fredag 20. mai 2011

Da Bergensavisen besøkte Blomsterstjernen

Er det ikke typisk!?! Man putler på i hagen med ett mål for øyet; den skal være blomstrende fra tidlig vår til sen høst. Og stort sett klarer man det, kanskje bortsett fra et par litt grisne uker rett etter at løkblomstene er ferdige og like før staudene setter i gang for fullt. Er det ikke "blomsterkrisen" denne perioden kalles på folkemunne i Sverige?

Og midt under denne årlige blomsterkrisen får Blomsterstjernen selvsagt en facebook-forespørsel fra selveste Bergensavisen (BA)! De ønsker å lage en liten hagereportasje hos denne maskerte hemmelighetsfulle mannlige håpløse blomsterdesperadoen... "Stjernen" spretter sporenstreks opp av kontorstolen (mens han klakker bena sammen slik Onkel Skrue ofte gjør når han har tjent penger) og kikker ut i hagen. Joda, tulipanene stråler om kapp med solen! Et par sommerblomstinnkjøp og vi er i gang! Spontan og stormannsgal som han er takker han ja til det storfine avisbesøket...


 
Hva skjer så? Joda, ikke før var svaret avsendt BA ble det plutselig tropesommer ute i hagen og tulipanene spratt ut av sitt hellige skinn på 1-2-3-4-5 (les: "Eksplosive Tulipanbomber")! Kom BA, kom BA, kom..! Men journalisten skulle jo ikke komme på besøk før om tirsdagen, og enda var det kun søndag...

Ja her kunne BA få boltre seg i både Blomsterstjernens hageputer (de rosa aubrietaene på murkanten) og kånemors hageputer (de blåmønstrede fra Kid Interiør)

Men dere husker kanskje at da denne super-søndagen i Blomsterstjernens hage tok slutt, var også de fleste tulipanene kaputt og sprengt i fillebiter av usømmelig utfoldelse? Blomsterkrisesjokk!!! En skikkelig blåmandag ventet...  Sommerblomster i alle regnbuens rosafarger ble derfor handlet inn som ren nødhjelp slik at i alle fall altanen skulle se trivelig ut under avisbesøket. En god kopp kaffe (i tynne porselenskopper) på en solfylt sommerblomstaltan kan vel neppe slå feil?

Men nok et tilbakeslag var i emning...

Værmeldingen! BA skulle selvfølgelig komme kl 10 på tirsdagen....

"Kraftig vind fra sør, og fryktelig regn!" ropte Tobias fra tårnet... Stjernesmell og stjerneuflaks på en og samme tid! Her er det 24 grader og strålende sol dagen før besøket, og igjen strålende sol like etter besøket. Men akkurat under besøket skal det pøse ned og hutres i skarve 12-13 grader. Blomsterstjernen måtte ta enda en jafs av det sure eplet... Det var ikke annet å gjøre enn å redde inn de koselige benkeputene til kånemor og belage seg på et nitrist mislykket avisbesøk fra vinduskarmen. Hvem gidder vel gå ut å fotografere en avblomstret hage i pøsende kaldt regn?

Tirsdagen kom og BA likeså (vel og merke 16 minutter etter avtalt tid...). Med ett var både vær og vind glemt, som dugg for solen! Praten gikk lett og freidig mellom kaffeslurkene (fra de tynne kaffekoppene), mens fotografen knipset både her og der. Han brydde seg tydeligvis ikke det bøss om at været var både grått og trist eller at Blomsterstjernen hadde en "dårlig-hår-dag", for ikke å snakke om "dårlig-maske-dag"... Han fant det ene fotomotovet etter det andre både utaskjærs og innaskjærs.

Da vi om sider vandret ut i hagen stoppet det mot all formodning plutselig å regne! Stemningen var upåklagelig! Blomsterstjernen prøvde etter beste evne å forklare alle sine 1001 hageplaner som dessverre stort sett er på halvfabrikat-nivå for tiden og ikke akkurat yndete fotoobjekt. Det blir lett sånn mår man ikke klarer å satse på kun en plan hvert år, men jobber parallelt med hele sulamitten. Men om noen år... da!!!

Ettersom tulipanene var de eneste som var noenlunde i blomst på det gjeldende tidspunkt, måtte undertegnede fint posere luktende på de halvdaue tulipanene sine. Mmmmmmm, ingenting er som duggfrisk tulipanlukt.... (eller er det det?). Naboene hang over rekkverket for å få med seg opptrinnet! De round-up overlevende Asketrærne gav ikke mye ly enda, men Blomsterstjernen var heldigvis maskert! Naboene vil nok aldri finne ut hvem som var BA's yndete objekt...

Det dobbeltsidige avisoppslaget var alt for stort for scanning, og måtte fotograferes for å digitaliseres.
Har du ultrafiolettsyn eller røntgensyn kan du sikkert også lese reportasjen?

Journalisten og fotografen ble etterhvert mettet og dro videre på nye oppdrag, mens Blomsterstjernen satt utmattet og tørrmunnet tilbake (han hadde som vanlig pratet så fråden sto i 90 minutt). Når alt kom til alt ble det et svært så hyggelig avisbesøk. Det gjorde nesten ingenting at solen sviktet, at blomstene var avblomstret eller at det hang et krøllete håndkle på snei over dusjdøren... Men en ting er sikkert! Blomsterstjernen trenger en ny maskeleverandør! En maske man kan smile under...

Les reportasjen i sin helhet her:


God fredag & god helg!
Maskerademannen

P.S. Ikke et eneste bilde ble tatt av den fullstappede sommerblomstaltanen... Stakkars kånemor som hadde brukt opp flere ukrainske månedslønner på å fylle opp både krukker og kasser - til ingen nytte...

17 kommentarer:

 1. Jeg må bare le av deg, Blomsterstjernen!!!

  Veldig artig å oppdage denne siden av deg, etter å ha kjent deg over 30 år!!!!

  Ha en finfin helg!!

  Klem

  SvarSlett
 2. I lige måde Sissel!
  Jeg som trodde du kun var interessert i gutter 2 klassetrinn over med svartmalt Ford Taunus? Og så viser det seg nå at du i sannhet har sans for romantisk interiør? Sjokk...

  God helg til deg også!

  SvarSlett
 3. Aviskjendis, så kjempegøy, men slett ikke rart. Til med i Bergen må jo denne høyst begavede og ordrike skravlekråka med grønne fingre og nakkesleng etter planespotting være unik!

  SvarSlett
 4. Sakset fra BA-bloggen:
  "Altså, når man tenker gjennom at mannen er 35 år? Zorro? Maske? Blomster? jaja…" (Ragnvald S)

  Mannfolk altså...
  Men han har jo helt rett;)

  B*

  SvarSlett
 5. Deilig tulipanduft, ja.... (tørker lattertårene)
  Ser de fikk med hageputen(e) ;-)

  SvarSlett
 6. Morsom artikkel, ja! Heldigvis er det vi som er de mest selvkritiske, og journalisten var vel fornøyd? Men at han ikke foreviget din kones bestrebelser angående sommerblomstbeplantningen, må jo sees på som en ren fornærmelse! Jeg hadde i alle fall blitt litt snurt!!! Det var jo da du meget galant burde gjort dem oppmerksomme på det!
  Det hele endte jo godt, og du kom fra det med æren i behold =)
  Ha en fin helg!

  SvarSlett
 7. Takk November-Symra for god tillit, som vanlig:) Alle i Bergen er nok unik i egne øyne...

  Villrose: Hvordan går det forresten med aubrietaene du sådde tidligere i år?

  Krepsemor: Sommerblomstene skal nok få sin glans i bloggverden senere i sommer når de er vokst seg frodige og blomsterrike. Så helt forgjeves var det vel ikke:)

  God aften

  SvarSlett
 8. Flott avisoppslag! Nå er du kanskje avslørt??? JEG tror jeg har vært i kontakt med mannen bak masken i forbindelser med noen kostymer for noen år siden:-) Litt nervøs nå? Slapp av Blomsterstjernen!Jeg skal ikke avsløre deg. Apropos oppslaget, tulipanene ser kjempelekre ut. Og synes godt du kan legge ut bilder av den ukrainske altanen. Fortsatt god helg!

  SvarSlett
 9. Bloggen min (for ike å snakke om det villnisset som kalles hage rundt huset mitt) blekner i forhold til din! Ingen over, ingen ved siden!

  Ha en fin søndag!(Lurer forøvrig på om du - i likhet med f eks iranske kvinner - viser hele ansiktet ditt når du er innenfor husets 4 vegger?)

  SvarSlett
 10. Skal vi se...

  Villrose, jeg refererer til 10. januar 2011... og vrir kniven i såret: Har du virkelig tatt knekken på alle dine potensielle nye bestekompiser? Jeg tenker på Aubrieta cultorum 'Whitewell Gem', 'Leichtlinii' og'Cascade Blue'? Jeg er taleløs!

  Frk Mathilde: HJELP!!! Avsløring!? Gjenkjenning!? Kostymer!? Dette ble rent for meget for en liten stjerne... Her er det nok på tide med en personlig oppfølgingsmail fra meg med lovnad om løsepenger? Kausjon?

  Apropos den ukrainskbeplantede sommerblomstaltanen så er også den fallert siden utplantingen... Ingen orker gå ut å verken for å gjødlse eller vanne i denne kulden, og blomstene gidder til synelatende ikke anstrenge seg nevneverdig for å se fjonge ut de heller...

  Kjære Birthemor. Din blogg er vel minst like fin som min? Anbefaler alle andre å kikke på den:) Gøyal lesning. Men når det kommer til hage må du VIRKELIG skjerpe deg! Det er helt uholdbart med en så erverdig villa og kun beplante hagen med skvalderkål og brennenesle?!? (P.S. men jeg har dog en vag formening om at også hagen din vil bli herskapelig på sikt:)

  Heldigvis har vi flere enn 4 vegger i huset vårt. Sist jeg talte var vi oppe i godt over 48 vegger. Vi Blomsterstjerner er hakket mer radikal enn iranske kvinner (og menn). Vi beholder masken på både inne som ute. Barna får lov til å gå uten maske under barne-TV. Men vi kan heldigvis sjonglere med maskene. Bruker rød maske rundt jul, gul i påsken, grønn til pinse og lilla i advent. Om jeg ikke husker helt feil?

  SvarSlett
 11. Ikke vær slem nå - har bare utsatt prosjektet bittelitt lissom.
  To-åringer egner seg best til såing om høsten, lissom, ikke sant?

  SvarSlett
 12. Jasså... Er det sånn de proffe gjør det? Sikkert smart, for i sesong 1 er det STOR sjanse for at sneglene slurper dem i seg i ett lite jafs. Hva skjer om man sår om høsten? Får man blomster neste vår allikevel?

  SvarSlett
 13. Haha :) gøyalt med BA på besøk! Resultatet ble jo fantastico! Stilig rett og slett! Du kan være SÅ glad for at du slipper å se hagen vår, den ser ut som en stakkarslig forglemt gammel venn man glemte i klesskapet uten barbersaker. Skal prøve å ta meg sammen når det kommer til den der "hagen", må bare bli litt bedre vær først. Hæ, høst no? Hvem trykket på ffw-knappen?

  SvarSlett
 14. Hei Millie-Moi. Var på cyberbesøk i huset ditt nettopp... Det gjør jo absolutt ingenting at din hage etter sigende ser ut som en uteligger når du har det så koselig inne:)

  Du kan leke høst i hele sommer og sitte inne og kose deg med polkadottkopp-te?

  SvarSlett
 15. Jeg ligger litt etter på bloggrundene mine for tiden, men nå kom jeg meg da nedover her og fikk med meg dette.
  Så gøy! Gratulerer med flott intervju, og hehe, jeg ser det for meg ja, lett stressende diskusjoner med blomster og vær som vil noe annet enn du vil...

  Men du, kremt. Mor! I alle dager, hvor gammel tror du jeg er... *ler hysterisk* ;)

  SvarSlett
 16. Hei Anne.
  Nei jeg ville tippe du er et sted mellom 68 og 72 år? Det er vel ingen ungjenter som interesserer seg for hage og blomst..? Trodde det kun gikk i leppestift og rouge frem til pensjonsalder;)

  Strengt tatt mente jeg vel at du er en hagebloggens mor (i overført betydning). Og du må ha blitt mor i svæææææææææææææært ung alder, for du ser ikke ut som om du er en dag over tretten! Var det bedre? Eller ihvertfall et sted i mellom 13 og 68? Nærmer jeg meg?

  Uansett hyggelig at du besøkte meg, om enn litt forsinket! Med den blogglisten du har å følge opp tar det vel lengre tid å lese alle bloggene enn det tar å skrive dem?

  Lykke til med nye papirpublikasjoner i fremtiden!

  Blomstersønnen

  SvarSlett