vell av fargenyanser. Ja akkurat slik man ser i brosjyrene fra Nederland og Belgisk Kongo. Omtrent som en vill blomstereng der markblomstene er byttet ut med prektige tulipaner, tett i tett…

Jovisst er dette mulig å få til i sin egen hage, men det blir fort veldig dyrt og ikke minst arbeidskrevende. Typisk nok er det slik at de fineste tulipanene sjelden kommer igjen år etter år, og man må derfor plante hundrevis av nye løk hver bidige høst for å sikre seg en ny bugnende tulipanvår.

Hadde endelig tulipanene blomstret fra mai til september ville det kanskje ikke vært så gale, men når de bare klarer et par uker (og i enkelte tilfeller kun 1 dag!) blir det for dumt og dyrt, synes Blomsterstjernen. Derfor har han prøvd å etablere et tulipanbed av villtyper og Darwinhybrider som etter sigende gir størst sjanse for gjenblomstring år etter år. Utfordringen er at tulipanene skal være i en rosa-lilla kulør og minst 50 cm høye!

På selveste frigjøringsdagen, 8. mai var Blomsterstjernen vitne til et tulipaneventyr uten like! Tropevarme gjorde at knoppene eksploderte som fyrverkeri i rekordfart!


Blomsterstjernen og kånemor klarte rett og slett ikke dy seg. De bare måtte unne seg en 23 minutters pause fra hagearbeidet denne dag... (dere må virkelig ha oss unnskyldt). Vi  benyttet rett og slett den unike sjansen til noe så sjeldent som å nyte noen himmelske minutter med piknik på terrassen ved tulipanbedet. Mye nikk og lite pikk, denne gang…

Les alt om både pikniken og tulipansortene på Blomsterstjernens villablogg:


Var det flere der ute som opplevde blomstereksplosjon denne tropehelgen (altså forrige helg)?
Hvem gikk berserk i din hage?

Ærbødigst,
Blomsterstjernen

13 kommentarer:

 1. Selvfølgelig kan en mann ønske seg en rosekvast også, men det er vel veldig få som tørr å si det høyt. Du kan jo kamuflere det med å kjøpe de til fruen, da er det jo vinn-vinn samtidig som du ligger inn noen gode aksjer...

  Jeg har forresten kjøpt roser til min mann og han setter pris på omtanken, selv om det er nok jeg som får mest glede av de. Men heldigvis er menn forskjellig, godt å høre at det finnes menn som kan sette pris på en vakker blomst eller plante!!

  Hilsen din pinup-dame!

  SvarSlett
 2. Så utrolig deilige tulipaner!!! Bra designet!!!

  Jeg har også slitt med blogspot, men fant altså ut at de er aktive på twitter, så da fikk jeg info der.

  Ha fortsatt god tulipanblomstring!

  SvarSlett
 3. Nydelig og frodig tulipanblomstring hos dere! Likte veldig godt fargesammensetningen, og skjønner godt at du og kånemor tok dere en velfortjent pause for å nyte blomsterprakten! Plutselig er blomstringen over, og det er jo synd at det varer så kort! Kluet her er vel å planlegge litt, slik at den ene overtar for den andre og strekker sesongen litt! (Det er noe jeg aldri klarer selv da ;o)
  Rhoddiser ja! En kan jo alltids håpe at de blir så store som det står på lappen! Men steller en godt med dem, så er det jo håp! 10 år er lenge da....
  Ha en kjempefin helg, og 17.mai feiring!

  SvarSlett
 4. Huff ja, kjedelig med blogspotproblemas. Hos meg har det skjedd mye rart med bloggen. Innlegg, kommentarer og div. har forsvunnet og kommet tilbake, for så å forsvinne igjen...

  Nydelige tulipaner. Du er heldig! Vi sliter med å få til løkplanter. I år var det ingenting som kom opp. Utrolig irriterende. Jeg har forresten oppdaget en blomstereksplosjon hos meg. En gul sort. Nærmere bestemt... løvetann! Nå må det seriøs lukings til her snart. Men i morgen skal 17 mai krukkene fylles. Det er kosearbeid.

  :)

  SvarSlett
 5. Beklager sendrektigheten med mine tilbakemeldinger denne gang. P.g.a. blogspotproblemene tok Blomsterstjernen seg så hardt ut fredags kveld, for å publisere som programerklært, at immunforsvaret hans var helt bunnkjørt. Han pådro seg følgelig årets andre omgangssyke... Visste ikke det var mulig?

  Men nå er jeg back on track! Takk for hyggelige tilbakemeldinger!

  Sissel Anita Fox: Nei det tar seg svært dårlig ut når en mann hopper i taket av glede for en rosebukett... Da er ditt forslag om å kjøpe "til konen" bedre:) Problemet er bare at jeg synes det er litt kjedelig å kjøpe rosebuketter ved spesielle anledninger. Hos oss er roser nesten blitt en forbruksvare på lik linje med fårepølse da Rema 1000 selger ganske fine buketter til 39,90...

  Derfor pleier jeg å kjøpe helt andre planter når jeg skal "overraske kånemor". Problemet er bare at hun blir skuffet hver gang hun åpner opp blomsterinnpakningen og finner en "kjedelig" potteplante... Hun vil visst ha roser. Dere jenter, dere jenter altså...

  Lin: Twitter er visst alt for nymotens for meg:) Så jeg var helt uvitende. Men da vet jeg hvor jeg skal følge med neste gang!

  Krepsemor: Faktisk er tulipanene valgt med omhu slik at de både skal blomstre delvis samtidig men også overlappe hverandre. I fjor kom Menton 1 uke før Negrita og 2 uker før Pink Impression. Mens Pink impression holdt farge i bedet nesten til rosene overtok:) Men i år ble alt veldig komprimert! Jeg overdrev dessuten litt som vanlig. Med nøyere ettersyn er det fremdeles 3 gjenlevende arter i bedet (Negrita, Suzuki og Pink Impression). Det fascinerende er at bedet skifter helt stemning etter at de varmrosa tulipanene er avblomstret. Nå er bedet i en kjøligere fargeskala.

  Fjordlykke: Kjedelig når blogginnlegg bare forsvinner! Jeg var forøvrig inne og kommenterte epletrærne dine. Gikk den kommentaren i dragsuget også? Ikke en eneste løkplante som ville blomstre? Jeg mistenker igjen naboen din... Også når det gjelder den nydelige løvetann-engen din:)

  Snx,
  B*

  SvarSlett
 6. Tips til flyglaneren: flightradar24.com så kan du følge med alle flightene i Europa fra stuen.
  Så skal du se at det plutselig kommer et innlegg om fly fra mormor. Det spørs om ikke jeg også må under jorden med et lite så bestemoraktig tema. Hører det forresten inn under Hagelivet på Solbakkjen eller Villmarkens fjerne kusine?

  SvarSlett
 7. Hvis du går inn på http://novemberrosen.blogspot.com/2011/05/terrassetrivsel-og-et-pepperm-av-et.html og http://novemberrosen.blogspot.com/2011/05/var-i-botanisk-hage.html ser du utsikten fra heimen.
  Du har rett i at innflyvningen går over fjorden, og mormor vinker til passasjeren fra galleriet!

  SvarSlett
 8. Takk for tips Mormor. Et flyinnlegg hører helt klart hjemme på Hagelivbloggen! Har ingenting å gjøre i villmarken...

  Skulle gjerne knabbet sjøutsikten din:)

  SvarSlett
 9. Du er ikke sann altså..flirer meg skakk! "Mye nikk og lite pikk"...

  SvarSlett
 10. Synes forresten det er på tide å legge inn Drømmeriet under sneisne blogger! :)

  SvarSlett
 11. Flott artikkel om Blomstersjernen i BA i dag!

  SvarSlett
 12. ...og hvis det også var en elektronisk artikkel, syns jeg at en link burde legges ut - for oss som ikke har tilgang på papirversjonen av BA!

  SvarSlett
 13. Takk Fjordlykke:)
  Saken kommer på BA sine sider i løpet av dagen, sies det. I mellomtiden kan dere lese mitt siste innlegg som omhandler avisbesøket...

  Tone: Det gleder meg at du ler deg skakk, bare du ikke blir skakkjørt! Skal selvfølgelig legge til Drømmeriet under sneisne blogger:)

  Det er dessverre et problem for meg å holde oversikt over hvilke blogger som ligger der og hvem som mangler. Beklager dette! Gi meg gjerne tips slik Tone klokelig har gjort... Setter pris på det, jeg vil jo ha med meg ALT som skjer innen haging i mine omgangskretser.

  B*

  SvarSlett