fredag 27. mai 2011

Blomsterstjernen spår det eksakte sommerværvarsel

Endelig fredag igjen!
Mens Langfredag kun kommer en gang i året er det Blomsterstjernefredag hver bidige fredag! På godt og vondt... Noen kvir seg, andre gleder seg og noen bryr seg ikke det bøss... Men det burde de gjøre! For i dag skal nemlig Blomsterstjernen ved hjelp av eldgamle sagn fra naturen komme frem til værmeldingen for i sommer. En 100% eksakt prognose...

I år vil det etter all formodning bli enorme lokale svingninger! Bare i din egen hage kan du i juli antageligvis vandre gjennom 8-9 herdighetssoner, fra tundra til steppelandskap. Oppe hos Blomsterstjernen, for hans del, blir det for eksempel både tropesommer og Fimbulvinter på en og samme tid...

Les hele værmeldingen her:
Hvordan han kan være så eksakt, så skråsikker? Han har selvsagt gjort som de gode gamle "kloke konene" gjorde i sin tid. Man studerer rett og slett i hvilken rekkefølgen bladene på de ulike tresortene spretter ....

Fortell meg gjerne hvordan sommeren blir i din hage, dog kun tolket av naturens tegn...

Ønsker dere en god fredag!
Blumensternung

5 kommentarer:

 1. Fant bloggen din tillfelldig hos en annen blogg, og den er kjempefin, følger dæ videre,koselig om du følger mæ og,ha en fin søndag, hilsen Lisbeth :O)

  SvarSlett
 2. Værtolking er jeg ikke så god på, men min kjære bestemor hadde engang en værregle, som jeg dessverre ikke husker så mye av, bare at `Fredag er ikkje veka lik`! Kort sagt, er det dårlig vær de andre ukedagene, blir det bra på fredag, og omvendt! Det har jo stemt ganske bra =)
  Og flyr fuglene høyt, blir det bra vær, flyr de lavt, er det bare å komme seg i hus =)
  Ha en fin uke!

  SvarSlett
 3. Hyggelig at du fant meg StallNilsen! Jeg ser du også har hagedam. Jeg trenger alle de triks jeg kan få. Holder på å anlegge en selv, både bekk og damm. Følger deg.

  Nei "Fredag er ikkje veka lik". Det er derfor jeg kun blogger om fredagene. Alltid godt bloggevær den dagen.

  Det sagnet om fuglene tror jeg kun gjelder måker og svaler forresten? Kjøttmeisen kan trygt fly lavt selv i godvær...

  B*

  SvarSlett
 4. Du har foreløpig meldt helt korrekt: helgardering av vær! Jeg begynner dagen med fleece-jakke, regntøy og støvler, spiser middag i t-skjorte og sandaler (og joda, selvsagt også bukse), går opp til barnehagen i genser og joggesko og vasser hjem igjen med vrengt paraply og surkling i skoene. Dagen avsluttes under pleddet mens jeg ser på stormen utenfor, inntil jeg nyter solnedgangen fra altanen 7,3 minutter senere.
  PS. Mitt sikreste værtegn på denne kanten av landet: Været du får på st.hans-aften er det samme været du vil få påjuleaften!

  Hilsen Birthemor

  SvarSlett
 5. :) Ja akkurat sånn er været her i omegn Birthemor! Det beste er en slags blandingsoppkledning:
  Støvvel på ene foten, seilersko på den andre, tynn gjennomsiktig ullstrømpebukse, fleeze shorts, utringet sommerbluse med regnfrakk utenpå, avklippet Finlandshette med blomsterkrans på toppen.

  Helgardering er den beste kur mot alt! Blomsterstjernen helgarderer i grunnen det meste av det som ikke var nødvendig å helgardere, mens det han halvgarderer ofte burde vært dobbelt så gardert. Det værste er når man ikke har gardert i det hele tatt!

  Men for alt i verden: garder garderoben!

  B*

  P.S. Gleder meg til 22 grader på julaften...

  SvarSlett